Vista için Win98 teması YARDIM

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Windows vista için 98 teması arıyorum lütfen paylaşabilirmisiniz
:helpsmilie::surprised::helpsmilie:

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
windows klasik tema kullanmayi denedinmi hic?

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Windows 98 teması diye bir tema yokki. Daha doğrusu Windows 98' e özel bir tema yok. İstediğiniz tema Windows Klasik sanırım. Masaüstüne sağ tıklayın kişiselleştirme'ye girin. Ordan Tema ya giriş yapın. Aşağıdaki listeden Windows Klasik seçebilirsiniz.

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
performansı artırmak için istemiştim
windows klasiği denedim ama hiç bir değişiklik olmadı

Reaksiyon puanı
189
sadece tema değiştirmek performansı etkilemez. kullanılmayan sistem servislerini kapatmayı deneyebilirsin. mutlak bir artış sağlayacaktır...

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
onları zaten kapatmıştım ama vista şuan RAMimin 700 MB ını kullanıyo hiç bir uygulama açık değilken

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
O zaman vistana sövebilirsin birşey açık değilken o kadar kullanıyorsa seni büyük bir oyun oynarken merak ediyorum.Bilgisayarın içini parçalar kendine yapıştırır rami yükselsin diye:D.
Ram'in 1 gb ise xpye geçmeni tavsiye ederim.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Vista 64bit ise çok fazla ram kullanıyor... 32bit ler o kadar fazla kullanmıyor

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Aslında ram kullanımı 64 Bit veya 32 Bit olmasında kaynaklanmaz. Kurduğunuz programlar ve özellikle sistemde çalışan antivirus programından kaynaklanır. 700MB ram kullanımı Vistanın 64 Bit veya 32 Bit sürümleri için şaşırılacak birşey değil. Kaldıki bir internet tarayıcı ile internete bağlnamaya başladığnız andan itibaren yeni sekmeler veya pencereler açtığınızda biraz daha artacaktır. Durum normaldir. Önmli olan ram kullanımın nekadar olduğu değil, sistemin performanslı çalışıp çalışmadığıdır. Örneğin ben indows 7 deneme fırsatı buldum ve sistem kuruldukdan sonra hiç bir program kurmadan 650-700Mb ram kullanyordu ve bunun yanına birde KİS eklendiğinde nasıl bir tablo çıkabilir. Ancak açılış kapanış hızı olsun veya çalışma-tepki verme hızı Vista'dan kat ve kat hızlıydı. Ram kullanımı başlı başına performansı belirleyen etken değildir. SDN arşiv makalelerinde 64 Bit ve 32 Bit karşılaştırması mevcuttur. İlgili makale linki aşağıdadır.

32 Bit mi, 64 Bit mi?

umutumut1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sayın arkadaşım vista nın kullandıgı ram mıktarı 300-350 mb arası değişiyor.
700mb cok fazla. ik once iyi bir antivirus ile virus taraması yaptır. ikincisi WINDOWS DEFENDER dan spyware taraması yaptır (derinlemesine olsun:)..
daha olmadı. yine WINDOWS DEFENDER ayarlar menusunde YAZILIM GEZGİNİ yani SOFTWARE EXPLORER'dan kullanmadıgın ama acık olan programları kapatabılırsın. Bu işlemler işe yarayacaktır sanırım..
kolay gelsin..

ahmetseker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista , win98 bahane xp şahane kim ne derse desin xp hepsinden daha güzel ... ne ram derdi nede diger dertler hemde daha kullanışlı .. saygılarımla

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
O zaman vistana sövebilirsin birşey açık değilken o kadar kullanıyorsa seni büyük bir oyun oynarken merak ediyorum.Bilgisayarın içini parçalar kendine yapıştırır rami yükselsin diye:D.
Ram'in 1 gb ise xpye geçmeni tavsiye ederim.
2gb ram var:turned: