Darkness3472
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 144
Mesaj otomatik birleştirildi:
Virüs bulaşmış nasıl kurtulurum
Virüs bulaşmış nasıl kurtulurum
Format atamam çok fazla dosyam varFormat
Malwarebytes kullanabilirsiniz.
O halde antivirüs programı kullanın.Format atamam çok fazla dosyam var
bir fayda sağlamadı windows tuşuna basınca en son eklenen uygulamalar kısmı var orda benim yüklemediğimm programlar vardı onları sildim şuan bişi yok gibi umarım düzelmiştirMalwarebytes indirip taratın.
O programların gizli dosyaları, artıkları kalmış olabilir. Kaspersky yükeyip tarat.Onu kurdum ama pek
bir fayda sağlamadı windows tuşuna basınca en son eklenen uygulamalar kısmı var orda benim yüklemediğimm programlar vardı onları sildim şuan bişi yok gibi umarım düzelmiştir
Tamam sağolHa bir de Defender'dan medet umma.
Mesaj otomatik birleştirildi:
O programların gizli dosyaları, artıkları kalmış olabilir. Kaspersky yükeyip tarat.
Sağlar sağlar deneyin bir dahaOnu kurdum ama pek
bir fayda sağlamadı windows tuşuna basınca en son eklenen uygulamalar kısmı var orda benim yüklemediğimm programlar vardı onları sildim şuan bişi yok gibi umarım düzelmiştir
ADWCleaner(Malwerbytes Ürünü)
Kaspersky öneririm bende de vardı 2 tane virüs 2si de gitti.
Cidden her virüse format at diyen insanlar hala var mı bu dönemde.Format
Virüs bulaşmışsa başka ne yapılsın? Tarama, olmazsa format atmak. Herkes ilk bir tarama yapar. Ben yapmıştır deyip format dedim. Hem kim her virüse format dedi? Niye buna güldünüz anlamadım ?Cidden her virüse format at diyen insanlar hala var mı bu dönemde.öncelikle Malwarebytes ile tarama yapın olmadı Bitdefender he diyelim ki o da olmadı Kaspersky (kaspersky her zaman ilk önerimdir ama bu basit bir virüse benziyor o yüzden başka önerdim) ile tarama yapınız zaten sanırım adware virüsü gibi bişi bulaşmış kolay silinir diye biliyorum.
Sen hiç AV kullan olmazsa format at falan dememişsinde ondan öyle dedim özür dilerim seni üzdüysem.Virüs bulaşmışsa başka ne yapılsın? Tarama, olmazsa format atmak. Herkes ilk bir tarama yapar. Ben yapmıştır deyip format dedim. Hem kim her virüse format dedi? Niye buna güldünüz anlamadım ?
Yok sorun değilSen hiç AV kullan olmazsa format at falan dememişsinde ondan öyle dedim özür dilerim seni üzdüysem.
Virüslü bilgisayara yapılması gereken en etkili çözüm format atmaktır ki yeni nesil virüsler rom belleğe yerleşip format atsanız bile silinemeyebiliyor. Neye göre böyle yorumlar atabiliyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum.Cidden her virüse format at diyen insanlar hala var mı bu dönemde.öncelikle Malwarebytes ile tarama yapın olmadı Bitdefender he diyelim ki o da olmadı Kaspersky (kaspersky her zaman ilk önerimdir ama bu basit bir virüse benziyor o yüzden başka önerdim) ile tarama yapınız zaten sanırım adware virüsü gibi bişi bulaşmış kolay silinir diye biliyorum.
Dostum öncelikle görev yöneticisini aç ve virüslü dosyayı tespit et. Sağ tıklayıp dosya konumunu belirle sonra manuel silmeye çalış. Silinmezse güvenli modda bilgisayarını aç. Virüslü uygulamayı manuel olarak sil sonrasında halen güvenli moddayken windows + R basıp %temp% yaz ve gelen kısımdaki bütün dosyaları sil. Aynısını direk temp için de yap. Sonrasında bir antivirüs yazılımı ile bilgisayarını tara. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra gelişmelere göre anlat yardımcı olalım.