Vista tanımlanamayan ağ sorunu

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba
Pikatel Marka Combomax model modemimle internete bağlanmaya çalışırken tanımlanamayan ağ hatası alıyorum. Modemin driver'ında da kurulum yaparken modem bulunamadı hatası alıyorum. Arkadaşımın modeminde de aynı problemi verdi fakat güvenli moda girdiğimde böyle problem görünmüyor, internete bağlanıyor. Sorunu nasıl çözebilirim bilgilendirirseniz sevinirim.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sorunla ilgili screenshot (resim) koyarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
Modem bilgisayarınıza ip atıyamıyor olabilir, Kabloların hepsi tam ve düzgün mü takılı kontrol edin.
Drivlerlarınızı kurarken nasıl kurdunuz?

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
driverlar önemli değil zaten laptopun otomatik tanıması gerekiyor modemi. arkadaşın modeminde ve kablosunda da denedim sorun aynı.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bazı laptoplarda wireless control panel oluyor başlat çubuğunun en sağındaki ikonların olduğu alana bir bakın wireless logosuna benzer birşey varsa (anten işareti gibi olur genelde) çift tıklayıp wireless on moduna getirin. Eğer oda yoksa şunu deneyin
Başlat - ayarlar- ağ bağlantıları - kablosuz ağ bağlantısına sağ tıklayın özellikler diyin ve aşağıdaki resimde kırmızı daire içine aldığım yerleri kontrol edin hepsi işaretlimi?
98567129.png

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet ordakiler işaretli wireless'ı da aktif duruma getirdm de kabloludan giriyorm internete

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İkinci bir çözüm olarak bilgisayarıma sağ tıklayın aygıt yöneticisinden Ağ bağdaştırıcıları kategorisine bakın eğer ünlem işaretinde olan varsa ona sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyin ve modemin driver cd sini takıp yükleyin normalde bütün driverlar normal çalışıyorsa aşağıdaki gibi görünmelidir
97895502.png

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ünlem işareti yok. sistem geri yükledim sorun çözülmedi. vistayı onarsam sorun çözülür mü?

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ünlem işareti yok. sistem geri yükledim sorun çözülmedi. vistayı onarsam sorun çözülür mü?
Vistayı onarmanız sorunu çözmez sorun vistada değil resim koymadığınız için kesin çözüm yolu sunamıyorum ama şu siteye girin ELKOTEK bu siteden modeminizi ve driverlarınızı güncelleyebilirsiniz :wink:

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
driver'ın web sitesinde verilen sürümü zaten kurulu. driver'da problem olduğunu da sanmıyorum. Resim de koyamıyorum masaüstünde olduğum için kusura bakmayın ama görev çubuğundaki bağlantı simgesinin üzerine gelince tanımlanamayan ağ - sınırlı yazıyor. güvenli mod'da giriyor, böyle bir problem yok.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
daha geçenlerde vista home sp 1 de başıma geldi. Durduk yerde sendekinin aynısı bir hata verdi. Ve ara tara tırım tırıs bulamadım. En sonna kurcalarken ağ bağlantı özelliklerine geldim ve gelişmiş seçenekleri tıkladım. orda hemen en üstte bi seçenek olucaktı yanlış hatırlamıyosam onu aktifledim ve ağ buldu. sorun düzeldii. dene olursa sevinirim.

Dene çalıştığını göreceksin!

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
driver'ın web sitesinde verilen sürümü zaten kurulu. driver'da problem olduğunu da sanmıyorum. Resim de koyamıyorum masaüstünde olduğum için kusura bakmayın ama görev çubuğundaki bağlantı simgesinin üzerine gelince tanımlanamayan ağ - sınırlı yazıyor. güvenli mod'da giriyor, böyle bir problem yok.
Sizin Sorununuz galiba bu olmalı http://img149.imageshack.us/img149/3074/adszmt9.jpg eğer o resimdeki gibiyse modemin ayarlarınıza girip kablosuz ağ adını , adsl ayarlarınızı yapmamış olabilirsiniz. Tanımlanamayan ağ demek normalde isimsiz (belirsiz) ağ demek çünkü siz wireless modeme yayın adını koymaz boş bırakırsanız o kablosuz ağlar listesinde tanımlanamayan ağ diye görünür modemin arkasında küçük bir reset tuşu olacak ona basarak reset atabilir modemi yeniden kurabilirseniz sorun belki bir ihtimal çözülebilir.
Veya modem ayalarlarından kablosuz ağ ayarlarını kontrol edin.

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet sorunum bu şekilde. modemim kablosuz değil. reset tuşuna da daha önce defalarca bastım sorun çözülmedi.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Sizin Sorununuz galiba bu olmalı http://img149.imageshack.us/img149/3074/adszmt9.jpg eğer o resimdeki gibiyse modemin ayarlarınıza girip kablosuz ağ adını , adsl ayarlarınızı yapmamış olabilirsiniz. Tanımlanamayan ağ demek normalde isimsiz (belirsiz) ağ demek çünkü siz wireless modeme yayın adını koymaz boş bırakırsanız o kablosuz ağlar listesinde tanımlanamayan ağ diye görünür modemin arkasında küçük bir reset tuşu olacak ona basarak reset atabilir modemi yeniden kurabilirseniz sorun belki bir ihtimal çözülebilir.
Veya modem ayalarlarından kablosuz ağ ayarlarını kontrol edin.

:: Evet sorunun ekran görüntüsü o ancak sorun o değil. Yani çözümü o değil. Modem yazılımı yüklü ve modem ip sini yazarak bile modeme bağlanamıyorsunuz. Çünkü bağlı olduğu bir ağ yok, yani sorun pc den kaynaklanıyor. Daha doğrusu vista dan. Bende çözemedim ama uzun uğraşmalar sonucu düzelttim. Aslında ağı görüyo pc ama engellemiş gibi bişi gözüküyodu. ağ özelliklerine tıkladım ve ağın üstüne tıkladım. Ordan gelişmiş sekmesine ve açılan pencere ağı görüyodu ancak üztünde küçük ok kutusu vardı " aşağıdaki ağdan bağlanmak için tıklayın" die seçenek vardı bende tıkladım ve bağlandım sorun düzel di.

:: Combomax marka modem diyince aklıma birşey daha geldi. Zannedersem antivürüs programın engelliyor. Antvrs programını hepten deaktive et ve o şekilde ayarlarını tekrar yap ve dene.

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet sorunun ekran görüntüsü o ancak sorun o değil. Yani çözümü o değil. Modem yazılımı yüklü ve modem ip sini yazarak bile modeme bağlanamıyorsunuz. Çünkü bağlı olduğu bir ağ yok, yani sorun pc den kaynaklanıyor. Daha doğrusu vista dan. Bende çözemedim ama uzun uğraşmalar sonucu düzelttim. Aslında ağı görüyo pc ama engellemiş gibi bişi gözüküyodu. ağ özelliklerine tıkladım ve ağın üstüne tıkladım. Ordan gelişmiş sekmesine ve açılan pencere ağı görüyodu ancak üztünde küçük ok kutusu vardı " aşağıdaki ağdan bağlanmak için tıklayın" die seçenek vardı bende tıkladım ve bağlandım sorun düzel di.

daha geniş bir şekilde anlatabilirmisinz? gelişmiş sekmesini bulamadm.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Denetim masasına tıkla. ağ bağlantıları ve sonra yerel ağbağlantısınn üzerine tıkla ve özelliklere tıkla. orda üstte sağda delişmiş seçeneğine tıkla ve dedim yeri bul. birde önceki yazım da son yazdığımı "Combomax marka modem diyince aklıma birşey daha geldi. Zannedersem antivürüs programın engelliyor. Antvrs programını hepten deaktive et ve o şekilde ayarlarını tekrar yap ve dene." yani bunu da yap.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Antivirüs ve firewallarını kontrol et :) benim başımı çok ağrıttı antivirüsler. Windows güvenlik duvarı dışında ikinci bir güvnlik duvarı etkinse bu hatayı verir. Bir de Dns önbellek zehirlenmesine karşı antivirüsün bağlantıyı kesiyor olabilir :)

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ağ iletişimi - paylaşım'ın olduğu sekme mi? ordaysa böyle bir sekme yok

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Dediğim iki şık tan birisi çözüm. Ama yok yine olmadı dersen de Sistem Geri Yükleme yap. O hatadan önceki bir tarihe.
Paylaşım mı :S

Yazdıklarımı yavaş ve anlayarak oku!
Kolay gelsin.

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
antivirüsü de pasif yaptm sorun hala aynı. sistem geri yüklemeyi de defalarca yaptm düzelmedi

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
antivirüsü de pasif yaptm sorun hala aynı. sistem geri yüklemeyi de defalarca yaptm düzelmedi

Madem gelişmiş seçeneğini bulamadın bir yol daha deneyelim. Modemine girebilyo musun antvrs pasifken. 192.168.1.1 yaz dene bakalım
girdiğinde ayarlarını baştan yap öle dene.

FrenzieD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Madem gelişmiş seçeneğini bulamadın bir yol daha deneyelim. Modemine girebilyo musun antvrs pasifken. 192.168.1.1 yaz dene bakalım
girdiğinde ayarlarını baştan yap öle dene.

Windows bir IP adresi çakışması algıladı.

Ağdaki başka bir bilgisayar bu bilgisayarla aynı IP adresine sahip. hatasını verdi

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Arkadaşım eğer düzelmesse yapamassan msn adrsini özelden gönder ekli yarın hallederiz. Şimdi çıkmam gerek.. İyi akşamlar

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Windows bir IP adresi çakışması algıladı.

Ağdaki başka bir bilgisayar bu bilgisayarla aynı IP adresine sahip. hatasını verdi
Kablolu bağlanıyorum diyorsun çakışma hatası verdi diyorsun anlamadım? Kablolu olarak bir kaç bilgisayar dahamı bağlı modeme? Çakışma olması için en az 2 bilgisayarın modeme bağlı olması gerekir. Bence bu sorun screenshot olmadan zor çözülecek gibi

kolsaati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ethernet kablosu ile interneti masaustu pcye bagladim ev ve is agindaydi internetim sorunsuzdu ama su an yalnizca yerel ağa gecmis ve tanimlanamayan ağ diyor. İnternete giremiyorum. Bu arada windows vista. Yardimci olur musunuz?