Müzik Akışı Servisleri: Hangisi Daha İyi?

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
316
Dijital müzik dünyasında seçenek bolluğu var. Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer gibi birçok platform, milyonlarca şarkıya anında erişim imkanı sunuyor. Peki, hangisi sizin için en uygun olanı? Bu yazıda, farklı platformların artılarını ve eksilerini karşılaştırarak karar vermenize yardımcı olacağız.

Spotify, en yaygın kullanılan platformlardan biri. Geniş müzik kütüphanesi ve kullanıcı dostu arayüzüyle öne çıkıyor. Uygun fiyatlı abonelik seçenekleri de sunmasıyla geniş bir kitleye hitap ediyor. Ancak, ses kalitesi konusunda bazı eleştiriler alıyor.

Apple Music, özellikle iPhone kullanıcıları için entegre bir deneyim sağlıyor. Yüksek kaliteli ses desteği ve özel içeriklere erişim imkanı sunuyor. Fakat, diğer platformlara kıyasla biraz daha pahalı olabilir ve Android kullanıcıları için arayüz o kadar sorunsuz değil.

Tidal, yüksek çözünürlüklü ses kalitesi arayan müzik tutkunları için ideal bir seçenek. Master kalitedeki kayıtlara erişim sağlayabiliyorsunuz. Ancak, bu yüksek kaliteli deneyim, diğer platformlara göre daha yüksek bir fiyat etiketiyle geliyor. Kütüphane boyutu da diğerlerine göre daha sınırlı olabilir.

Deezer, Spotify'a benzer bir arayüze sahip ve oldukça geniş bir müzik yelpazesi sunuyor. Fiyatlandırma politikası da Spotify'e yakın. Ancak, özel içerikler konusunda biraz daha zayıf kalıyor.

1746512761792.png

cemil4

Asistan
Reaksiyon puanı
47
YouTube music ten memnunum
Gayet başarılı

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,008
YT Music kullanıyorum ve gayet memnunum

MUSTOLY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
2017'den beri Deezer kullanıyorum, 4 yıldır premium üyeyim. İlginç bir şekilde 2021'de yıllında premium üyeliği 206 liraya aldığım için her sene 1 temmuzda aynı fiyatla yenileniyor. Tabi yeni aboneler için şimdi hifi 60 lira. Arayüzü güzel. Ses kalitesi Apple Müsic ve Spotify ile kıyaslanmayacak derece iyi, Youtube Müsic zaten müzik servisi sayılmaz (192 Kbps). Arşiv olarak Deezer bazı sanatçılarda aynı bazı sanatçıların albümleri ise sadece Deezerda var, benim arayıp da bulamadığım olmadı. Ayrıca NewPipe kullanıyorum.

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
316
10 yıla yakın spotify üyeliğim var mutluyum

Intel Pentium

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
105
Spotify en kötülerinden. Ücretsiz hâli reklam dinletiyor sadece

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,738
Spotify, Apple Music ve YouTube Music kullanıyorum.

Ses kalitesi: Apple Music > Spotify > YouTube Music
Şarkı arşivi: YouTube Music > Spotify > Apple Music
Öneriler: Spotify > YouTube Music > Apple Music
Arayüz: Apple Music > Spotify > YouTube Music
Yükleme hızları: Spotify > YouTube Music > Apple Music

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,970
YM, Apple ve Spotify kullandım. Apple Music daha iyi geliyor. YM sürekli kullanıyorum diğer ikisini de teklif geldikçe kullanıyorum.