Vista da amansız Sorunum ?

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu sorunu uzun zamandan beri çözemedim Klasik yöntemleri önermeyecek bilgisi olan birisi cevap verirse sevinirim

sistemim

asus p5vd2 mx
p4 3.06 ghz
1.5 gb 533 mhz ram
asus ati x550 grafi kartı

Öncelikle XP de hiç bi sorun Yaşamıyorum sorunum Vistada ve Win 7 de

Soru : Vistayı yüklediğimde ses kesik kesik çıkıyor hiç bişey anlaşılmıyor videolarda da kesik kesik ve takılmalar var
ayrıca pencere açıp kaparkende kasılmalar oluyor bazen takıla takıla açılıp kapanıyor pencereler

uyguladığım yöntemler :bios güncelledim,soundmax driverını yükledim,codec yükledim ,chipset driverını yükledim,Microsoft UAA Bus Driver yükledim , ekrandaki takılmalar için ati nin driverını yükledim ama sorunlarım devam ediyor

Sizde görün diye videosunuda koydum işte bakın videoda ses anlaşılmıyor ve kesik kesik oynuyor

http://www.fileden.com/files/2009/6/24/2487820/MVI_1248.swf

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
aygıt yöneticisinde herşey normal mi, çakışma falan yok dimi, kontrol ettin mi

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
aygıt yöneticisinde herşey normal mi, çakışma falan yok dimi, kontrol ettin mi

Valla Aygıt yöneticisinden bakıyorum çakışma var diye bi işaret yok hepsi düzgün çalışıyor diyor

ses ve ekran kartı driverları vista yada win7 ye tam destek vermediğinden olabilir.

32 Bit işletim sistemimi kullanıyosun. eğer öyleyse ses için şunu bi dene

http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/mb/...v610016070.RAR

İyide bu koskoca asus bi driver çıkaramıyor mu Kaç sene oldu vista çıkalı

verdiğin linktekini yüklemeye çalıştım sizdeki zaten daha yeni sürümü diye yüklenmedi

zaten ne denediysem değişmiyor driverları denedim yukarıdada belirttim

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bazen yeni diye yüklediğin driverlar sorun çıkarabiliyor. herzaman yeni en iyi değildir ;)

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
peki hiçmi düzgün çalışmadı vista yada win 7 de. Yoksa son zamanlarda mı çıktı bu problemin?

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
peki hiçmi düzgün çalışmadı vista yada win 7 de. Yoksa son zamanlarda mı çıktı bu problemin?

Sonradan olmadı Kuruyorum vistayı Hiç ses çıkmıyor bakıyorum High definition audoyu otomatik yüklemiş

onu siliyorum soundmax driverını orjinal sitesinden yüklüyorum bu seferde kesik kesik ses çıkıyor

win 7 kurdum aynısı ondada oldu

yani video ses media dosyalarında bi sorun var onları çalıştırınca bilgisayar kasılmaya başlıyor yavaşlıyor

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
soundmax ın sitesinden değilde kendi üreticilerinin sitesinden (ASUS) indirip denedinmi? yine böylemi yapıyo. Tavsiyem asusun sitesinden board ve ekran kartı driverlarını indirip denemen. Eski sürümde olsa onları kurmanı öneririm.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
soundmax ın sitesinden değilde kendi üreticilerinin sitesinden (ASUS) indirip denedinmi? yine böylemi yapıyo. Tavsiyem asusun sitesinden board ve ekran kartı driverlarını indirip denemen. Eski sürümde olsa onları kurmanı öneririm.

orjinal sitesi derken zaten asusun sitesini kastetmiştim

uA-CetiN

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Sonradan olmadı Kuruyorum vistayı Hiç ses çıkmıyor bakıyorum High definition audoyu otomatik yüklemiş

onu siliyorum soundmax driverını orjinal sitesinden yüklüyorum bu seferde kesik kesik ses çıkıyor

win 7 kurdum aynısı ondada oldu

yani video ses media dosyalarında bi sorun var onları çalıştırınca bilgisayar kasılmaya başlıyor yavaşlıyor

Vistada değilde Windows7 de aynı sorun oldu bende de Güncel Ses Driver'ini kullanma CD sini bul cd den yükle sorun ortadan kalkıyor ben öle yaptım sorun yok suan..

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Vistada değilde Windows7 de aynı sorun oldu bende de Güncel Ses Driver'ini kullanma CD sini bul cd den yükle sorun ortadan kalkıyor ben öle yaptım sorun yok suan..

iyide orjinal cd var ama vista destekli değil xp destekli o yüzden yükleyemiyorum orrjinal cdden

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
İyide bu koskoca asus bi driver çıkaramıyor mu Kaç sene oldu vista çıkalı [/QUOTE dedi ki:
Evet çıkarmıyor maalesef benimde boardum asus bende aynı senin gibi ses driverı yüzünden neler çektin. Kendi sitesinde vista driverı yok benim boardun. Çok aradım. Bi forumda bulmuştum. :) Sende bi bak aynı boardu kullanıp sorun yaşayanlar illaki olmuştur ve bi paylaşım bulabileceğini düşünüyorum.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evet çıkarmıyor maalesef benimde boardum asus bende aynı senin gibi ses driverı yüzünden neler çektin. Kendi sitesinde vista driverı yok benim boardun. Çok aradım. Bi forumda bulmuştum. :) Sende bi bak aynı boardu kullanıp sorun yaşayanlar illaki olmuştur ve bi paylaşım bulabileceğini düşünüyorum

valla evet var benim gibi bu sorunu yaşayan ama bakıyorum tavsiyeler aynı yani asusun sitesinden driver gösteriyolar ama o driverlar olmuyor sorun bu zaten

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çözümü söylüyyorum işlemciyi fanını tamamen çıkar temizle bende de aynısı olmuştu temizledim düzeldi.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tmpuser Anakart Modelini Birde Şuan kullandığın ses Driver Tarihini sölermisin ?

konunun başında yazmıştım

asus p5vd2 mx

ses kartı driverı olarak vista driverını indirdim zaten orada iki tane driver var

Acaba Biosun eski sürümünü yüklesem sorun düzelirmi şu anda son sürüm bios kullanıyorum ondan mı kaynaklanıyor

Çözümü söylüyyorum işlemciyi fanını tamamen çıkar temizle bende de aynısı olmuştu temizledim düzeldi.

:D çözüm için saol ama o çözüm bana pek uymaz

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Driver falan güncelleme hepsi hikaye dediğimi yap düzelcek bende oldu aynısı çözüm sana uymazsa kasa kasa kasarsın o zaman. :)

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
BUgün yeni harici bi ses kartı denedim ondada aynısı yaşandı

Yani olay ses driverında değil demekki

Codec gibi bişey eksik sanki Ama K lite denedim Uaa bus driver denedim yine olmadı Farklı bi şey eksik ama ne ?

Aşağıda xp de gözüken driverlar ın resmi
ama windows vistada sadece yeşille gösterdiklerim yüklü gözüküyor diğerleri vistada gözükmüyor sorun bu mu sizce ? eğer buysa o driver ları nereden bulucam çünkü onları ben xp ye özel olarak kurmadım sadece ses driverını kurdum

adszyip.jpg

Y