Virüs mü?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya bu dün sabah başladı bu olay.Ben bilgisayarı ilk açtığımda dün sabah masaüstü simgeleri yer değiştirmişti düzelttim birşey olmadı.Ertesi sabah açtım yani bu sabah açtım bilgisayarı performans öyle düşmüştü ki çok ağır çalışıyordu bilgisayar hala da öyle.Dün böyle değildi birde öğlen bilgisayarı tekrar açtım masaüstü simgeleri değişmiş ve dünkü gibi olmuştu.Düzelttim internette bile sayfayı aşağı indirirken kasıyor yazı yazarken yazı hızımı takip edemiyordu yani aslında normal yazıyordum ama yazı geç yazıyordu.Birde şunu farkettim dün akşamdan beri ilk açılışta durmadan açılan antivirüs dün akşamdan beri bilgisayarı kaç kere açsam açılışta açılmıyor.Acaba bilgisayarımda virüs mü var ve de bu virüs tahminen sizce ne ve de sizin tahmin ettiğiniz virüsü nasıl temizlerim?

Antivirüs açılmıyor he unutmayalım ve birde dünden beri antivirüs tehdit uyarısı vermişti ama şimdi açılmıyor ne virüsü bulaştı sizce?Ve de nasıl temizlerim?

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Aynı sorun benim eniştenin pcde olmuştu :(

Ccleaner yükledim avast ı yükleyip bi tarama yaptım :) Taş gibi oldu maşallah :D

Birde hızını arttırmak için programsız bir özellik kullandım :

Bilgisayarım'ın üzerinde sağ tık özellik - Gelişmiş - Performans - Ayarlar - Gelişmiş - sistem ön belleği : 2 tane alt alta yazan numaraların biri en düşük biri en yüksek seviye ikisinide uçurun bakın pcniz çoşacak :)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ekran kartı sürücülerini ve diğer donanımların sürücülerini kontrol et veya tekrar yükle.. sayfayı aşağıya indirince yada pencereyi hareket ettrirken kasılması ekran kartı sürücüsünden dolayı oluyor genelde..

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Sadece o değilki kardeş 2 gün önce birşeyi yoktu kaspersky bile açılmıyor combofix geç açılıyor yani format atacam yakında galiba o kadar oyun gidecek ya 40 tane oyun vardı pcde 1 tane kalmayacak of.

Princess dediğini yapacam birde combofixi güvenli modda çalıştırıyım şimdi tam olur inşaallah birde peşinden tarama işte o zaman iyi olur.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ya bu dün sabah başladı bu olay.Ben bilgisayarı ilk açtığımda dün sabah masaüstü simgeleri yer değiştirmişti düzelttim birşey olmadı.Ertesi sabah açtım yani bu sabah açtım bilgisayarı performans öyle düşmüştü ki çok ağır çalışıyordu bilgisayar hala da öyle.Dün böyle değildi birde öğlen bilgisayarı tekrar açtım masaüstü simgeleri değişmiş ve dünkü gibi olmuştu.Düzelttim internette bile sayfayı aşağı indirirken kasıyor yazı yazarken yazı hızımı takip edemiyordu yani aslında normal yazıyordum ama yazı geç yazıyordu.Birde şunu farkettim dün akşamdan beri ilk açılışta durmadan açılan antivirüs dün akşamdan beri bilgisayarı kaç kere açsam açılışta açılmıyor.Acaba bilgisayarımda virüs mü var ve de bu virüs tahminen sizce ne ve de sizin tahmin ettiğiniz virüsü nasıl temizlerim?

Antivirüs açılmıyor he unutmayalım ve birde dünden beri antivirüs tehdit uyarısı vermişti ama şimdi açılmıyor ne virüsü bulaştı sizce?Ve de nasıl temizlerim?

Sana dedim ExCeLLeNT NOD32 kullansaydın bunların hiçbiri başına gelmezdi.Kaspersky bir işe yaramıyor diyorum sana,bilgisayara bir format attır sonrada NOD32 lisanslı kullan sadece dedi dersin.

GİGABYTE2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun benim eniştenin pcde olmuştu :(

Birde hızını arttırmak için programsız bir özellik kullandım :

Bilgisayarım'ın üzerinde sağ tık özellik - Gelişmiş - Performans - Ayarlar - Gelişmiş - sistem ön belleği : 2 tane alt alta yazan numaraların biri en düşük biri en yüksek seviye ikisinide uçurun bakın pcniz çoşacak :)
burdan nereyi degistirdin ss atarmısın?

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
burdan nereyi degistirdin ss atarmısın?

şundan bahsediyo

1jrpm0.jpg

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Sanırım virüs ama bu virüsün ne olduğunu tahmin edebilir misiniz?Cs oynayamıyorum bile kasıyor zaten csnin açılması böyle olduğundan beri 10 dk sürmeye başladı oynayamıyorumda oyun da oynayamıyorum internette gezerken de çok yavaş ie8 15 dkde anca açılıyor masaüstü simgeleri çok yavaş düzeliyor yenile yapınca(F5)çok yavaş yeniliyor masaüstünü he birde cpu kullanımı hiçbirşey yapmasamda %100 hiç te aşağı düşmüyor.Acaba hangi virüs var?Lütfen sorunumu çözün.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
hee bak sorun çıktı ortaya. İşlemciyi kasan uygulama hangisi? oradaki CPU çubuğuna tıklarsan işlemciyi en çok kullanan uygulamayı az kullanana göre sıralar. Orada işlemciyi kasan uygulamanın adını yaz. sistemin xp ise, ve o kasan yazılım svchost.exe ise. geçmiş olsun :) çok bela bi şey...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Svchost.exe'lerin hepside cpu kullanımı yazan yerde 00 olarak gözüküyor ama birde kaspersky antivirüs açılışta da normaldede açmaya çalıştığımda açılmıyor hiç uyarı da vermiyor ama işlemler listesinde avp.exe çalışıyor hemde cpu kullanımı 50 ile 99 arası değişiyor.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sana bugün başıma gelen bir olayı anlatayım konuyla ilgili,arkadaşım kaspersky kullanıyor,bende biliyorsun NOD32 4.0 kullanıyorum.Flash diskime onun pcden bir dosya aldım,almadan öncede tarattım.temiz aldım evdeki bilgisayara taktım ve tarama aptım.Aaaa odane 1 tane sızıntı tespit etti,sildim ve sorun almadı.Demek istediğim kaspersky'mi at çöpe.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Abi kaspersky çalışmıyorki işlemlerde çalışıyor ama en ufak hareket yok o kara liste uyarısı bile çıkmıyor princessin tavsiyesi üzerine avast lisanslı sürüm kurdum sınırsız ama o da birşey bulamadı?Ya şu virüsün adını söyleseniz yeter ya.

Not:Combofixle de tarattırdım birkaç şey bulup sildi ama birşey değişmedi.Yine kasıyor.

Formatta istemiyorum daha bende xp ya da vista cdsi de yok öyle istediğim zaman format atamam.İnşaallah çözerim sorunu.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Peki bu değerleri bu şekilde yükseltmek uygunmudur???...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar sorun çözüldü ne yazıkki şunu söylemek istiyorum.Offfff zor olacak ama bilgisayarın bu denli kasılmasına csde adamın 3 snde bir hareket etmesine google chromede sayfaların 10-15 sn sonra hareket etmesine ve de bilgisayar ilk açıldığında başlat menüsünün 70-80 saniye sonra aktif hale gelmesine sebep olan şey malesefki kaspersky internet security 2009muş.Bu antivirüs için çok kasıyor diyorlardı bende ilklerde pek kasmamıştı ama sonra işte nasıl olduysa advanced system carede bile care butonuna basıp tarama yapmam yarım saat gibi bir süremi almaya başladı bende kasperskyı kaldırdım herşey eski haline döndü of ya boşu boşuna gta 4 çok alan kaplıyor o kasıyordur diye gta 4 ü kaldırmıştım meğerse o değilmiş.

Moderatörler başlığın yanına çözüldü yazarlarsa iyi olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
CPU yüksekmi birde ona bak bütün hızı alan bir program varmı ''dgen'' gibi :clap: