• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Ventrilo,nasıl kurulur ?

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Öncelikle herkese iyi günler.
Ben ve arkadaşlarım bir online oyun oynuyoruz ve bu oyunu oynarken hepimizin konuşucağı bir program arıyoruz.Ventrilo adlı programı daha öncede duymuştum ama kullanıcak ortam yoktu ve şimdi bu ortam oluştu ve adım adım nasıl kurulup,tam olarak konuşucak duruma gelene kadar bir bilgilendirme istiyorum.Acaba yardımcı olabilicek arkadaşlarımız var mı ? Eğer ventrilo hakkında bilginiz yoksa,teamspeak hakkında bilginiz varsa teamspeakda kullanabiliriz,sonuç olarak bize aynı anda 10-15 kişinin konuşabiliceği bi program lazım.Yardımlarınızı bekliyorum.Ayrıca googledan arama yaptığımda bazı bilgiler buldum ama hepsi eksikti ve sadece bi konu 100-200 foruma açılmıştı,kopyala yapıştır yöntemiyle açılan konulardı hepsi.Bizim shiftdelete.net in forumundada baktım bu ventrilonun kurulumu hakkında bir bilgi bulamadım o yüzden bu konuyu açma gereksinimi duydum.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Peki teamspeak yüklemek sorun deil,setupu var pc de zaten bunun server kurulumunu falan nasıl yapıcaz ? bana detaylı bilgi lazım

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ücretsiz bişi arıyorsan Loudtalks dene. Yıllarca Ventrilo Kullandım Teamspeak hiç sarmadı.
10-15 kişi kullanamk icin server kirala Ortalama Fiyatlar

10 kişilik=5 dolar
15 kişilik =7 dolar

yani sudan ucuz :)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
googleda araştırırsan bedaca ventrilo server bulabilirsin
geçen aylarda bir süre kullandım çok kaliteli bedava server bulmuştum
ama ingilizce bilmen gerekiyor çünkü server'ın sahibi ile konuşman icab edebilir kanal açtırmak için

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bu konuda kesinlikle tavsiyem Teamspeak' tir. Sana bu konuda yardımcı olabilirim. Üstelik ücretsiz :D

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Öncelikle Teamspeak 2' yi, işletim sisteminize uygun olanını indirip bilgisayarınıza kurunuz,
http://www.teamspeak.com/?page=downloads

Şu anda aktif olan birçok pub server bulunmakta. Bu server' lara kimseye bişey söylemeden girmeniz, kanal açıp açtığınız kanalı şifrelemeniz mümkün..

Eğer sorun olmaz ise sorunsuz bir şekilde kendim kullandığım server ip'sini de burdan verebilirim.

Programı çalıştırıp ''Connection'' sekmesinden ''Quick Connecti'' seçin...
Açılan pencerede ''Server Address'' bölümüne 78.111.75.46:8767 yazın..
''Nickname'' bölümüne ise dilediğiniz nicki yazın. Diğer bölümleri boş bırakın ve Connect'i tıklayın.. Herhangi bir sorun yoksa servere girmis olmanız gerekmektedir.

Şimdi ise yeni bir kanal olusturmalısınız. Programda üstte yer alan ''Channels'' sekmesini, ardından ''Create Channel'' i tılkayın..
Açılan küçük pencerede kanal ismini, kanal sifresini giriniz.. burada dikkat etmeniz gereken bölüm ''Codec'' kısmıdır. CELP5.1 kbit yazan bölümü Speex 12.3 kbit olarak değiştiriniz. buradaki amaç ses kalitenizi arttırmaktır. bütün bu işlemleri yaptıktan sonra ''Create Channel'' i tıklayarak kanalı aktif hale getirmiş oluyoruz.

Artık tek yapmanız gereken arkadaşlarınıza kanalın adını ve sifresini söylemek..