Visual C++ Programlama Kendi Dosya Uzantımı Oluşturma

guvejokua

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Visual C++ ile Form Application denemeleri yapıyorum da öncelikle okuyup yararlanacağım bir kaynak bilen var mı? Ben google dan arıyorum ama ya C# çıkıyor yada konsol uygulamaları çıkıyor. Konsol uygulamalarını biliyorum az buçuk ama Form Application konusunda kaynak bulamadım.
Soruma gelince C++ ta kendi dosya tipimi nasıl oluşturup bunun üzerinden nasıl işlem yaparım.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
C++ ile Form uygulaması yerine Qt uygulaması yaparsanız, yaptığınız uygulama hem Windows hem Linux hem Mac üzerinde çalışabilir.
Ayrıca gcc compiler'ının MinGW olarak Windows'a geçirilmiş haliyle VC++'a göre %10-%15 arası daha yüksek performans elde edebilirsiniz.
Yine ayrıyeten Visual C++, başta C++11 olmak üzere C++13 C++15 gibi ondan sonra gelen standartları tam olarak desteklemiyor veya sıkıntı çıkarıyor. VC++ compilerı C++ native koduna kendi managed kodlarını karıştırıyor, dolayısıyla %100 native olmuyor hatta garbage collector çıkabiliyor binaryden.
Qt Form uygulamaları ile aynı ekle-bırak şeklinde tasarlanan designer'ı mevcut.

Color Random - C++/Qt İle İlk Yazılım Denemem
002.png

Benim kendi yaptığım program üzerinden birçok konuda örnek bulabilirsiniz.
İçerisinde kaynak kodları mevcuttur.
Ayrıca Qt Designer diğer tüm alternatifler içerisinde Visual Studio'ya en yakın konforu sağlayan ücretsiz ve açık kaynak uygulamadır.
Qt - Download Open Source Step 3

guvejokua

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
C++ ile Form uygulaması yerine Qt uygulaması yaparsanız, yaptığınız uygulama hem Windows hem Linux hem Mac üzerinde çalışabilir.
Ayrıca gcc compiler'ının MinGW olarak Windows'a geçirilmiş haliyle VC++'a göre %10-%15 arası daha yüksek performans elde edebilirsiniz.
Yine ayrıyeten Visual C++, başta C++11 olmak üzere C++13 C++15 gibi ondan sonra gelen standartları tam olarak desteklemiyor veya sıkıntı çıkarıyor. VC++ compilerı C++ native koduna kendi managed kodlarını karıştırıyor, dolayısıyla %100 native olmuyor hatta garbage collector çıkabiliyor binaryden.
Qt Form uygulamaları ile aynı ekle-bırak şeklinde tasarlanan designer'ı mevcut.

Color Random - C++/Qt İle İlk Yazılım Denemem
002.png

Benim kendi yaptığım program üzerinden birçok konuda örnek bulabilirsiniz.
İçerisinde kaynak kodları mevcuttur.
Ayrıca Qt Designer diğer tüm alternatifler içerisinde Visual Studio'ya en yakın konforu sağlayan ücretsiz ve açık kaynak uygulamadır.
Qt - Download Open Source Step 3

Teşekkür ederim cevabınız için araştıracağım. Sağolun