Virtualbox maximum 2tb minimum 4 mb sınırlandırması hakkında

kaplan00654

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oracle virtualbox kurarken önümüze maximum 2tb minimum 4 mb sınırlandırması geliyor neden böyle bir sınırlandırma var bir sepebi varmı bilen varsa sölewyebilirmi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Nedir bu sınırlama konusu? Ram mi harddisk mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben windows vista ultimate kullanıyorum ve virtualbox ile ubuntu 12.04 yükledim ve ayarlara kadar herşey yolunda gitti ancak işletim sistemi yüklendiği zaman virtualbox donuyor. programı ve ubuntuyu silip baştanindirip kurdum ama değişen bişey olmadı sizce ne yapmam gerekiyor??

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar ben windows vista ultimate kullanıyorum ve virtualbox ile ubuntu 12.04 yükledim ve ayarlara kadar herşey yolunda gitti ancak işletim sistemi yüklendiği zaman virtualbox donuyor. programı ve ubuntuyu silip baştanindirip kurdum ama değişen bişey olmadı sizce ne yapmam gerekiyor??
Virtual box'ın eski bir sürümünü yükle bende hiçbir isoyu açamadım son sürümde eski sürümde açtım

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Son sürümü (v.4.3.2-90405) Windows 8 ve 8.1 destekliyormu. Yani Win 7 kurulu bir sistemde sanal olarak Win 8, 8.1 kurulabiliyormu.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
oracle virtualbox kurarken önümüze maximum 2tb minimum 4 mb sınırlandırması geliyor neden böyle bir sınırlandırma var bir sepebi varmı bilen varsa sölewyebilirmi

elbetteki bir limit olacak 2tb yetmiyor mu hocam?
linux kuracaksan lvm kullanarak birden fazla 2TB'lık diski birşeltirip tek disk gibi kullanabilirsin
windows ta çok emin değilim ama c: diski hariç diğer diskleri birleştirebiliyorsun diye biliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Virtualbox'ta Linux kurmak için bazı dağıtımların kullandıkları çekirdek sürümünün desteğini, önceden Virtualbox'un kendi sitesinden indirip, ekleti olarak programa yüklemeniz gerekebiliyor.

Windows sürümlerine gelince, kurulacak işletim sistemi, kurulum öncesinde bir kategori listesinden seçilebiliyor ve Windows sürümü de listede belirtilmiş.

2 Tb lik sınırlama ise, 32 bit bir programın disk üzerinde adresleyebileceği boyut olmasından kaynaklanıyor. Kaç kişinin bilgisayarında 2 Tb lik disk varki ?