Visual Studio vs JetBrains Rider

Bu konuyu okuyanlar

fatihege

Doçent
Katılım
27 Nisan 2020
Mesajlar
661
Reaksiyon puanı
398
Puanları
63
Unity'de oyun programlamak için en iyi IDE sizce hangisi. Visual Studio istenilirse Community sürümü indirilip ücretsiz kullanılabilir. JetBrains Rider ise 30 günlüğüne deneme sürümü olarak kullanılıyor sonrasında tercihimize göre her ay veya her yıl bizden belirli bir ücret alıyor. Sizce paraya kıyıp JetBrains Rider kullanmak mı yoksa Para vermeden Visual Studio Community sürümünü kullanmak mı?

Eminim hemen hemen herkes Visual Studio Community diyecek ama eğer JetBrains Rider'ı veya JetBrains'in herhangi bir ürününü daha önce kullanan veya şuan kullanmaya devam eden birisi varsa ona / onlara soruyorum : JetBrains'in ürünleri verilen paraya değer mi?
 

hakaya

Asistan
Katılım
22 Temmuz 2013
Mesajlar
234
Reaksiyon puanı
109
Puanları
43
Rider Unity için bazı kolaylıklar sağlıyor. Ancak bunu paranız varsa mutlaka almalısınız anlamında değerlendirmeyin. Hele bu işten para kazanmıyorsanız bırakın paranız cebinizde kalsın. VS gayet güzel.
 

Samet UCA

Müdavim
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,277
Reaksiyon puanı
2,912
Puanları
113
Ben c# geliştiricisi olarak şu sıralar rider kullanıyorum. Araçları harika. VS ile performans karşılaştırmasında da inanılmaz farklar var. Rideri tavsiye ederim.
 

Ben Kenobi

Müdavim
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
Unity için Rider daha iyi bir tercih olabilir.
Lakin misal WPF için Visual Studio daha iyi olabilir çünkü dahili sürükle bırak yapılandırıcısı var.
 

Son mesajlar

Üst