Vista ile windows 7 arasındaki ısı farkı

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar ben laptop kullanıyorum 3,4 gündür windows7 7100 rc kurdum,ama bilgisayarım vistaya nazaran daha fazla ısınıyor sizce neden olabilir.

intel core2 duo T8100 2.1 ghz
250 gb hdd
4gb ram.

cihaz özellikleri.

vistaya göre bariz bir ısı farkı var windows7 de cihaz fazla ısınıyor.

en son everest ile kontrol ettim 5 ile 10 derece arası fark var.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
işlemcinin yoğunluğu ne durumda? rolantta çalışmıyor mu? eğer yüksek devirdeyse çok yakar ve çok ısınır. görev yöneticisinden bi göz at.

herşeyi bir benzetme ile anlatabilme gibi bir özelliğim vardır ;) araba gibi oldu bu da...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım Tabiki olacak daha yapı aşamasında windows 7 onları geri bildirimde bildiriyorlar tam sürüm çıkana kadar en iyisi bu.

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
işlemcinin yoğunluğu ne durumda? rolantta çalışmıyor mu? eğer yüksek devirdeyse çok yakar ve çok ısınır. görev yöneticisinden bi göz at.

herşeyi bir benzetme ile anlatabilme gibi bir özelliğim vardır ;) araba gibi oldu bu da...
kardeş sende beni iyice cahil yaptın makineyi yorup ısıtıp konu açmadım her halde olan olay makine kendi halinde çılışırken olan ısı farkı.yani senin tabirinle rolantide çalışırken.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
aynen bendede öyle bir sorun var fan hiç durmuyor..:D

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Aynen katılıyorum. bendeki notebook T7500 2.2 Ghz 3 GB Ram.
Vista yüklü iken Araçlardaki Hafıza ve Ran göstergesi PC boşta iken % 1 ile 4 arasında değişirdi . Win 7 kurdum Şimdi PC boşta iken % 10 ile 15 arası.
Şu varki vistada % 15 - 20 Gösterdiği zamanlarda dosyalar daha geç açılırdı. Win 7 de CPU yu fazla kullanmasına rağmen dosyalar çok çabul açılıyor. Sanırım Microsoft bunu Güncelleme ile düzeltecektir

Zaten bu sürüm hataları görmek, yeni fikri olanların fikirlerini değerlendirmek en önemliside bedava RC sürümüne Milleti alıştırıp süresi bitip kullanılamaz olduğunda rahatlıkla satabilmek.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
başlığın ilk harfi büyük olmalıdır Forum kuralları

arkadaşlar win 7 vistaya göre daha fazla ram ve işlemci kullanıyo ki işlemci durumu gerçekten garip bu yüzden ısınıyo

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ekran kartı fanları için de aynı durum geçerli sanırım, vistada her haltahırlamayan fanım burda sürekli 100de 100 çalışıyor. Gerçi rivatunerla bi tunedum ama öle söliim dedim