Virüs silme işlemi yardımlarınızı bekliyorum..

CemBayramoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgasarımda bu dizinde virüs var
C:\Program Files\Common Files\BooM.exe

C:\Program Files\Common Files\ buraya girdiğim zaman o boom.exe yok gözükmüyor...klasör ayarlarından göster falan yaptım olmadı.

eset ile tarattım buldu ama silmiyor... normal bi klasöre girdiğimde yukarı araç çubuğuna C:\Program Files\Common Files\BooM.exe bunu yazıp enterladıktan sonra virüs devreye giriyor. virüste mausu bozma virisüymüş. bilgisayarın mausu heryere dönüyor acayip hızlı bi şekilde mausu kullanamıyorum yani bu virüsü nasıl silmem lazım ???

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Başlat > Programlar > Donatılar > Komut İstemine girip alttaki komutu kopyala, komut istemine yapıştır sonra Enter' a bas.

del C:\Program Files\Common Files\BooM.exe

SametOzgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlat > Programlar > Donatılar > Komut İstemine girip alttaki komutu kopyala, komut istemine yapıştır sonra Enter' a bas.

del C:\Program Files\Common Files\BooM.exe

Veya Bilgisayar Açılırken F8 e Basıp Güvenli Modda Açın bilgisayarı ve Aşağıdaki Resimdeki Adımları izleyin :)

i5558748_ekran-alintisi-png

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
O zaman ComboFix aracıyla taratmayı dene.

Program indiğinde çift tıkla. I Agree yazısına tıkla 20 - 30 saniye bekle. Microsoft Recovry Console yüklensin mi diye soracak Hayır' a tıkla. Daha sonra taramaya başlayacak. Program, işlem bitince kendi kendine kapanacak. En sonunda Not defteri içinde Log dosyası açılacak. Orda Deleting Files/Folder diye bölüm var. Sildiği dosyalar orada yazıyor. Güçlü bir programdır.

http://www.bleepingcomputer.com/download/anti-virus/combofix

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
baslat / caliştir / msconfig yapip baslangicta o programi çaliştiriyormu diye baktinmi?

CemBayramoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok başlangıçta çalışmıyo
şuan senin dediğin yöntemi yapıyorum swater inş olur.

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Sana tavsiyem eset'i kaldırıp yerine AVG 2012 kur pc'de virüsle alakalı ne var ne yok hepsini bulup siler.... :)

CemBayramoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman ComboFix aracıyla taratmayı dene.

Program indiğinde çift tıkla. I Agree yazısına tıkla 20 - 30 saniye bekle. Microsoft Recovry Console yüklensin mi diye soracak Hayır' a tıkla. Daha sonra taramaya başlayacak. Program, işlem bitince kendi kendine kapanacak. En sonunda Not defteri içinde Log dosyası açılacak. Orda Deleting Files/Folder diye bölüm var. Sildiği dosyalar orada yazıyor. Güçlü bir programdır.

http://www.bleepingcomputer.com/download/anti-virus/combofix

Usta malesef bu programda silemedi bu virüsü

--- Mesaj Güncellendi ---

Sana tavsiyem eset'i kaldırıp yerine AVG 2012 kur pc'de virüsle alakalı ne var ne yok hepsini bulup siler.... :)
eseti kaldırmıyacam üstüne 4-5 tane antivirüs yükleyecem hepsine taratayım otomatik birisi siler sanırsam...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
format at diyecemde.. olmayacak şimdi.. :)

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Usta malesef bu programda silemedi bu virüsü

eseti kaldırmıyacam üstüne 4-5 tane antivirüs yükleyecem hepsine taratayım otomatik birisi siler sanırsam...

AVG 2012 yeterde artar bile fazlasına gerek yok..

CemBayramoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
format son çare ya tıklamadıkça virüs devreye girmiyor ama kafamı bozdu virüs ve neden bilgisayarımda barınsın system32 ye falan bulaşıcak ondan korkuyorum.

AVG 2012 yeterde artar bile fazlasına gerek yok..

tamam program indi yükliyim 5 dakkaya buraya yazarım olup olmadığını

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
fazla antivirüs kurma, birbiriyle çakışırsa bilgisayarına donanımsal zarar verebilir.

svskskn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güvenli modda acıp öyle tarat ama taratırken gelişmiş seceneklerden dosyaları temizle olarak tarat yoksa eset silmez

CemBayramoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BEYLER HERKEZ SAĞOLSUN özellikle f3jr kardeş çok SAĞOL önerdiğin antivirüs sonunda sildi virüsü eyvallah. Herkeze çok teşekkürler :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bir de şunu dene sonra o klasöre gir bakalım. Saklandığı yerden çıkmış mı? :) ( Kutudan onayı kaldır,boş görünsün, tamam de)
3333t.jpg

CemBayramoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolun arkadaşlar virüsü çoktan sildimde arkadaşlar 5-6 tane virüs programı denedim kaspersky olur avast ol eset olur spyware terminatör olur... Avg ile tarattım biraz uğraştırdı bi kaç kez üstüste tarattım dondu falan ama avg sildi. Gördümkü diğer programlar 5 para etmiyomuş

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
combofix ile taratın...