Via Nanobook

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
3 Haziran 2007
Mesajlar
3,983
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
İşlemci ve yongaseti pazarından gittikçe elini çeken ve kendini hafif, az enerji harcayan, taşınabilir çözümler üzerine yoğunlaştıran Via, Nanobook isimli yeni ulta taşınabilir dizüstü platformunu tanıttı. "VIA Ultra Mobility" platformu üzerine kurulan Via Nanobook, nerede olursanız olun kullanıcılarına internet ve diğer multimedya özelliklerini kaliteli bir şekilde sunmayı hedefleyen bir ürün. VIA Nanobook' a yine Via üretimi olan 1.2 GHz hızında çok düşük voltaj ile çalışan C7-M işlemcisi ve VX700 isimli, kuzey ve güney köprülerini içinde barındıran, sistem medya işlemcisi hayat veriyor. Grafik arayüzü de Via UniChrome tarafından sağlanmakta.

Nanobookdaki bütün bileşenler, düşük voltajla, fazla ısınmadan çalışabilecek şekilde dizayn edildiğinden, pasif şekilde kolaylıkla soğutulabiliyorlar. Böylelikle hem pil ömründen, hemde ağırlıktan kazanmış olunuyor. Sonuç olarak çok hafif ve yüksek multimedya başarımına sahip, uzun pil ömrüne sahip bir cihaz elde etmiş oluyorsunuz. Yeri gelmişken söyleyelim, Nanobook sadece ve sadece 850 gr ağırlığında ve 5 saate kadar pil ömrü sunmakta.

viananobook1.jpg

Nanobook 'a sistem belleği olarak 1Gb 'a kadar DDR2 bellek takılabilmekte. Sabit disk ise 30 ila 60gb arasında seçilebiliyor. Ekran ise 800*400 çözünürlüğünde yatayda geniş, dokunmatik bir ekran. Ekranın hemen yanında da, USB arayüzü ile çalışan bir GPS, VoIP, WWAN modül yuvası bulunuyor. Bunların dışında Nanobook'da Touchpad, WiFi, BlueTooth, 2 adet USB portu, dahili 2 adet hoperlör, DVI çıkışı, ve a 4-in-1 kart okuyucu da mevcut. Nanobook, işletim sistemi olarak Windows Xp, Windows Vista ve bütün Linux sürümlerini kullanabiliyor. Sistem özellikleri Xp ve Linux için ideal olsa da, zengin bir Vista, sistem için zorlayıcı olacaktır.

Görüldüğü gibi Nanobook, ağırlığı, performansı, pil ömrü, sundukları ve en önemlisi de 600$ 'lık fiyatı ile şu anda rakipsiz konumda. Benzer ürünler piyasada olsa da, ya fiyat, ya da performans açısından hiçbiri Via Nanobook kadar iyi değiller. Nanobook platformu ve tanıtılan prototip oldukça yeni olsa da, kişiselleştirmeye oldukça uygun bir ürün. Via şimdiden birkaç farklı üreticiyle anlaşmış durumda. Böylelikle farklı tipte, renkte, özelliklerdeki nanobookları yakın zamanda piyasada görebilmek mümkün olacak.

 
Üst