Virüslerin Hedefi Kullanıcı Bilgileri

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Dünyada en fazla yayılan ilk üç tehdit, doğrudan bilgisayar kulanıcılarının, kullanıcı bilgilerini çalıyor ve sonrasında da kişisel bilgilere yöneliyor.

ESET'in hazırlandığı bilgisayarlara yönelik Nisan ayı Dünya Tehdit Raporu, zararlı yazılımların tek bir hedefe odaklandığını ortaya koyuyor (Sosyal Ağlara Dikkat!).
Dünya tehdit liderliğini 1,5 yıldır neredeyse kimseye bırakmayan ve 2010'da da liderliğini sürdüren bir solucan türü olan Conficker, işletim sisteminde bulduğu açık sayesinde geçerli kullanıcı bilgilerine ihtiyaç duymadan sisteme girebiliyor. Daha sonra virüs, ek bir yazılım indirip kişisel bilgilere kötü amaçlı kişiler tarafından ulaşılmasını sağlıyor.

eset1273563982.jpg
ESET ThreatSense.Net verilerini göre Nisan 2010 tehditleri

En yüksek tehditler arasında % 7,98 ile Nisan ayının ikincisi olan INF/Autorun, çok revaçta olan USB Flash Disk gibi çıkarılabilir aletlerden geliyor. "INF/Autorun" olarak tanımlanan ve kendilerini bu tür ürünlere kopyalayan zararlı yazılımlar, bilgisayarın otomatik olarak devreye girmesi nedeniyle bir anda sisteme yayılabiliyor (Microsoft'tan Türkçe Güvenlik Raporu).
Dünyanın üçüncü en çok yayılan zararlı yazılımı olan Win32/Agent ise PC veri hırsızı kategorisinde değerlendiriliyor ve kişisel bilgileri çalıyor. Bu grubun üyeleri önemli kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana yönlendirebiliyor.

:: En çok hangi anti virüs yazılımına güveniyorsunuz?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
:: En çok hangi anti virüs yazılımına güveniyorsunuz?

1-Kaspersky
2-Eset

Bunlar haricinde başka antivirüs kullanmam.

Zaten ben antivirisü kişisel bilgilerim çalınmasın diye değil PC ye virüs girip zart zurt göçmesin diye kullanıyorum.Zira geçenlerde 1 virüs yüzünden günde 2-3 kere format attım :)

peneskertli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
diğerlerini pek bilmem de kesinlikle norton a güvenmeyin. bilgisayara kurduktan sonra tarattım 70 tane virüs buldu. iki gün bi daha tarattım 2 tane daha buldu. e norton seni bilgisayara süs olsun diyemi koyduk biz. bide tuhaf bi yanı virüs sildimi bilgisayara kapatıp açmanız gerekiyor.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
En çok hangi anti virüs yazılımına güveniyorsunuz? Hiçbir antivirüs yazılımına güvenmiyorum virüslerin çoğunu antivirüs firmaları kendileri yazıyor...