Vee Chrome Türkiye'de 2. sırada

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
sadece tarayıcı olarak kullanılacaksa chrome ama geri kalan herşey için firefox :D:D

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
firefox kullananlar niye yenilik düşmanı olsun :) chrome'u da keşfettim. hatta chrome'un iyi özellikleri ilgili haberler de yazdım sdn makaleleri bölümüne :) ama chrome kullanırken kendimi firefoxtaki gibi rahat ve özgür hissedemiyorum. firefox kadar stabil ve sınırsız kişiselleştirilebilen bir tarayıcı varken başka bir tarayıcıya hiç de ihtiyaç duymadım :) üstelik bütün tarayıcıları yeni sürümlerinde de denerim. Şunu söyleyebilirim ki benim için önce firefox, daha sonra opera geliyor :)

:D Sen benim bahsettiğim kişiler kategorisinden değilsin ben daha tutucu olanlarına değindim ;) Hani şu hararetle firefox u savunan kesim var ya ondan başka tarayıcı nedir bilmeyen falan filan :)

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bence konuyu acmandaki amac gereksiz fanatizmdir

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Konuyu açmamın nedeni ilk defa öne geçip Google'nin zaferini aktarmak değil elbette bu yarışın bundan sonra Chrome'nin üstünlüğü ile geçeceğini belirtmek isteyişimdir.

Bunu daha açtığım konuda başta belirtmiştim kazuya

Fanatiklik dersen Firefox kullanıyorum, yanında Chrome. Operayı da arasıra şifre düzenlemelerinde açarım. İllaki o tarayıcı budur şudur asla diğerleri kullanılmaz demedim. Sadece tarayıcılar hakkında görüş almak istyenlere Chrome'u tasviye ediyorum firefox kullanıcısı olduğum halde :)

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
firefox fanatiği değilim, kendi kriterlerime göre daha iyi bir tarayıcı çıkarsa anında satarım... ama şu nedenlerden dolayı firefox'u bırakıp chrome kullanmak istemiyorum...

her sekmede ctrl+f yapmak gerektiğinden, .net .org ile biten sitelere girerken klavye kısayolunun olmaması(varsa da ben bulamadım), fare ile yeni sekme açmak için sekmelerin yanındaki kocaman boşluk yerine illaki + işaretine tıklanması gerektiği, yer imi araç çubuğunun olmaması (ya da ben bulamadım bir türlü) nedenlerinden dolayı chrome ile aram hiç iyi değil.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yerimi cubugu olmaz olurmu yahu ayni seydenmi bahsediyoruz? ayar tuşu>araclar>yer imleri cubugunu herzaman göster.

---------- Post added at 01:30 ---------- Previous post was at 01:27 ----------

firefoxtada sekme acmak icin (+)'ya basılmak zorunda bosluğa tıklamak penceyi kücültür sadece.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
yerimi cubugu olmaz olurmu yahu ayni seydenmi bahsediyoruz? ayar tuşu>araclar>yer imleri cubugunu herzaman göster.

---------- Post added at 01:30 ---------- Previous post was at 01:27 ----------

firefoxtada sekme acmak icin (+)'ya basılmak zorunda bosluk penceyi kücültür sadece.

teşekkür ederim chrome'da yer imi çubuğu varmış ama bu defa da sürükle bırak yöntemiyle sekmeyi oraya ekleyemiyorum :)

firefox'ta sekmelerin yanındaki boşluğa tıkladığımda yeni boş bir sekme açılıyor bende. aceba sekmeler yukarda seçeneğinden dolayı mı öyle oluyor diye denedim. evet ondanmış. sekmeler tepede değilde adres satırının altında olunca boşluğa tıklayınca yeni sekme açılıyor.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
adres cubugunda site isminin en solunda site ikonundan sürüklersen eklersin hocam. chromeda sekmeler asagiya alınsaydi dedigin mümkün olabilirdi ama pencere kenari oldugu icin mümkün degil dogal olarak:)

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
adres cubugunda site isminin en solunda site ikonundan sürüklersen eklersin hocam. chromeda sekmeler asagiya alınsaydi dedigin mümkün olabilirdi ama pencere kenari oldugu icin mümkün degil dogal olarak:)

evet öyleymiş. sekme yerine adres satırının yanındaki simgeyi sürüklemek gerekiyormuş. herhalde sekmeleri sürüklerken yeni bir chrome penceresi açmaya çalıştığı için öyle oluyor.
sekmeler aşağıya alınsa bence chrome benim açımdan daha kullanışlı hale gelir.

.net .org ile ilgili klavye kısayolları konusunda yardımcı olacağın bir şey varsa onları da paylaşırsan çok memnun olurum. :)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Ne yapmışlar bu Operaya :( 3 tarayıcıyı da aynı an da kullandım (firefox 4, chrome Dev (12), Opera 11.1) fakat her sayfa da Opera sayfayı tam yükleyemeyip fare imleci de meşgul simgesi sürekli durmaktadır ? Turbo özelliği de fazla etki etmedi aslında. Turbonun en büyük özelliği zaten açıkken yasaklı sitelere girebilmekdir. Bazen sayfaların yazılarını da alakasız yerde tutuyor ve sörf enasında göz ve kullanım zevkinizi en alta indiriyor.

2007'den beri aktif olarak sürekli internete girerim ilk defa Opera hakkında böyle yazdım, şaşırttı beni. Her zaman alternatifim buydu ve mutlaka format atsam dahi hemen yüklerdim. Yine de seni seviyorum (Belki de iyi olupta çok kullanılmadığındandır) fakat artık kullanım alışkanlığıma ters düşmektesin :(