Vee Chrome Türkiye'de 2. sırada

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Ayın başında Türkiye için tarayıcıların Mart ayı sonucunu aktarmıştım.

Firefox az bir farkla 2. sırada bulunup Chrome nefesini ensesinde hissettiriyordu.

Şimdi Mozilla her ne kadar 4. versiyonunu yeni çıkarmışsada Google'ın yıldırım gibi tarayıcısının önlenemez yükselişine karşı gelemedi.

Nisan Ay'ının ortalarına geldiğimiz şu günlerde şimdi zafer Chrome'un gözüküp trendi de göz önüne aldığımızda arayı ilerleyen günlerde de açacağa benzemektedir.

Son durum:

IE %62.91
Chrome %17.96
Firefox %17.82

Konuyu açmamın nedeni ilk defa öne geçip Google'nin zaferini aktarmak değil elbette bu yarışın bundan sonra Chrome'nin üstünlüğü ile geçeceğini belirtmek isteyişimdir.

12900.jpg

Ayrıca sonuca BURADAN da bakabilirsiniz.

2. bir açıklamayı da yapacak olursak en çok kullanılan tarayıcı versiyonu Chrome 10 olarak kullanılmaktadır.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Nihayet herkes Chrome'a ısınmaya başladı. FF diye direnenleri de Chrome kullanmaya davet ediyoruz :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Tebrik ederik :D
Vakit birlik olup ie'yi indirme vaktidir :mrgreen:

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
sonunda olacak dediklerimiz bir bir olmaya basladi. ama harbiden ie hala cok fazla bi eritemedik şu programı.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Bence IE almış başını iniyor demek daha doğru olur :D

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
IE'nin %60'larda çıkması "ibretlik". :D :D

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Bu arada Firefox'un yanında kullandığım Chrome'un 12. versiyonu hiç liste de yok.

Eğer ki onu kullanırsanız diğer tarayıcılarla değil kendi diğer sürümleriyle karşılaştırırsınız. Kaliteyi böylelikle görürsünüz ;)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
beta, dev sürümlerde listeye eklense arayi daha da acar chrome.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Tüm tarayıcıların betaları da listede var diye biliyorum...

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
google krom ismiyle kazanıyor :) tabi IE'de işletim sistemiyle :)

mehmet_497

Asistan
Reaksiyon puanı
0
firefox'un geleceği parlak gözükmüyor. google'dan gelen parayla kar ediyorlar acaba chrome yükselirken google rakibine para verir mi?

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İE %60 ın altına pek düşmeyecektir. Bilinçli tüketiciler (niye öyle söyledim ben de bilmiyorum) diğer tarayıcıların farkındadır fakat çok acıklı bir şekilde bilinçsiz kullanıcılar "tarayıcı" dediğim zaman bile "o ne?" diyorlar. Ayrıca tahminimce internet kullanıcıların halen bir çoğu kamu kurumlarından internete ulaşıyorlardır ve kamu da neredeyse İE zorunluluk gibi.

talsuv61

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Üçünün toplamı, %98,69 yapıyor. Başka tarayıcı yok mu yani ?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Şu an

IE 62.78%
Chrome 18.26%
Firefox 17.63%
Opera 0.74%
Safari 0.52%

(Türkiye istatistikleri)

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
İE %60 ın altına pek düşmeyecektir. Bilinçli tüketiciler (niye öyle söyledim ben de bilmiyorum) diğer tarayıcıların farkındadır fakat çok acıklı bir şekilde bilinçsiz kullanıcılar "tarayıcı" dediğim zaman bile "o ne?" diyorlar. Ayrıca tahminimce internet kullanıcıların halen bir çoğu kamu kurumlarından internete ulaşıyorlardır ve kamu da neredeyse İE zorunluluk gibi.

söylediklerine katılıyorum...ayrıca bir çok site maalesef ie'de daha iyi çalışıyor...özellikle devlete ait siteler

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Daha chrome için bu başlangıç firefox a körü körüne bağlanmış, daha iyiyi göremeyen görse de firefox a olan sadakatlerinden onu kullanmaya devam eden yenilik düşmanı kullanıcılar da chrome u keşfedince daha da artacak sayı :D

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Chrome kullanıcısı olarak asla Chrome'u tavsiye etmem. Bağımlılık yapıyor bırakamıyorsun :D

yynss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ilk çıktığı günden beri chrome kullanıyorum böyle giderse aynı androidde olduğu gibi yakın zamanda olamasa bile google önümüzdeki süreçte tarayıcı pazarının lideri olacaktır..

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yeniliklere hemen alışamayan birisi olmama rağmen Chrome'u ilk kullandıktan sonra bir daha başka tarayıcıyı kullan(a)madım :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ilk chrome ciktiginda denedim begenmedim sonra aralıklı olarak kurdum denedim kaldırdım hep biseyler eksik geldi sonra performasn sorunundan artık bıktıgım icin chrome'u gercekten deneyeyim dedim bikac gün sonra farkettim ki bosa çile cekmisiz, hele suanda chrome kendini cok gelistirdi. tek eksigi firefoxa göre eklenti sayisi oda zamanla olur 3 senelik bi tarayiciya göre hem tarayicinin durumu hemde eklenti sayisi gayet iyi hatta mükemmel 5-10 sene sonra neler olur düsünmek bile istemiyorum.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Daha chrome için bu başlangıç firefox a körü körüne bağlanmış, daha iyiyi göremeyen görse de firefox a olan sadakatlerinden onu kullanmaya devam eden yenilik düşmanı kullanıcılar da chrome u keşfedince daha da artacak sayı :D

firefox kullananlar niye yenilik düşmanı olsun :) chrome'u da keşfettim. hatta chrome'un iyi özellikleri ilgili haberler de yazdım sdn makaleleri bölümüne :) ama chrome kullanırken kendimi firefoxtaki gibi rahat ve özgür hissedemiyorum. firefox kadar stabil ve sınırsız kişiselleştirilebilen bir tarayıcı varken başka bir tarayıcıya hiç de ihtiyaç duymadım :) üstelik bütün tarayıcıları yeni sürümlerinde de denerim. Şunu söyleyebilirim ki benim için önce firefox, daha sonra opera geliyor :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
firefox hersey olabilir ama stabil degil özellikle 4. sürümü.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Firefox özgürlük demek. Bu yüzden Linux sürümlerinin çoğunda varsayılan tarayıcı olarak geliyor.
Chrome da çoğu ayarı dahi bulamıyorsun, belkide gerek yok diye koymamışlar diyebilrsiniz ama daha fazla konfor için gerekiyor.
Kendimi kelimenin tam anlamıyla "çıplak" hissettim desem doğrudur. Sanki boş bir eve girmiş gibiyim...
O yüzden Chrome dolu dolu olmadan kullanmam..