Vicdan sorusu.

EMİRFURKAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Sevdiğiniz 3 kişinin acı içinde ölmesi mi?
Tanımadığınız 40 insanın acısız ölmesi mi?
Böyle acımasız soru sorduğum için özür dilerim ama bir anda aklıma geldi dedim ben de millete sorayım.

Son düzenleyen moderatör:

Saruhan0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
81
Pragmatik yaklaşacak olursak kırk insanı kurtarırız. Duygusal yaklaşacak olursak üç kişiyi kurtarırız. Zor bir soru cidden.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Piskopat mısın yoksa sadist mi ! Böyle düşünceleri çıkar aklından, böyle kötü sorular sorulmaz, akıl bunlarla meşgul edilmez sonra kafayı yersin bak demedi deme... Zaten yeterince olumsuz, kötü durum var bir de sen senaryo yazma böyle...

Bir karıncanın bile incinmesine rıza gösterilmez, ama eğer tanıdığımız veya tanımadığımız; kim olursa olsun eğer iyi, ahlaklı ve inançlı ya da en azından adam gibi adam diyebileceğimiz, insanoğlu olsun yeter ki... Herkes gönlünce güzel güzel yaşasın.

Ha şunu da yazayım, psikopatlar, sadistler veya iblis, şeytan tıynetliler için ise YAŞASIN CEHENNEM demeyi de bilirim. (Sözüm meclisten dışarı)

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,625
40 Kişinin 40 nın psikopat çıkması için dua ederim.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
100 kişi ölsün. İsterse 1 günde tanımadığım 10000 kişi acıyla ölsün.
Böyle bir huyum var. Artık tanımadığım insanların derdini çekmek benlik değil. Bu söze göre herkesten özür dilerim.

Çünkü çok bağlandığım teyzem gözümün önünde olmadık acıları çekerek kanserden hayatını kaybetti. Hayat beni fena parçaladı bikere. Bundan sonra kimseye pek ağlayıp sızlayacağım yok soğukkanlı olmuşum

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Sevdiğiniz 3 kişinin acı içinde ölmesi mi?(Baya acı çekicek ama 10dklık değil.Ve sizin gözünüzün önünde)
Tanımadığınız 40 insanın acısız ölmesi mi?(Bunların içinde doktor falan var)
Böyle acımasız soru sorduğum için özür dilerim ama bir anda aklıma geldi dedim ben de millete sorayım.
40 kişi ölsün.
Mesaj otomatik birleştirildi:

100 kişi ölsün. İsterse 1 günde tanımadığım 10000 kişi acıyla ölsün.
Böyle bir huyum var. Artık tanımadığım insanların derdini çekmek benlik değil. Bu söze göre herkesten özür dilerim.

Çünkü çok bağlandığım teyzem gözümün önünde olmadık acıları çekerek kanserden hayatını kaybetti. Hayat beni fena parçaladı bikere. Bundan sonra kimseye pek ağlayıp sızlayacağım yok soğukkanlı olmuşum
Duyar is coming...

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
40 kişi ölsün.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Duyar is coming...
Şu korona çıktı ya. Ne kadarda acı olsa ölüm saylarını görünce içimden herhangi bir hiss geçmiyor.
Aslında hep diyordum keşke gereksiz cahil insanların çoğu dünyadan gitsede rahatlasak. :D ahfdagshdfaha

Hep fakirmi ezilecek ağa? Birazda virüsten zenginler çürüyüp gitsin.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bu dünya yalan dünya, hiç bir iyi insan bu dünyada aslında bi dakka durmak istemez... Yanlış anlaşılmasın yalan dünya tabirini kullandım ama yer-mekan olarak değil; içinde olanların mahfetmesi sebebiyle öyle yazdım. Evet biz insanoğlu katiliz... Sonra ölünce o insanlar aynı bizim gibi yine iyi yakınları arkasından belki hayata küsecek, belki küsmeyecek ama ağır bir yara alacak. ALLAH bize acıyor da aslında bu dünyadan yanına alıyor, yoksa ben şahsen görevimi yapamadıktan sonra herhalde ölsem daha iyidir diye düşünenlerdenim.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Ben hiç birinin de, hiç bir canlıya da olmasını istemezdim. Ama hitler, stalin ve mao zedong gibi katil ve katliam yapan insanlara ne olursa olsun umurumda olmazdı. Onların saçma fikirleri ve ideolojileri yüzünden olan masum insanlara oldu hep.
Ben ilk muhabbet kuşum ölünce çok ağlamıştım. İlk başlarda korkuyordum biraz. Alındığında 7 yaşındaydım ben, eğer yanlış hatırlamıyorsam. Ama sonradan alışmıştım. Ona çok konuşuyor diye Geveze adını vermiştim. Kolay ağlayabilen insanım. Babamın babası yani dedemde öleli 1 yıla yakın oldu. ?
Yani demek istediğim bir kişi az yaralansa bile, bir şey olacak diye korkarım. İsterim ki hiç kimseye bir şey olmasın. Ama biliyorsunuzdur orta doğuda falan olanları. ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ağa ben direk ölmeyi seçerim. Hayırlı yada hayırsız farketmez. Umarım yarın uykudan gözümü açmam :D ahahdhaha
Ben inancım gereği öyle demekten korkarım çünkü Allah'ın gücüne gider de sonra beni çetin ve azaplı bir imtihanına tabii tutarsa vay halime :( Hiç bir zaman, en kötü halde olsan dahi umudunu yitirmeyeceksin yani elinden geldiğince...

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Beş parmağın beşi aynı değildir. Düşüncene itirazım yok.

Gözümü kapadım mı sanki hiç bu dünyaya gelmemiş gibi olacağım zaten. Öğrendiklerim ve bildiklerim vücutta kalıcak.

Sizin de inançlarınız vücutta kalıcak. Sonrası büyük bir kaos ve hiçlik.

EMİRFURKAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Piskopat mısın yoksa sadist mi ! Böyle düşünceleri çıkar aklından, böyle kötü sorular sorulmaz, akıl bunlarla meşgul edilmez sonra kafayı yersin bak demedi deme... Zaten yeterince olumsuz, kötü durum var bir de sen senaryo yazma böyle...

Bir karıncanın bile incinmesine rıza gösterilmez, ama eğer tanıdığımız veya tanımadığımız; kim olursa olsun eğer iyi, ahlaklı ve inançlı ya da en azından adam gibi adam diyebileceğimiz, insanoğlu olsun yeter ki... Herkes gönlünce güzel güzel yaşasın.

Ha şunu da yazayım, psikopatlar, sadistler veya iblis, şeytan tıynetliler için ise YAŞASIN CEHENNEM demeyi de bilirim. (Sözüm meclisten dışarı)
Yok aklıma bir anda geldi ben de sorayım dedim.

lBeratl

Asistan
Reaksiyon puanı
215
Dünyadaki bütün herkesi tanır numarası yaparsın StonkS ?

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Sevdiğiniz 3 kişinin acı içinde ölmesi mi?
Tanımadığınız 40 insanın acısız ölmesi mi?
40 insanın ölmesi.
Ben hiç birinin de, hiç bir canlıya da olmasını istemezdim. Ama hitler, stalin ve mao zedong gibi katil ve katliam yapan insanlara ne olursa olsun umurumda olmazdı. Onların saçma fikirleri ve ideolojileri yüzünden olan masum insanlara oldu hep.
Ben ilk muhabbet kuşum ölünce çok ağlamıştım. İlk başlarda korkuyordum biraz. Alındığında 7 yaşındaydım ben, eğer yanlış hatırlamıyorsam. Ama sonradan alışmıştım. Ona çok konuşuyor diye Geveze adını vermiştim. Kolay ağlayabilen insanım. Babamın babası yani dedemde öleli 1 yıla yakın oldu. ?
Yani demek istediğim bir kişi az yaralansa bile, bir şey olacak diye korkarım. İsterim ki hiç kimseye bir şey olmasın. Ama biliyorsunuzdur orta doğuda falan olanları. ?
Aslında Hitler e farklı bir gözden bakmak gerek. Ülkesi için büyük fedakarlıklar yapmış. Ülkeyi kararlılıkla yönetmiş. O zamanki Almanlar için büyük bir kahraman. 1. Dünya Savaşı'nda büyük yaralar almış olan Almanya'nın moralini, ekonomisini ve asgeri gücünü düzeltmiş. Hepsinin içindeki intikam ateşini söndürmüş. Başlattığı şeyler milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuş ama o şekilde bakarsan Mete han ya da Atilla gibi hükümdarlar da kötü insanlardı. Onlara kötü demiyoruz çünkü Türkler. Katlettikleri binlerce Çinli umrumuzda değil. Sebebi ne olursa olsun savaş kötüdür. Ama hayatın gerçeklerinden biri, ülkeler birbirleri arasında didişir ve savaşır. Önemli olan senin şu anda hayatta ve güvende olman. Yaşıyorsan, burda tüm insanların ve tüm canlıların bir payı var. Gönül isterdi ki kavgalar ve savaşlar hiç olmasa, doğduğumuz zamanki gibi masum kalsak. Gece olmasa yıldızlar da olmazdı. :)

Hem, sen savaşa bayılırdın ne oldu sana :D

Son düzenleme: