Virüs bulaştı nasıl temizlerim.

Darkness3472

Asistan
Reaksiyon puanı
144
1610287891492.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Virüs bulaşmış nasıl kurtulurum

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Kaspersky kullan. Eğer işe yaramazsa Kaspersky Rescue Disk kullan. Bir sorun olursa beni etiketleyerek yazabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım.

Darkness3472

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Onu kurdum ama pek
Malwarebytes indirip taratın.
bir fayda sağlamadı windows tuşuna basınca en son eklenen uygulamalar kısmı var orda benim yüklemediğimm programlar vardı onları sildim şuan bişi yok gibi umarım düzelmiştir

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Ha bir de Defender'dan medet umma.

Onu kurdum ama pek

bir fayda sağlamadı windows tuşuna basınca en son eklenen uygulamalar kısmı var orda benim yüklemediğimm programlar vardı onları sildim şuan bişi yok gibi umarım düzelmiştir
O programların gizli dosyaları, artıkları kalmış olabilir. Kaspersky yükeyip tarat.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
Onu kurdum ama pek

Sağlar sağlar deneyin bir daha

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Norton öneririm. Power eraser diye bir araç var içerisinde ve bulunması zor olan pekçok virüsü bulabiliyor.

Sensless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Cidden her virüse format at diyen insanlar hala var mı bu dönemde. :tearsofjoy: öncelikle Malwarebytes ile tarama yapın olmadı Bitdefender he diyelim ki o da olmadı Kaspersky (kaspersky her zaman ilk önerimdir ama bu basit bir virüse benziyor o yüzden başka önerdim) ile tarama yapınız zaten sanırım adware virüsü gibi bişi bulaşmış kolay silinir diye biliyorum.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Cidden her virüse format at diyen insanlar hala var mı bu dönemde. :tearsofjoy: öncelikle Malwarebytes ile tarama yapın olmadı Bitdefender he diyelim ki o da olmadı Kaspersky (kaspersky her zaman ilk önerimdir ama bu basit bir virüse benziyor o yüzden başka önerdim) ile tarama yapınız zaten sanırım adware virüsü gibi bişi bulaşmış kolay silinir diye biliyorum.
Virüs bulaşmışsa başka ne yapılsın? Tarama, olmazsa format atmak. Herkes ilk bir tarama yapar. Ben yapmıştır deyip format dedim. Hem kim her virüse format dedi? Niye buna güldünüz anlamadım ?

Sensless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Virüs bulaşmışsa başka ne yapılsın? Tarama, olmazsa format atmak. Herkes ilk bir tarama yapar. Ben yapmıştır deyip format dedim. Hem kim her virüse format dedi? Niye buna güldünüz anlamadım ?
Sen hiç AV kullan olmazsa format at falan dememişsinde ondan öyle dedim özür dilerim seni üzdüysem.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Sen hiç AV kullan olmazsa format at falan dememişsinde ondan öyle dedim özür dilerim seni üzdüysem.
Yok sorun değil :D ama tarama yaptırmadan foruma gelen birinin olacağını sanmam. O yüzden belirtme ihtiyacı duymadım.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Bu virüs mü, yoksa arka planda çalışan bir uygulama mı?

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Virüslü bilgisayara yapılması gereken en etkili çözüm format atmaktır ki yeni nesil virüsler rom belleğe yerleşip format atsanız bile silinemeyebiliyor. Neye göre böyle yorumlar atabiliyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 133213

Virüs bulaşmış nasıl kurtulurum
Dostum öncelikle görev yöneticisini aç ve virüslü dosyayı tespit et. Sağ tıklayıp dosya konumunu belirle sonra manuel silmeye çalış. Silinmezse güvenli modda bilgisayarını aç. Virüslü uygulamayı manuel olarak sil sonrasında halen güvenli moddayken windows + R basıp %temp% yaz ve gelen kısımdaki bütün dosyaları sil. Aynısını direk temp için de yap. Sonrasında bir antivirüs yazılımı ile bilgisayarını tara. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra gelişmelere göre anlat yardımcı olalım.