(Vista) Sizce Bu neden kaynaklanır ? yardım

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Vistayı yüklediğimde olan bişey bu sanki bi darboğaz varmış gibi

pencereleri kapatıyorum hızlıca kapanıyor ama umamdık yerde takılıyor bazen donarak açılıp kapanıyor.

Hele Firefoxu hiç kaldırmıyor bu pencere takılma olayı en fazla onda oluyor

Böle mouse bazen takılıyor geriden geliyor Yani kararsızlığa düşer gibi oluyor bazen sistem kasılıyor sanki

acaba rammi yetersiz diye düşünüyorum 1.5 ram var bakıyorum 700 ünü kullanıyor o zaman sorun ram dede değil

O zaman bunun sebebi ne olabilir ?:helpsmilie:

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
firefox ve vista ikiiside ram canavarı ve her şey ramde bitmiyor.. 10 gb ramin olsun celeron işlemcin olsun yine o bilgisayar takılır :) tam özelliklerini yazarsan daha net bir şeyler söyleyebilirim

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende 2 gün önce Vista Ultimate Kurdum . Bunun Gibi Rezil bir işletim sistemi görmedim Kasıyor donuyor Programlarda hata veriyor . Bazen açılmıyor

XP ye döndüm hemen şimdi Kafam rahat .Tavsiye ederim

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
işletim sisteminin rezilliğinden çok bilgisayar özelliklerinin yetersizliğinden kaynaklanıyor .. 2 aydır vista kullanıyorım en ufak bir sorun verdiğini görmedim..

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
firefox ve vista ikiiside ram canavarı ve her şey ramde bitmiyor.. 10 gb ramin olsun celeron işlemcin olsun yine o bilgisayar takılır :) tam özelliklerini yazarsan daha net bir şeyler söyleyebilirim

p4 3.06

1.5 ram 533 mhz tek kanal

ati x550 grafik
.............................
işlemciyi dual core ,ekran kartınıda daha iyi bi modele yükseltebilirm ama faydası olur mu

ramleride 3 gb yapabilirm

ama ram ler tek kanal vede işin kötüsü en fazla 533mhz de çalışıyor

işletim sisteminin rezilliğinden çok bilgisayar özelliklerinin yetersizliğinden kaynaklanıyor .. 2 aydır vista kullanıyorım en ufak bir sorun verdiğini görmedim..

evet dizüstünde çok hızlı çalşıyor vista ama masaüstünde hiç iyi değil ne yapmalıyım ?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş aslına bakarsanız vista windows 7yi hesaba katmassak xpden 10 kat iyi ama optimizasyon sorunu var yani sistemin iyi değilse xpden 10 kat kötü sistemin iyiyse xpden 10 kat iyi çalışır.Ama ben niye vistaya geçmiyorum elimdeki sistem yeterli değil.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yani kafama takılan küçük bi iyileştirmeyle düzeltebilirmiyim bu durumu çünkü bakıyorum çok hızlı çaılışıyor 1 - 2 pencere geçişinde aniden takılıyor kasıyor sonra yani bi dengesizlik var anlayamadım niye

Frank

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 senedir windows vista kullanıyorum hiç bir problemle karşılaşmadım yalnız şöyle bir durum var service pack leri yüklemeden vista çok kötü yükledikten sonra toparlıyor o yüzden service pack leri yüklemenizi tavsiye ederim.

uA-CetiN

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Yani kafama takılan küçük bi iyileştirmeyle düzeltebilirmiyim bu durumu çünkü bakıyorum çok hızlı çaılışıyor 1 - 2 pencere geçişinde aniden takılıyor kasıyor sonra yani bi dengesizlik var anlayamadım niye
ekran kartından olabilir. GeForce NVDIA masaüstü seçeneklerini kontrol et. Aktif olabilir. Aktif olduğundan takılıyor olabilir.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Vista driverları tam olarak hakkını verip çalıştıramıyor galiba

çünkü web cam de çalışmadı driverını yüklemem rağmen

Ekran kartının driverınıda sorunlu olarak okuyosa ondan da kaynaklanır mı diye düşünüyorum ?

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşım PC de skype son versiyonu yüklü mü?

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Benim makinem core 2 duo 2.4 ghz 4gb ram yinede napıyor ediyor firefox + vista gereksiz kitleniyordu ortada birşey yokken yavaşlıyordu. Win7 geçtim rahatladım, zerre kadar takılma yok :D Akıyooo :P