ViperFX Android'Root' Kaliteli Müzik

Bu konuyu okuyanlar

ExCeLLeNT

Müdavim
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
Size bugün viper4android isimli root gerektiren ve ciddi anlamda telefonunuzun ses kalitesini mükemmele yaklaştırabilecek bir programdan bahsedeceğim.Bu arada asıl kaliteyi kulaklıkta veriyor. Hoparlörde fazla fark yok. Tabi kulaklığınızda canavarsa keyfinize diyecek yok.

Öncelikle bu programın windows sürümüde var. Ama ben pek fark göremediğim için sildim. Ama isteyenler deneyebilir.

Resmi sitesi http://vipersaudio.com/blog/ buradan bakabilirsiniz.

Downloads bölümünden windows veya android için olanını indirebilirsiniz.Direk linkleri verecektim ama yasak olabilir diye vermiyorum. Blogtan kendiniz indirebilirsiniz.

Şimdi programı indirdiniz kurdunuz. Root. Sizden açtığınızda root yetkisi isteyecek. Yetkiyi verdikten sonra 3 seçenek sunacak.

Super Audio Quality
High Audio Quality
Power Saver Mod(3.sü böyle bişeydi tam hatırlamıyorum)

Ben her zaman ilkini seçiyorum bataryamdada fazla bi aşırı düşme falan hissetmiyorum.

Ayrıca super audio quality çift çekirdek ve en aşağı 1 ghz işlemci istiyorum diye uyarıyor söyliyim.

Kaliteyi seçtiniz driver installed dedi. Telefonu yeniden başlatın diyor. Başlatıyorsunuz.Yeni sürümünde türkçe dil desteği olduğu için ben şimdi devamını türkçe yazacağım tek tek ayarları anlatacağım ne ne işe yarıyor bildiklerimi falan.Aklımda kalanı yazdım yukarda o yüzden ingilizce.

Programı açınca ilk işiniz ayarlara girip kullanıcı arayüzü arayından uzmanı seçmek olsun.Daha fazla seçenek var bu ayarda.Ayrıca bildirim göster seçeneği işaretli olursa efektleri her karşıda denemek istedikçe uygulamalara girmeye gerek kalmadan direk bildirimlerden tak diye ulaşabilirsiniz.

Efektler çalışmazsa eğer fx uyumluluk moduna tıklayıp uyumluyu seçin. Zaten çalışıyorsa o normaldedir uyumluyu seçerseniz bozulur. Dikkat çalışmazsa seçin uyumluyu.

Çekmece görünüme geç var. Standard google uygulamaları gibi soldan sürükle hoparlör,blueetooth,usb/dock,kulaklık yada sağa sola çektikçe geçsin bunlara ayarı.

Efektleri kaydet ve yükle ayarı var klasik kaydediyor yaptıklarınızı başka zaman yükleyebiliyor direk. Sürücüyü kaldırabiliyorsunuz sileceğiniz zaman.

Sürücü durumu var. Buna tıklayın.
Standard olması gerekenleri söylüyorum yoksa bir daha deneyin uyumluyu seçin kaldırın bir daha kurun yoksa çalışmayabilir.
Neon etkinleştirme evet
Etkinleştirme evet
Durum normal
Ses Formati desteklenmiş
İşlemleme hayır(her hangi bir müzik çalarken(youtube vs ne olursa) bu evet oluyor
Örnekleme hızı 44100 (bu değişirse sıkıntı olmaz heralde viper xhifi var onda değişik sanırım tam bilmiyorum.)

Not:Viper Xhifi hiç kullanmadım. Bildiğim kadarıyla düşük ses veren cihazlarda sesi yükselten başka bir viperfx programı. Yani normal ses yüksek kalite yerine az kalite yüksek ses.

Gerisi de değişiklik listesi güncellemeleri kontrol et hakkında falan önemsiz şeyler. Güncellemeleri kontrol et sizi tarayıcıya bağlıyor sürümünüz 2.3.4.0 mesela. Açılan sayfadakide aynıysa indirmeyin ama yüksekse bu sayıdan güncellenmiş demektir. İndirebilirsiniz.

Gelelim şimdi müziğin kalitesini arttırmaya.

Öncelikle az ayar olduğu için hoparlörü anlatacağım.Sonra kulaklık. Usb ve bluetooth ayarları kulaklık ayarları ile aynı o yüzden onları anlatmaya gerek yok aynı ayarlar var içinde.Neyin ne olduğunu söyleceğim size.

HOPARLÖR

En baştan etkinleştirme diyoruz yoksa ne kadar efekt açarsanız açın çalışmaz. İşte bu efektleri etkinleştiriyor programa yürü ya kulum emri veriyor.V4Ayı etkinleştirmeye zorla. Eğer olurda efektler çalışmazsa bunu seçebilirsiniz. Tam bilmiyorum ama sanırım arkaplanda hep çalışır durumda bırakıyor sadece müzik çalarken değil. Kendide uyarıyor. Bataryayı sömürebilir bu seçenek. Dikkat edin.

Firequalizer. Standard sütunlu ekolayzır ayarı. Ben etkinleştirmedim. Diğer seçenekler işime yarıyor açıkçası. Ama bas arttırma azaltma tiz arttırma azaltma rock pop vs seçenekleri var meraklısı kullanabilir.

Convolver.
Burası karışık.Öncelikle verdiğim blog sayfasında veya xdada bulabileceği etki tepki denen irs dosyaları var. Nedir bunlar. Ses kalitesini değiştiren sanki hazır ekolayzır ayarları gibi. Ha sadece bu açık diğerleri kapalı olmasın. Gene çalışıyor bunlar.Sony clear audiodan htc boomsounda beats audioya apple earpoda dolby hdye dts sounda kadar bir sürü irs var. Kimileri ücretli bile.

Öncelikle bu dediğim yerlerden bir tane irs indirdikten sonra. Bu irsyi telefonun hafıza kartındaki veya hafızasındaki viper4android klasörünün içindeki kernel klasörünün içine atıyorsunuz. Ve impulse responseden o irsyi seçiyorsunuz. O kadar ! Cross Channel ise hala aradaki farkı anlayamadığım bir ayar.Ama 0 da daha iyi. Ses daha bi boğuk değişik çıkıyor yükseltince.

Yankılanma
Ben kullanmıyorum ama bildiğiniz oda efekti. Metre karesi bile yazıyor yok konser yok salon bilmem ne tarzı.Ve bikaç detaylı ayarı daha var.

Hoparlör optimizasyonu

Sesi bi tık kısıyor ama sanki daha bi içten daha bi canlı vuruyor basları falan sanki. Deneyince anlayacaksınız.

Extra loudda arttırıyor :D dengeliyor sanki. efekt gücünü aşırı yapıp maks kazançı inf yapın maks çıkışı 0 db yapın.

Hoparlörde neysede kulaklıkta çok farkettiriyor bu ayarlar. Ayrıca genel bir bilgilendirme yapayım.

Bazı yerlerde -1.9 db falan göreceksiniz Bazı yerlerde 6.0 db. İşte bu dbler - ye giderse ses azalıyor artarsa yükseliyor. Ama 0 dbde kalsın. Çünkü ses artarsa cızırtı falan olabiliyor kaliteyi bozabiliyor. Düşersede bişey anlamıyorsunuz. Her zaman bunları 0 yapın. Lakin her ayardaki en aşağıdaki çıkış kazancı 6.0 dbye kadar sesi yükseltebiliyor ve bence 0 db kadar kaliteli değil.Limit threeshold ayarıda yükselmiyor düşüyor o yüzden dediğim gibi sesi bi tık yükseltebilirsiniz ama bence asla düşürmeyin.

KULAKLIK

Evet bir sürü bir sürü ayar var burda.

En üstten ilk etkinleştirdik viperi buradada. V4a zorlama burada da var hep çalışsın diye falan. Hoparlörde anlattığım şeyleri burada es geçeceğim oradakiyle aynı çünkü az çok varsa fark söylerim.

PlaybackAGC
Etkin
Hoparlördeki extra loudun kulaklık versiyonu bu.

Viper-DDC

Etkinleştirin. Ve dinleme cihazından kulaklığınız neyse onu seçin. Eğer bu uzun listede yoksa ona en yakınını seçin. Sesi acayip güzelleştiriyor. Sennheiser cx300 kullandığım halde beats seçtiğimde mesela bassları daha bi basslı duydum.

Spektrum Uzantısı
Etkin
Ben bunu her zaman 1.0 olarak seçiyorum gücü. Açıkçası bi farkını görmedimde vardır bişeyi elbet. Çünkü kötüleştirdiğinide görmedim.

Firequalizer
Hoparlördeki aynı ekolayzır ayarı.

Convolver
Hoparlördeki aynı ayar. Ama kulaklıkta aradaki farkı daha fazla hissediyorsunuz.Aynı klasördeki irsyi seçip kullanabiliyorsunuz kernel klasöründeki irsler her ayarda kullanılabiliyor farklı bişey yapmaya gerek yok.

Field surround
Etkin
Böyle ne biliyim arka planda bi surround efekti varla yok gibi yapıyor standardı.

Diferansiyel surround.
Etkin

Gecikme süresi 20 ms seçin. Çok farkeden bir ayar. Öyleki sesleri sanki konserdeymiş gibi bir sağdan bir soldan duyuyorsunuz. İşte normalde her sesi herşeyi ortadan beyninizin içinde duyuyormuş gibiyken bunda bası sağdan tizi soldan vokalı iki taraftan duyuyorsunuz tek kulaklığı çıkarınca anlıyorsunuz mesela.Konser gibi ama yankı değil kesinlikle sanki yanınızda söylüyorlar gibi güzel bir ayar. Ama şöyle bişey var. Bu ayar kapalıykenki ses sanki %0,0001 daha kaliteli gibi.Yani 500 şarkıdan birinde ufacık bir yerde hissedebileceğiniz kadar. Ayrıca bu ayar açıkken ses biraz daha yüksek gibi geliyor. Kalitede fark yok. Yukarda yazdığım gibi oluyor.

VHS
Etkin
Bu arada bu korku filmi serisini izleyin çok mükemmel bence 5 kısa filmlik değişik konularda korku filmleri hepside çok iyi bence.

Neyse vhs surround yankı gibi bişey. Açınca sesi bi tık yükseltip bi tıkta kalitelileştiriyor. Gerçekten.Efekt şiddeti 1 veya 2 de olması şartıyla. 5 yaparsanız sanki dağlardan yankılı söyleniyormuş gibi oluyor falan.

Yankılanma
Hoparlördeki aynı

Dinamik sistem
Etkin
Dinleme cihazı High End kulaklık v2
Dinamik bas yüzde 0

Low end veya normal kulaklıkta seçebilirsiniz.Sesin kalitesi değişiyor azda olsa. Dinamik basta basları arttırıyor evette bu bas ayarları her zaman sıkıntı. Bas arttığında genelde vokalin sesi tizler falan kısalıyor. En iyisi basları belirginleştirmek. Arttırmak yükseltmek değil.Dinamik bası yüzde 5 veya 10 yapabilirsiniz çok farketmez sanırım.

Viper Bass
Etkin
Bası cidden arttırıyor.
Bas modu doğal(pure bass daha bi değişik vuruyor. subwoofer düşük hzlerde çalışır diyor. üçüde çok güzel zevkinize göre ama en iyisi doğal olanı)
Bas sıklığı 100 hz
Bas yükseltme 6.0 db. Bunu baya yükseltirseniz yukarda dediğim şey olur. Vokalin sesi çok az gelir bas güçlü vurulacak diye. İnsanın canını acayip sıkıyor uzun vadede.Ben bi aralar kapattım bu ayarıda şimdi açık ama düşük tutuyorum.

Viper Clarity
Etkin
Berraklık modu doğal(ozone+ bi değişik buda. yani değişik dediklerimi anlatamıyorum güzel ama orijinali gibi değil ses bi farklı. x hifi ise ses cidden yüksek ama arkaplandaki ufak bas tiz falan kayboluyor bunda anlayınca x hifi seçmedim bir daha. hissedemiyorsunuz bazı efektleri yüksek seste. en iyis doğal.)

Berraklık 10.0 db. Bu db artınca ses yükseliyor.Xhifide zaten iyice yükselince kalite bozulabiliyor ama nasıl.Arka plandaki ufak vurulan bassı duyamıyorsun. Doğalda 10 db yapınca seste artıyor her şeyide net duyuyon. Ha düşükken daha da net duyuyon da sesi cidden iyi derecede yükseltiyor.

Auditory System Protection
Curetech+ etkin
Binaural Level aşırı

Nedir bu ?

Şarkılarda hele diferansiyel mod açıkken anlıyorsunuz sanki arka planda bi uğultu bi rüzgar bişey var sanki. Onu kaldırıyor ve sesi daha bi net veriyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla kulakları ağrıtma olayını falan azaltıyor yüksek seste gibi.Ama ben kapalı tutuyorum. Niye ?
Diferansiyel surroundda sesi daha bi sağdan daha bi soldan veriyor kapalıyken ve ayrıca şarkının mesela o uğultusunu rüzgarını ben şey gibi görüyorum şarkının havası. Hani havaya girmek için falan arka planda ona ihtiyaç duyuyorum sanki tamam net ve kaliteli müzik ama insan havaya girmek isteyince ya şöyle anlatiyim. Şarkı falan herşey one m9 diyelim. İşte bu curetech kapalıyken one m9a kılıf takıyorsun. Veya docka oturtuyorsun. kablosuz şarja oturtuyorsun.

Ana geçiş limitleyici hoparlördeki aynı 6.0 db -1.9 db olayı. İşte ayarlar bunlar

Umarım yardımcı olmuşumdur. Aradaki farkı en iyi şöyle anlarsınız.
Şarkı çalarken programdan en üstten viper etkinken basın devre dışı yapın sonra basın etkin yapın. Aradaki fark cidden fazla oluyor.Hele diferansiyel surround varken oha diyorsunuz.

Ayrıca bir de dipnot düşeyim.

Telefonum desire hd. Bu telefonda srs ve dolby mobile var.Player pro programı(powerampten daha iyi bence) yüklediğimde ve dsp paketini etkinleştirdiğimde(programın kendi paketi) her müzik dinlediğimde bu programdan ayarlardan ses ayalarından htc ses arttırıcı bölümünden srs veya dolbyi bir daha seçmem gerekiyor seçili gözüktüğü halde. Olurda bu tarz program kullanan varsa normal müzik çalar değil bi kere dinledim ses güzel sonra bir daha dinledim ses bozuk değişik geldi diyen olursa bu dediğimi denesin ben şans eseri buldum.

Ayrıca powerampte çalışmıyor bu program.Çalışıyorda nasıl. Poweramp ayarlarından powerampin kendi sürücüsünümü ne bişeyini devre dışı bırakıyorsunuz ancak öyle.

Ayrıca kaliteli müzik için FLAC dinleyin. Torrent sitelerinde bolca flac albüm var.ben kendime 5-6 gblık arşiv yaptım popüler yabancı şarkılardan.

Playerpronun ses kalitesi, viper4 fx ekolayzırı, flac kaliteli müzik ekolayzırı, sennheiser cx310(hep cx300 yazdım çünkü aynısı sadece 310 adidasın çirkin tasarımına el atıp dışına makyaj yapıp piyasaya sürmüş hali) kulaklığım ile one m9u alan gelsin kapışalım diyorum ses kalitesinde. He o standard halde gelecek bana. Ben bu ayarlarla. Başka türlü deviremem :)

İyi günler dilerim.
 

/xo/

Müdavim
Katılım
3 Haziran 2013
Mesajlar
6,131
Reaksiyon puanı
226
Puanları
63
Gerekliydi böyle bir konu, eline sağlık. Bugünkü konudan sonra açayım mı diye düşünürken benden önce davranmışsınız :D
 

ExCeLLeNT

Müdavim
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
Gerekliydi böyle bir konu, eline sağlık. Bugünkü konudan sonra açayım mı diye düşünürken benden önce davranmışsınız :D

Gördüğünüz gibi bazı ayarlardaki farkı anlamadığım için ne işe yaradığını söyleyemedim varsa bildiğiniz benim söyleyemediğim anlatırsanız mutlu olurum :)
 

pesimist

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,584
Reaksiyon puanı
2,004
Puanları
113
Yaş
40
Gördüğünüz gibi bazı ayarlardaki farkı anlamadığım için ne işe yaradığını söyleyemedim varsa bildiğiniz benim söyleyemediğim anlatırsanız mutlu olurum :)

Ellerine sağlık, süper bir konu olmuş.
 

Ümitt

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2012
Mesajlar
2,072
Reaksiyon puanı
52
Puanları
48
Elinize sağlık. :) Bende uzun zaman kullanıyorum gerçekten hissedilebilir biçimde artış sağlıyor. :)
 

ExCeLLeNT

Müdavim
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
Rica ederim uzun zamandır arada aklıma geliyordu internette adam gibi bir anlatımınıda bulamıyordum ilk zamanlar çünkü bende doğru düzgün bilmiyordum programı ama deneme yanılma derken zamanla zamanla sesi iyice kaliteleştirdim neyin ne olduğunu öğrendim bir de türkçe dil desteği geldi şimdi programa.Dedim açayım bi konu yazayım.

Ayrıca aklıma gelmişken internette bir çok impulse response var. Mesela dolby hd var dolby surround var. Örnek veriyorum dolby hd güzelken dolby surround sesin ağzına ediyor resmen. Anlamıyorumda niye böyle kalitesiz sesi iyice bozan şeylerde var. Kullana kullana anlarsınız ben convolveri kapalı tutuyorum olmadan daha iyi bence. Neden ? Htc boomsoundu seçtiğimde mesela ariana grande problem şarkısında 17.saniyedemi ne bi ufak basmıdır tizmidir artık onu vurmuyor ya sesi kısıyor ya da başka bir impulse responsede ipince bi tiz ses geliyor orada(müzik kulağım olduğuna inanıyorum şarkıdaki her efekti parçayı enstümanı duyabiliyorum neredeyse) ama convolver kapalıyken diyorum burası böyleymiş meğer.

Veya of verona breathe şarkısında(süper bir şarkıdır bence) arka plandaki basları vururken viper bassta açıksa bas belirgin olsun diye vokalin sesi kısılıyor bası vurduktan sonra yükseliyor kısılıyor yükseliyor insanın canını sıkan bir olay. Bu dediğimi yaşarsanız viper bassı ve convolveri devre dışı bırakabilirsiniz.Öyle abartılacak kadar değiştirmiyorlar kaliteyi diğer ayarlarda yetiyor bence. Bu dediğimi viper basstaki dbyi 17 falan yapınca daha iyi anlarsınız.
 

Demir Veziroğlu

Öğrenci
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
Size bugün viper4android isimli root gerektiren ve ciddi anlamda telefonunuzun ses kalitesini mükemmele yaklaştırabilecek bir programdan bahsedeceğim.Bu arada asıl kaliteyi kulaklıkta veriyor. Hoparlörde fazla fark yok. Tabi kulaklığınızda canavarsa keyfinize diyecek yok.

Öncelikle bu programın windows sürümüde var. Ama ben pek fark göremediğim için sildim. Ama isteyenler deneyebilir.

Resmi sitesi ViPER's Audio | Official English Website buradan bakabilirsiniz.

Downloads bölümünden windows veya android için olanını indirebilirsiniz.Direk linkleri verecektim ama yasak olabilir diye vermiyorum. Blogtan kendiniz indirebilirsiniz.

Şimdi programı indirdiniz kurdunuz. Root. Sizden açtığınızda root yetkisi isteyecek. Yetkiyi verdikten sonra 3 seçenek sunacak.

Super Audio Quality
High Audio Quality
Power Saver Mod(3.sü böyle bişeydi tam hatırlamıyorum)

Ben her zaman ilkini seçiyorum bataryamdada fazla bi aşırı düşme falan hissetmiyorum.

Ayrıca super audio quality çift çekirdek ve en aşağı 1 ghz işlemci istiyorum diye uyarıyor söyliyim.

Kaliteyi seçtiniz driver installed dedi. Telefonu yeniden başlatın diyor. Başlatıyorsunuz.Yeni sürümünde türkçe dil desteği olduğu için ben şimdi devamını türkçe yazacağım tek tek ayarları anlatacağım ne ne işe yarıyor bildiklerimi falan.Aklımda kalanı yazdım yukarda o yüzden ingilizce.

Programı açınca ilk işiniz ayarlara girip kullanıcı arayüzü arayından uzmanı seçmek olsun.Daha fazla seçenek var bu ayarda.Ayrıca bildirim göster seçeneği işaretli olursa efektleri her karşıda denemek istedikçe uygulamalara girmeye gerek kalmadan direk bildirimlerden tak diye ulaşabilirsiniz.

Efektler çalışmazsa eğer fx uyumluluk moduna tıklayıp uyumluyu seçin. Zaten çalışıyorsa o normaldedir uyumluyu seçerseniz bozulur. Dikkat çalışmazsa seçin uyumluyu.

Çekmece görünüme geç var. Standard google uygulamaları gibi soldan sürükle hoparlör,blueetooth,usb/dock,kulaklık yada sağa sola çektikçe geçsin bunlara ayarı.

Efektleri kaydet ve yükle ayarı var klasik kaydediyor yaptıklarınızı başka zaman yükleyebiliyor direk. Sürücüyü kaldırabiliyorsunuz sileceğiniz zaman.

Sürücü durumu var. Buna tıklayın.
Standard olması gerekenleri söylüyorum yoksa bir daha deneyin uyumluyu seçin kaldırın bir daha kurun yoksa çalışmayabilir.
Neon etkinleştirme evet
Etkinleştirme evet
Durum normal
Ses Formati desteklenmiş
İşlemleme hayır(her hangi bir müzik çalarken(youtube vs ne olursa) bu evet oluyor
Örnekleme hızı 44100 (bu değişirse sıkıntı olmaz heralde viper xhifi var onda değişik sanırım tam bilmiyorum.)

Not:Viper Xhifi hiç kullanmadım. Bildiğim kadarıyla düşük ses veren cihazlarda sesi yükselten başka bir viperfx programı. Yani normal ses yüksek kalite yerine az kalite yüksek ses.

Gerisi de değişiklik listesi güncellemeleri kontrol et hakkında falan önemsiz şeyler. Güncellemeleri kontrol et sizi tarayıcıya bağlıyor sürümünüz 2.3.4.0 mesela. Açılan sayfadakide aynıysa indirmeyin ama yüksekse bu sayıdan güncellenmiş demektir. İndirebilirsiniz.

Gelelim şimdi müziğin kalitesini arttırmaya.

Öncelikle az ayar olduğu için hoparlörü anlatacağım.Sonra kulaklık. Usb ve bluetooth ayarları kulaklık ayarları ile aynı o yüzden onları anlatmaya gerek yok aynı ayarlar var içinde.Neyin ne olduğunu söyleceğim size.

HOPARLÖR

En baştan etkinleştirme diyoruz yoksa ne kadar efekt açarsanız açın çalışmaz. İşte bu efektleri etkinleştiriyor programa yürü ya kulum emri veriyor.V4Ayı etkinleştirmeye zorla. Eğer olurda efektler çalışmazsa bunu seçebilirsiniz. Tam bilmiyorum ama sanırım arkaplanda hep çalışır durumda bırakıyor sadece müzik çalarken değil. Kendide uyarıyor. Bataryayı sömürebilir bu seçenek. Dikkat edin.

Firequalizer. Standard sütunlu ekolayzır ayarı. Ben etkinleştirmedim. Diğer seçenekler işime yarıyor açıkçası. Ama bas arttırma azaltma tiz arttırma azaltma rock pop vs seçenekleri var meraklısı kullanabilir.

Convolver.
Burası karışık.Öncelikle verdiğim blog sayfasında veya xdada bulabileceği etki tepki denen irs dosyaları var. Nedir bunlar. Ses kalitesini değiştiren sanki hazır ekolayzır ayarları gibi. Ha sadece bu açık diğerleri kapalı olmasın. Gene çalışıyor bunlar.Sony clear audiodan htc boomsounda beats audioya apple earpoda dolby hdye dts sounda kadar bir sürü irs var. Kimileri ücretli bile.

Öncelikle bu dediğim yerlerden bir tane irs indirdikten sonra. Bu irsyi telefonun hafıza kartındaki veya hafızasındaki viper4android klasörünün içindeki kernel klasörünün içine atıyorsunuz. Ve impulse responseden o irsyi seçiyorsunuz. O kadar ! Cross Channel ise hala aradaki farkı anlayamadığım bir ayar.Ama 0 da daha iyi. Ses daha bi boğuk değişik çıkıyor yükseltince.

Yankılanma
Ben kullanmıyorum ama bildiğiniz oda efekti. Metre karesi bile yazıyor yok konser yok salon bilmem ne tarzı.Ve bikaç detaylı ayarı daha var.

Hoparlör optimizasyonu

Sesi bi tık kısıyor ama sanki daha bi içten daha bi canlı vuruyor basları falan sanki. Deneyince anlayacaksınız.

Extra loudda arttırıyor :D dengeliyor sanki. efekt gücünü aşırı yapıp maks kazançı inf yapın maks çıkışı 0 db yapın.

Hoparlörde neysede kulaklıkta çok farkettiriyor bu ayarlar. Ayrıca genel bir bilgilendirme yapayım.

Bazı yerlerde -1.9 db falan göreceksiniz Bazı yerlerde 6.0 db. İşte bu dbler - ye giderse ses azalıyor artarsa yükseliyor. Ama 0 dbde kalsın. Çünkü ses artarsa cızırtı falan olabiliyor kaliteyi bozabiliyor. Düşersede bişey anlamıyorsunuz. Her zaman bunları 0 yapın. Lakin her ayardaki en aşağıdaki çıkış kazancı 6.0 dbye kadar sesi yükseltebiliyor ve bence 0 db kadar kaliteli değil.Limit threeshold ayarıda yükselmiyor düşüyor o yüzden dediğim gibi sesi bi tık yükseltebilirsiniz ama bence asla düşürmeyin.

KULAKLIK

Evet bir sürü bir sürü ayar var burda.

En üstten ilk etkinleştirdik viperi buradada. V4a zorlama burada da var hep çalışsın diye falan. Hoparlörde anlattığım şeyleri burada es geçeceğim oradakiyle aynı çünkü az çok varsa fark söylerim.

PlaybackAGC
Etkin
Hoparlördeki extra loudun kulaklık versiyonu bu.

Viper-DDC

Etkinleştirin. Ve dinleme cihazından kulaklığınız neyse onu seçin. Eğer bu uzun listede yoksa ona en yakınını seçin. Sesi acayip güzelleştiriyor. Sennheiser cx300 kullandığım halde beats seçtiğimde mesela bassları daha bi basslı duydum.

Spektrum Uzantısı
Etkin
Ben bunu her zaman 1.0 olarak seçiyorum gücü. Açıkçası bi farkını görmedimde vardır bişeyi elbet. Çünkü kötüleştirdiğinide görmedim.

Firequalizer
Hoparlördeki aynı ekolayzır ayarı.

Convolver
Hoparlördeki aynı ayar. Ama kulaklıkta aradaki farkı daha fazla hissediyorsunuz.Aynı klasördeki irsyi seçip kullanabiliyorsunuz kernel klasöründeki irsler her ayarda kullanılabiliyor farklı bişey yapmaya gerek yok.

Field surround
Etkin
Böyle ne biliyim arka planda bi surround efekti varla yok gibi yapıyor standardı.

Diferansiyel surround.
Etkin

Gecikme süresi 20 ms seçin. Çok farkeden bir ayar. Öyleki sesleri sanki konserdeymiş gibi bir sağdan bir soldan duyuyorsunuz. İşte normalde her sesi herşeyi ortadan beyninizin içinde duyuyormuş gibiyken bunda bası sağdan tizi soldan vokalı iki taraftan duyuyorsunuz tek kulaklığı çıkarınca anlıyorsunuz mesela.Konser gibi ama yankı değil kesinlikle sanki yanınızda söylüyorlar gibi güzel bir ayar. Ama şöyle bişey var. Bu ayar kapalıykenki ses sanki %0,0001 daha kaliteli gibi.Yani 500 şarkıdan birinde ufacık bir yerde hissedebileceğiniz kadar. Ayrıca bu ayar açıkken ses biraz daha yüksek gibi geliyor. Kalitede fark yok. Yukarda yazdığım gibi oluyor.

VHS
Etkin
Bu arada bu korku filmi serisini izleyin çok mükemmel bence 5 kısa filmlik değişik konularda korku filmleri hepside çok iyi bence.

Neyse vhs surround yankı gibi bişey. Açınca sesi bi tık yükseltip bi tıkta kalitelileştiriyor. Gerçekten.Efekt şiddeti 1 veya 2 de olması şartıyla. 5 yaparsanız sanki dağlardan yankılı söyleniyormuş gibi oluyor falan.

Yankılanma
Hoparlördeki aynı

Dinamik sistem
Etkin
Dinleme cihazı High End kulaklık v2
Dinamik bas yüzde 0

Low end veya normal kulaklıkta seçebilirsiniz.Sesin kalitesi değişiyor azda olsa. Dinamik basta basları arttırıyor evette bu bas ayarları her zaman sıkıntı. Bas arttığında genelde vokalin sesi tizler falan kısalıyor. En iyisi basları belirginleştirmek. Arttırmak yükseltmek değil.Dinamik bası yüzde 5 veya 10 yapabilirsiniz çok farketmez sanırım.

Viper Bass
Etkin
Bası cidden arttırıyor.
Bas modu doğal(pure bass daha bi değişik vuruyor. subwoofer düşük hzlerde çalışır diyor. üçüde çok güzel zevkinize göre ama en iyisi doğal olanı)
Bas sıklığı 100 hz
Bas yükseltme 6.0 db. Bunu baya yükseltirseniz yukarda dediğim şey olur. Vokalin sesi çok az gelir bas güçlü vurulacak diye. İnsanın canını acayip sıkıyor uzun vadede.Ben bi aralar kapattım bu ayarıda şimdi açık ama düşük tutuyorum.

Viper Clarity
Etkin
Berraklık modu doğal(ozone+ bi değişik buda. yani değişik dediklerimi anlatamıyorum güzel ama orijinali gibi değil ses bi farklı. x hifi ise ses cidden yüksek ama arkaplandaki ufak bas tiz falan kayboluyor bunda anlayınca x hifi seçmedim bir daha. hissedemiyorsunuz bazı efektleri yüksek seste. en iyis doğal.)

Berraklık 10.0 db. Bu db artınca ses yükseliyor.Xhifide zaten iyice yükselince kalite bozulabiliyor ama nasıl.Arka plandaki ufak vurulan bassı duyamıyorsun. Doğalda 10 db yapınca seste artıyor her şeyide net duyuyon. Ha düşükken daha da net duyuyon da sesi cidden iyi derecede yükseltiyor.

Auditory System Protection
Curetech+ etkin
Binaural Level aşırı

Nedir bu ?

Şarkılarda hele diferansiyel mod açıkken anlıyorsunuz sanki arka planda bi uğultu bi rüzgar bişey var sanki. Onu kaldırıyor ve sesi daha bi net veriyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla kulakları ağrıtma olayını falan azaltıyor yüksek seste gibi.Ama ben kapalı tutuyorum. Niye ?
Diferansiyel surroundda sesi daha bi sağdan daha bi soldan veriyor kapalıyken ve ayrıca şarkının mesela o uğultusunu rüzgarını ben şey gibi görüyorum şarkının havası. Hani havaya girmek için falan arka planda ona ihtiyaç duyuyorum sanki tamam net ve kaliteli müzik ama insan havaya girmek isteyince ya şöyle anlatiyim. Şarkı falan herşey one m9 diyelim. İşte bu curetech kapalıyken one m9a kılıf takıyorsun. Veya docka oturtuyorsun. kablosuz şarja oturtuyorsun.

Ana geçiş limitleyici hoparlördeki aynı 6.0 db -1.9 db olayı. İşte ayarlar bunlar

Umarım yardımcı olmuşumdur. Aradaki farkı en iyi şöyle anlarsınız.
Şarkı çalarken programdan en üstten viper etkinken basın devre dışı yapın sonra basın etkin yapın. Aradaki fark cidden fazla oluyor.Hele diferansiyel surround varken oha diyorsunuz.

Ayrıca bir de dipnot düşeyim.

Telefonum desire hd. Bu telefonda srs ve dolby mobile var.Player pro programı(powerampten daha iyi bence) yüklediğimde ve dsp paketini etkinleştirdiğimde(programın kendi paketi) her müzik dinlediğimde bu programdan ayarlardan ses ayalarından htc ses arttırıcı bölümünden srs veya dolbyi bir daha seçmem gerekiyor seçili gözüktüğü halde. Olurda bu tarz program kullanan varsa normal müzik çalar değil bi kere dinledim ses güzel sonra bir daha dinledim ses bozuk değişik geldi diyen olursa bu dediğimi denesin ben şans eseri buldum.

Ayrıca powerampte çalışmıyor bu program.Çalışıyorda nasıl. Poweramp ayarlarından powerampin kendi sürücüsünümü ne bişeyini devre dışı bırakıyorsunuz ancak öyle.

Ayrıca kaliteli müzik için FLAC dinleyin. Torrent sitelerinde bolca flac albüm var.ben kendime 5-6 gblık arşiv yaptım popüler yabancı şarkılardan.

Playerpronun ses kalitesi, viper4 fx ekolayzırı, flac kaliteli müzik ekolayzırı, sennheiser cx310(hep cx300 yazdım çünkü aynısı sadece 310 adidasın çirkin tasarımına el atıp dışına makyaj yapıp piyasaya sürmüş hali) kulaklığım ile one m9u alan gelsin kapışalım diyorum ses kalitesinde. He o standard halde gelecek bana. Ben bu ayarlarla. Başka türlü deviremem :)

İyi günler dilerim.


Kardeş sana teşekkür etmek içşn üye oldum yemin ederim. Sana buradan teşekkür etmek bile az. Bu uzun yazıyı yazan ellerine, bilgisayara bakan o gözlerine, müzikleri tek tek deneyip dinleyen o kulaklarına, o sabrına, HER ŞEYİNE TEŞEKKÜRLER KARDEŞİM. Ağzına yüreğine emeğine sağlık. Sonunda bu programla ilgili adam akıllı bi paylaşım açan oldu yaaa.
=)
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN ...
 

Demir Veziroğlu

Öğrenci
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
Bu arada söylediğin ayarları yaptım. Ama telefonun ekranını kapattığım zaman müzik kesik kesik çalıyor. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
 

isyankar42

Müdavim
Katılım
8 Kasım 2015
Mesajlar
2,755
Reaksiyon puanı
806
Puanları
113
Tam bunla ilgili konu acicaktim ki bu konuyu gordum bunun samsung cihazlarda calismasi icin build proba
Ipa.decode=true
tunnel.decode=true
lpa.use-stagefright=true bunu eklemelisiniz
 

ExCeLLeNT

Müdavim
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
Forumu siteyi takip etsemde aylardır girmiyorum hesaba öyle dışardan izliyorum da bugün gireyim dedim yeni gördüm mesajını. Kesik kesik çalması senin telefonunla alakalı daha doğrusu yazılımla. Ya cpuz tarzı bi programla ekran kapanınca işlemci hızını çok düşüğe indiriyorsun veya kendi öyle yapıyor ya da batarya koruma programı falan varsa o sebep olabilir.
 

rawkid

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7,253
Reaksiyon puanı
1,316
Puanları
113
Bu konu sayesinde 1 yıldan fazladır gerçek müzik dinliyorum. Daha yeni imkanım oldu yazmaya. Bir teşekkürü borç bilirim. Ayrıca son sürüm v2.4.0.1 güncellemeleri yüklemeyi unutmayın.
 

Tys23

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2012
Mesajlar
7,138
Reaksiyon puanı
1,229
Puanları
113
Bu konu sayesinde 1 yıldan fazladır gerçek müzik dinliyorum. Daha yeni imkanım oldu yazmaya. Bir teşekkürü borç bilirim. Ayrıca son sürüm v2.4.0.1 güncellemeleri yüklemeyi unutmayın.
Root attın o zaman telefona
 

rawkid

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7,253
Reaksiyon puanı
1,316
Puanları
113
2.5.0.4 çıktı. Tasarım epey değişmiş. Ses gelistirmeleri de mevcut. Arkaplan sesleri daha net geliyor. Zira 4 yıldır dinlediğim müzikte back vokal olduğunu yeni farkettim :D

9c7dd1593da765d637e0dd49da922670.jpg
 

isyankar42

Müdavim
Katılım
8 Kasım 2015
Mesajlar
2,755
Reaksiyon puanı
806
Puanları
113
2.5.0.4 çıktı. Tasarım epey değişmiş. Ses gelistirmeleri de mevcut. Arkaplan sesleri daha net geliyor. Zira 4 yıldır dinlediğim müzikte back vokal olduğunu yeni farkettim :D

9c7dd1593da765d637e0dd49da922670.jpg
Viper4divine fx den calinti yapmislar:)
 

Demir Veziroğlu

Öğrenci
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
2.5.0.4 çıktı. Tasarım epey değişmiş. Ses gelistirmeleri de mevcut. Arkaplan sesleri daha net geliyor. Zira 4 yıldır dinlediğim müzikte back vokal olduğunu yeni farkettim :D

9c7dd1593da765d637e0dd49da922670.jpg
Dostum ben de bu sürümünü yükledim. Fakat bende çalışmadı. Ses oranlarında değişen hiçbir şey olmadı. Driver güncelledim, kapatıp açtım ama hiçbir şey değişmedi.
Ne yapmam lâzım çalıştırabilmem için?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Tamam tamam hallettim.
=D

---- Mesajlar birleştirildi ----

Peki bu sürümde düzeltmemiz gereken ayar var mı hocam???
 
Son düzenleme:

rawkid

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7,253
Reaksiyon puanı
1,316
Puanları
113
Programı yeni telefonumda da kullanmaya devam ediyorum. 1 haftalık telefonu rootladım sırf bunun için. En güncel sürüm hala bu. Düzeltilmesi gereken bişey derken bu tamamen kullanıcıya bağlı. Mesela benim kullandığım kulaklıkta saf bass performansı çok iyi olduğu için Viper Bass'ı açmıyorum. Sadece differential surround ve Viper Clarity açık. Ama herkeste bu ayarlar yeterli olmayabilir. Bunu deneyerek öğrenebilirsin.

Edit: v2.5.0.5 imiş bende yüklü olan. Ufak bir sürüm yükseltmesi gelmiş demek ki sadece :D
 

Demir Veziroğlu

Öğrenci
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
Size bugün viper4android isimli root gerektiren ve ciddi anlamda telefonunuzun ses kalitesini mükemmele yaklaştırabilecek bir programdan bahsedeceğim.Bu arada asıl kaliteyi kulaklıkta veriyor. Hoparlörde fazla fark yok. Tabi kulaklığınızda canavarsa keyfinize diyecek yok.

Öncelikle bu programın windows sürümüde var. Ama ben pek fark göremediğim için sildim. Ama isteyenler deneyebilir.

Resmi sitesi ViPER's Audio | Official English Website buradan bakabilirsiniz.

Downloads bölümünden windows veya android için olanını indirebilirsiniz.Direk linkleri verecektim ama yasak olabilir diye vermiyorum. Blogtan kendiniz indirebilirsiniz.

Şimdi programı indirdiniz kurdunuz. Root. Sizden açtığınızda root yetkisi isteyecek. Yetkiyi verdikten sonra 3 seçenek sunacak.

Super Audio Quality
High Audio Quality
Power Saver Mod(3.sü böyle bişeydi tam hatırlamıyorum)

Ben her zaman ilkini seçiyorum bataryamdada fazla bi aşırı düşme falan hissetmiyorum.

Ayrıca super audio quality çift çekirdek ve en aşağı 1 ghz işlemci istiyorum diye uyarıyor söyliyim.

Kaliteyi seçtiniz driver installed dedi. Telefonu yeniden başlatın diyor. Başlatıyorsunuz.Yeni sürümünde türkçe dil desteği olduğu için ben şimdi devamını türkçe yazacağım tek tek ayarları anlatacağım ne ne işe yarıyor bildiklerimi falan.Aklımda kalanı yazdım yukarda o yüzden ingilizce.

Programı açınca ilk işiniz ayarlara girip kullanıcı arayüzü arayından uzmanı seçmek olsun.Daha fazla seçenek var bu ayarda.Ayrıca bildirim göster seçeneği işaretli olursa efektleri her karşıda denemek istedikçe uygulamalara girmeye gerek kalmadan direk bildirimlerden tak diye ulaşabilirsiniz.

Efektler çalışmazsa eğer fx uyumluluk moduna tıklayıp uyumluyu seçin. Zaten çalışıyorsa o normaldedir uyumluyu seçerseniz bozulur. Dikkat çalışmazsa seçin uyumluyu.

Çekmece görünüme geç var. Standard google uygulamaları gibi soldan sürükle hoparlör,blueetooth,usb/dock,kulaklık yada sağa sola çektikçe geçsin bunlara ayarı.

Efektleri kaydet ve yükle ayarı var klasik kaydediyor yaptıklarınızı başka zaman yükleyebiliyor direk. Sürücüyü kaldırabiliyorsunuz sileceğiniz zaman.

Sürücü durumu var. Buna tıklayın.
Standard olması gerekenleri söylüyorum yoksa bir daha deneyin uyumluyu seçin kaldırın bir daha kurun yoksa çalışmayabilir.
Neon etkinleştirme evet
Etkinleştirme evet
Durum normal
Ses Formati desteklenmiş
İşlemleme hayır(her hangi bir müzik çalarken(youtube vs ne olursa) bu evet oluyor
Örnekleme hızı 44100 (bu değişirse sıkıntı olmaz heralde viper xhifi var onda değişik sanırım tam bilmiyorum.)

Not:Viper Xhifi hiç kullanmadım. Bildiğim kadarıyla düşük ses veren cihazlarda sesi yükselten başka bir viperfx programı. Yani normal ses yüksek kalite yerine az kalite yüksek ses.

Gerisi de değişiklik listesi güncellemeleri kontrol et hakkında falan önemsiz şeyler. Güncellemeleri kontrol et sizi tarayıcıya bağlıyor sürümünüz 2.3.4.0 mesela. Açılan sayfadakide aynıysa indirmeyin ama yüksekse bu sayıdan güncellenmiş demektir. İndirebilirsiniz.

Gelelim şimdi müziğin kalitesini arttırmaya.

Öncelikle az ayar olduğu için hoparlörü anlatacağım.Sonra kulaklık. Usb ve bluetooth ayarları kulaklık ayarları ile aynı o yüzden onları anlatmaya gerek yok aynı ayarlar var içinde.Neyin ne olduğunu söyleceğim size.

HOPARLÖR

En baştan etkinleştirme diyoruz yoksa ne kadar efekt açarsanız açın çalışmaz. İşte bu efektleri etkinleştiriyor programa yürü ya kulum emri veriyor.V4Ayı etkinleştirmeye zorla. Eğer olurda efektler çalışmazsa bunu seçebilirsiniz. Tam bilmiyorum ama sanırım arkaplanda hep çalışır durumda bırakıyor sadece müzik çalarken değil. Kendide uyarıyor. Bataryayı sömürebilir bu seçenek. Dikkat edin.

Firequalizer. Standard sütunlu ekolayzır ayarı. Ben etkinleştirmedim. Diğer seçenekler işime yarıyor açıkçası. Ama bas arttırma azaltma tiz arttırma azaltma rock pop vs seçenekleri var meraklısı kullanabilir.

Convolver.
Burası karışık.Öncelikle verdiğim blog sayfasında veya xdada bulabileceği etki tepki denen irs dosyaları var. Nedir bunlar. Ses kalitesini değiştiren sanki hazır ekolayzır ayarları gibi. Ha sadece bu açık diğerleri kapalı olmasın. Gene çalışıyor bunlar.Sony clear audiodan htc boomsounda beats audioya apple earpoda dolby hdye dts sounda kadar bir sürü irs var. Kimileri ücretli bile.

Öncelikle bu dediğim yerlerden bir tane irs indirdikten sonra. Bu irsyi telefonun hafıza kartındaki veya hafızasındaki viper4android klasörünün içindeki kernel klasörünün içine atıyorsunuz. Ve impulse responseden o irsyi seçiyorsunuz. O kadar ! Cross Channel ise hala aradaki farkı anlayamadığım bir ayar.Ama 0 da daha iyi. Ses daha bi boğuk değişik çıkıyor yükseltince.

Yankılanma
Ben kullanmıyorum ama bildiğiniz oda efekti. Metre karesi bile yazıyor yok konser yok salon bilmem ne tarzı.Ve bikaç detaylı ayarı daha var.

Hoparlör optimizasyonu

Sesi bi tık kısıyor ama sanki daha bi içten daha bi canlı vuruyor basları falan sanki. Deneyince anlayacaksınız.

Extra loudda arttırıyor :D dengeliyor sanki. efekt gücünü aşırı yapıp maks kazançı inf yapın maks çıkışı 0 db yapın.

Hoparlörde neysede kulaklıkta çok farkettiriyor bu ayarlar. Ayrıca genel bir bilgilendirme yapayım.

Bazı yerlerde -1.9 db falan göreceksiniz Bazı yerlerde 6.0 db. İşte bu dbler - ye giderse ses azalıyor artarsa yükseliyor. Ama 0 dbde kalsın. Çünkü ses artarsa cızırtı falan olabiliyor kaliteyi bozabiliyor. Düşersede bişey anlamıyorsunuz. Her zaman bunları 0 yapın. Lakin her ayardaki en aşağıdaki çıkış kazancı 6.0 dbye kadar sesi yükseltebiliyor ve bence 0 db kadar kaliteli değil.Limit threeshold ayarıda yükselmiyor düşüyor o yüzden dediğim gibi sesi bi tık yükseltebilirsiniz ama bence asla düşürmeyin.

KULAKLIK

Evet bir sürü bir sürü ayar var burda.

En üstten ilk etkinleştirdik viperi buradada. V4a zorlama burada da var hep çalışsın diye falan. Hoparlörde anlattığım şeyleri burada es geçeceğim oradakiyle aynı çünkü az çok varsa fark söylerim.

PlaybackAGC
Etkin
Hoparlördeki extra loudun kulaklık versiyonu bu.

Viper-DDC

Etkinleştirin. Ve dinleme cihazından kulaklığınız neyse onu seçin. Eğer bu uzun listede yoksa ona en yakınını seçin. Sesi acayip güzelleştiriyor. Sennheiser cx300 kullandığım halde beats seçtiğimde mesela bassları daha bi basslı duydum.

Spektrum Uzantısı
Etkin
Ben bunu her zaman 1.0 olarak seçiyorum gücü. Açıkçası bi farkını görmedimde vardır bişeyi elbet. Çünkü kötüleştirdiğinide görmedim.

Firequalizer
Hoparlördeki aynı ekolayzır ayarı.

Convolver
Hoparlördeki aynı ayar. Ama kulaklıkta aradaki farkı daha fazla hissediyorsunuz.Aynı klasördeki irsyi seçip kullanabiliyorsunuz kernel klasöründeki irsler her ayarda kullanılabiliyor farklı bişey yapmaya gerek yok.

Field surround
Etkin
Böyle ne biliyim arka planda bi surround efekti varla yok gibi yapıyor standardı.

Diferansiyel surround.
Etkin

Gecikme süresi 20 ms seçin. Çok farkeden bir ayar. Öyleki sesleri sanki konserdeymiş gibi bir sağdan bir soldan duyuyorsunuz. İşte normalde her sesi herşeyi ortadan beyninizin içinde duyuyormuş gibiyken bunda bası sağdan tizi soldan vokalı iki taraftan duyuyorsunuz tek kulaklığı çıkarınca anlıyorsunuz mesela.Konser gibi ama yankı değil kesinlikle sanki yanınızda söylüyorlar gibi güzel bir ayar. Ama şöyle bişey var. Bu ayar kapalıykenki ses sanki %0,0001 daha kaliteli gibi.Yani 500 şarkıdan birinde ufacık bir yerde hissedebileceğiniz kadar. Ayrıca bu ayar açıkken ses biraz daha yüksek gibi geliyor. Kalitede fark yok. Yukarda yazdığım gibi oluyor.

VHS
Etkin
Bu arada bu korku filmi serisini izleyin çok mükemmel bence 5 kısa filmlik değişik konularda korku filmleri hepside çok iyi bence.

Neyse vhs surround yankı gibi bişey. Açınca sesi bi tık yükseltip bi tıkta kalitelileştiriyor. Gerçekten.Efekt şiddeti 1 veya 2 de olması şartıyla. 5 yaparsanız sanki dağlardan yankılı söyleniyormuş gibi oluyor falan.

Yankılanma
Hoparlördeki aynı

Dinamik sistem
Etkin
Dinleme cihazı High End kulaklık v2
Dinamik bas yüzde 0

Low end veya normal kulaklıkta seçebilirsiniz.Sesin kalitesi değişiyor azda olsa. Dinamik basta basları arttırıyor evette bu bas ayarları her zaman sıkıntı. Bas arttığında genelde vokalin sesi tizler falan kısalıyor. En iyisi basları belirginleştirmek. Arttırmak yükseltmek değil.Dinamik bası yüzde 5 veya 10 yapabilirsiniz çok farketmez sanırım.

Viper Bass
Etkin
Bası cidden arttırıyor.
Bas modu doğal(pure bass daha bi değişik vuruyor. subwoofer düşük hzlerde çalışır diyor. üçüde çok güzel zevkinize göre ama en iyisi doğal olanı)
Bas sıklığı 100 hz
Bas yükseltme 6.0 db. Bunu baya yükseltirseniz yukarda dediğim şey olur. Vokalin sesi çok az gelir bas güçlü vurulacak diye. İnsanın canını acayip sıkıyor uzun vadede.Ben bi aralar kapattım bu ayarıda şimdi açık ama düşük tutuyorum.

Viper Clarity
Etkin
Berraklık modu doğal(ozone+ bi değişik buda. yani değişik dediklerimi anlatamıyorum güzel ama orijinali gibi değil ses bi farklı. x hifi ise ses cidden yüksek ama arkaplandaki ufak bas tiz falan kayboluyor bunda anlayınca x hifi seçmedim bir daha. hissedemiyorsunuz bazı efektleri yüksek seste. en iyis doğal.)

Berraklık 10.0 db. Bu db artınca ses yükseliyor.Xhifide zaten iyice yükselince kalite bozulabiliyor ama nasıl.Arka plandaki ufak vurulan bassı duyamıyorsun. Doğalda 10 db yapınca seste artıyor her şeyide net duyuyon. Ha düşükken daha da net duyuyon da sesi cidden iyi derecede yükseltiyor.

Auditory System Protection
Curetech+ etkin
Binaural Level aşırı

Nedir bu ?

Şarkılarda hele diferansiyel mod açıkken anlıyorsunuz sanki arka planda bi uğultu bi rüzgar bişey var sanki. Onu kaldırıyor ve sesi daha bi net veriyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla kulakları ağrıtma olayını falan azaltıyor yüksek seste gibi.Ama ben kapalı tutuyorum. Niye ?
Diferansiyel surroundda sesi daha bi sağdan daha bi soldan veriyor kapalıyken ve ayrıca şarkının mesela o uğultusunu rüzgarını ben şey gibi görüyorum şarkının havası. Hani havaya girmek için falan arka planda ona ihtiyaç duyuyorum sanki tamam net ve kaliteli müzik ama insan havaya girmek isteyince ya şöyle anlatiyim. Şarkı falan herşey one m9 diyelim. İşte bu curetech kapalıyken one m9a kılıf takıyorsun. Veya docka oturtuyorsun. kablosuz şarja oturtuyorsun.

Ana geçiş limitleyici hoparlördeki aynı 6.0 db -1.9 db olayı. İşte ayarlar bunlar

Umarım yardımcı olmuşumdur. Aradaki farkı en iyi şöyle anlarsınız.
Şarkı çalarken programdan en üstten viper etkinken basın devre dışı yapın sonra basın etkin yapın. Aradaki fark cidden fazla oluyor.Hele diferansiyel surround varken oha diyorsunuz.

Ayrıca bir de dipnot düşeyim.

Telefonum desire hd. Bu telefonda srs ve dolby mobile var.Player pro programı(powerampten daha iyi bence) yüklediğimde ve dsp paketini etkinleştirdiğimde(programın kendi paketi) her müzik dinlediğimde bu programdan ayarlardan ses ayalarından htc ses arttırıcı bölümünden srs veya dolbyi bir daha seçmem gerekiyor seçili gözüktüğü halde. Olurda bu tarz program kullanan varsa normal müzik çalar değil bi kere dinledim ses güzel sonra bir daha dinledim ses bozuk değişik geldi diyen olursa bu dediğimi denesin ben şans eseri buldum.

Ayrıca powerampte çalışmıyor bu program.Çalışıyorda nasıl. Poweramp ayarlarından powerampin kendi sürücüsünümü ne bişeyini devre dışı bırakıyorsunuz ancak öyle.

Ayrıca kaliteli müzik için FLAC dinleyin. Torrent sitelerinde bolca flac albüm var.ben kendime 5-6 gblık arşiv yaptım popüler yabancı şarkılardan.

Playerpronun ses kalitesi, viper4 fx ekolayzırı, flac kaliteli müzik ekolayzırı, sennheiser cx310(hep cx300 yazdım çünkü aynısı sadece 310 adidasın çirkin tasarımına el atıp dışına makyaj yapıp piyasaya sürmüş hali) kulaklığım ile one m9u alan gelsin kapışalım diyorum ses kalitesinde. He o standard halde gelecek bana. Ben bu ayarlarla. Başka türlü deviremem :)

İyi günler dilerim.
Hocam bu son sürüm nedense aktif edilemiyor. Ayarlarında mı bi yanlışlık yapıyorum acaba?
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20180221-114238.png
    Screenshot_20180221-114238.png
    277.7 KB · Görüntüleme: 389
  • Screenshot_20180221-114242.png
    Screenshot_20180221-114242.png
    175.8 KB · Görüntüleme: 635
  • Screenshot_20180221-114246.png
    Screenshot_20180221-114246.png
    196 KB · Görüntüleme: 431

Demir Veziroğlu

Öğrenci
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
6.0.1 dün çalıştı.ama nerede değişiklik yaptıysam tekrar çalışmamaya başladı.
 

rawkid

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7,253
Reaksiyon puanı
1,316
Puanları
113
Bende şu ayarı kapalı hale getirince çalışmaya başlıyor. Onu deneyebilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20180221_125113.png
    IMG_20180221_125113.png
    320.5 KB · Görüntüleme: 493

Emre-KOÇAK

Öğrenci
Katılım
8 Haziran 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
Hocam bu son sürüm nedense aktif edilemiyor. Ayarlarında mı bi yanlışlık yapıyorum acaba?
Modülü tamamen kaldırıp reset at ardından Audio modification libray modülünü kur reset at ardından viper Audio yu kur reset at düzelir umarım bu tür durumlarda sistem dosya dilimi hata veriyor genelde
 
Üst