Vista SP2 de rootkit mi var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rise
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar;
Vista Ultimate üzerine bu linkten indirdiğim Vista SP2 betayı kurmaya çalışırken K7 Total Security nin verdiği uyarı:

Product : K7AntiVirus
Category : Virus Found Events
Column : Date & Time,User,Program,Name,Problem Description,Status,Action

19-Feb-2009 12:43:30,SYSTEM,RealTime Scan,C:\a416bc834cc4a11824b8473298\8b18dcce24ad1bf75e42209d\el-gr\sperror.dll.mui,found the Rootkit.Win32.Qandr.ac,Should be deleted,Has been removed
Sizce bu nasıl olabilir ? :surprised:
Böyle bir gerçek var ise gerisini düşünmek bile istemiyorum. :angry: :devil:

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
kardeşim ben yazılım haberlerine açmıştım bunu sen ordan indirip gözel ve güvenilir bir şekilde yapabilirdin ama iş işten geçmiş
bana kalırsa bu kurulurken 2 dosyanın çakışmasından çıkan bir hata virus olduğunu sanmıyorum ama olabilirde

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İş işten geçmiş değil de;
microsofttan gelen bir dosyada rootkit çıkması; ben işin o yönündeyim ;)

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
rootkit olsa ne olcak. sanki devlet sırrı var bilgisyarınızda... bırakın ya. milleti iyice paranoyaklaştırıyorlar...:D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bırakalım da, K7 bırakmıyor, bana sormaya bile gerek görmeden sildi..
Bilgisayar boş da olsa niye rootkit yerleşsin?
Bilgisayara kurduğumuz güvenlik sistemine güvenmeyeceksek niye kurarız boş yere?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Bırakalım da, K7 bırakmıyor, bana sormaya bile gerek görmeden sildi..
Bilgisayar boş da olsa niye rootkit yerleşsin?
Bilgisayara kurduğumuz güvenlik sistemine güvenmeyeceksek niye kurarız boş yere?
bir güvenimiz olsun die :D

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yanlış alarm. Öyle bir rootkit olsa diğer antivirus programları da uyarı verirdi.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sperror.dll

dosyamiz bu degilmi? evet simdi bir mantik yürütelim dosya isminden. bu dosya isminin acilimi ne olabilir muhtemelen
"Service Pack Error"
peki acaba niye böyle bir dosya vardir. Yine bir tahmin üzerine yola çikarsak bu service pack değerlendirme kopyasi olarak kuruluyor yani beta test vs ne isim verildiğinin önemi yok. bir programi test ederken test sonuçlarını bi kaç bin kilometre öteden almanın yolları nelerdir ? elbette ki internet. Doğal olarak bu dosyanın işlevi de service pack kurulumu sırasında olan hataları vsler microsoftun gerekli departmanına göndermek üzere programlanmış.

Ben böyle düşünüyorum en azından :)

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ama hiçkimse "bendede oldu doğrudur" demediki :wacko: aklım karıştı :D

Gerçekten Rootkit olsaydı bugüne kadar böyle birşey ortaya çıkardı zaten.

Bu arada K7 yerine Kaspersky,Avira veya Nod32 gibi kaliteli kendini kanıtlamış programlar kullanın.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
ama hiçkimse "bendede oldu doğrudur" demediki :wacko: aklım karıştı :D
Yanlış alarm. Öyle bir rootkit olsa diğer antivirus programları da uyarı verirdi.

Akıl karıştıracak birşey yok, her antivirüs herşeyi bulacak diye de bir şey yok.

Gerçekten Rootkit olsaydı bugüne kadar böyle birşey ortaya çıkardı zaten.

Bu arada K7 yerine Kaspersky,Avira veya Nod32 gibi kaliteli kendini kanıtlamış programlar kullanın.
Nod32 ve Norton hariç diğerlerini sırayla sürekli kullanırım. SP2 yi kurarken K7 vardı.

sperror.dll

dosyamiz bu degilmi? evet simdi bir mantik yürütelim dosya isminden. bu dosya isminin acilimi ne olabilir muhtemelen
"Service Pack Error"
peki acaba niye böyle bir dosya vardir. Yine bir tahmin üzerine yola çikarsak bu service pack değerlendirme kopyasi olarak kuruluyor yani beta test vs ne isim verildiğinin önemi yok. bir programi test ederken test sonuçlarını bi kaç bin kilometre öteden almanın yolları nelerdir ? elbette ki internet. Doğal olarak bu dosyanın işlevi de service pack kurulumu sırasında olan hataları vsler microsoftun gerekli departmanına göndermek üzere programlanmış.

Ben böyle düşünüyorum en azından :)
Mantıklı olabilecek bir yaklaşım. .reg dosyası ile kayıt defterinde gerekli değişikliği yapmadan direk kurmaya başlamıştım ki hata va rootkit mesajını aldım.