Veda Vakti Geldi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kkoray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Beşiktaş'ta Bursa maçında önemli eksikler vardı. Almeida, Niang, Sivok yoktu. Fakat yanlışlar daha da çoktu. Beşiktaş'ta bu gece olması gereken tek şey Ruh'tu, o da fincandan çıkmayınca sonuç kaçınılmaz oldu.

Geriye dönüp baktığımda, Beşiktaş'ı bitiren golün Olcay'ın Fenerbahçe'ye attığı son dakika golü olduğunu görüyorum. O golü o dakikada yemiş olsaydı bile, belki bu kadar tramva yaşanmazdı.

Almeida ve Niang'ın yokluğunda Holosko ve Dentinho kulübede otururken 8 Ay sonra Mustafa Pektemek'in, sahaya sürülmesi, yeni doğan çocuğun Camii avlusuna bırakılması kadar dramatikti.

Beşiktaş savunması tarihinin en çok gol yiyen savunmasıyla rekora koşarken, bu savunmayı hazırlayan isimlerin Samet-Ulvi-Recep gibi savunmacı hocalar olması işin enterasan taraflarından biri.

Ersan Toraman yerine Toraman-Escude seçimi ise felaketti. Haftalardır ön libero oynayan Toraman ile haftalardır oynamayan Escude birbirlerinden bi haber oynarken, Mehmet Akgün'ün Necip'in yerine savunmanın önüne bırakılması Aybaba'nın kendini kaybettiğinin net göstergesiydi.
Holosko ve Dentinho kulübede otururken, Oğuzhan Özyakup'un kariyerinde ilk kez sağ kanatta oynatılmasıysa dünya futbol tarihinin asla hazmedilemeyecek hamlelerinden biri olarak litarütüre geçti!

Gökhan Süzen, geldiği günden beri futbol dışı tavırlarıyla tepki topluyor, bu maçta yine kötüydü fakat yaptığı hareketler ilk kez bu maçta batmadı. Bursa'da "Ruhsuz Ruh" gibi dolaşan, takımda sakinliğin ötesinde umursamaz kalan futbolculara daha çok kızmak gerekmez mi?

Samet hoca maçtan sonra Mustafa-Holosko tercihi için, "Mustafa daha hazırdı" dedi! 8 aydır resmi maça çıkmayan bir oyuncunun, Tepecik, Sancaktepe gibi takımlarla oynanan maçta iyi görünmesi hazır olduğu anlamına gelmemeliydi. Nitekim Bursa'da bir pozisyon dışında kaleye yüzünü bile dönemedi.

Escude maç sonu açıklamalarıyla, Aybaba'nın büyük yanlışlarını belgeledi. "Dört aydır oynamayan 33 yaşında ki bir oyuncu için futbol oynamak çok zordu" dedi.
8 aydır topa değmeyen Mustafa'nın Holosko'ya oranla daha hazır olduğunu söyleyen Aybaba için Dört Aydır oynamayan 33'lük Escude'nin Ersan'a tercih edilmesi affedilmetecek seçimlerdi. Tıpkı sinirlendi diye, sol bek Gökhan'ı çıkarıp, yerine diğer sol bek Emre'yi almak yerine stoper Ersan'ın tercih edilmesi gibi.

Samet hoca, önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta kalacağı yönünde ki tüm inancını belli ki kaybetmiş, Bundan sonraki haftalarda bu takımdan bir şeyler beklemek çok anlamsız.

Beşiktaş Bursa'da zaten pek mümkün gözükmeyen ilk iki şansını kaybetti fakat her şeye rağmen, UEFA şansı devam ediyor.

Samet hocaya nacizane tavsiyem bu gece istifa etsin, yönetim de kabul ederse ceketini alıp gitsin. Bence Beşiktaş kariyerinde ki en doğru hamlesi olur. Sadece bu yaptığı bile gidişini kendi adına anlamlaştırır. Kalmakta ısrar ederse de sezon sonunda ki gidişi tamamen onursuzlaşır.

Beşiktaş yönetimi sezon başında "Feda" dedi ve tüm tartışmalara rağmen görevi Samet Aybaba'ya verdi. Rakipler Avrupa'da çeyrek finaller oynarken, Beşiktaşlı taraftarlar tek kulvarda tutunamayı dişlerini sıkarak hazmetti.

Korkarım sıra şimdi Aybaba'ya geldi.

Sezon başında boş kağıda imza atıp nasıl "Feda" dediyse, şimdi o kağıdı yırtırak "Veda" deme vakti...

ERDEM ULUS

Kaynak

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
kim bu sene ilk 3e girmesini bekliyordu ?
konu o değil ancak aybaba nın yönetim şeklini bende beğenmiyorum.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Aybaba başarılı olmuştur.
Beşiktaşın mali sorunları ve stat projesi bitinceye kadar sabretmesi lazım.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
samet aybaba dünkü macta yaptığı hatalarla resmen kovulmak istediğini açıkca belirtti 3-0 yenik oynuyosun gökhan-ersan değişikliğini yapıyosun pektemek tercihi bir felaket 9 golu bulunan holosko yedek mehmet akgün de kim abi yaa necip dururken acıkcası ben bile anladım samet hoca beşiktaşı çözdü kendini kovdurup beşiktaşı mahkemeye verip 5-6 sene çalışmadan beşiktaştan beslenecek .

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Aybaba başarılı olmuştur.
Beşiktaşın mali sorunları ve stat projesi bitinceye kadar sabretmesi lazım.

aybaba nerde başarılı oldu ya? insanlığını geçtim taktik anlamında gram bilgisi olmayan bir adam 4 aydır ayağına top değmeyen escude yi , mehmet akgünü ilk 11 de başlatmanın manası ne? oğuzhan dan sağ kanat yaratmaya çalışmanın mantığı ne yedekte necip , ersan , holosko otururken sen bu zaman kadar bunlardan vazgeçmemişsin niye şimdi heycan yaratmaya çalışıyorsun? bu adam beşiktaş teknik direktörlüğüne yakışmıyor beşiktaş büyük taştır ve samet altında kaldı kaldıramadı

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Yeni sezon,yeni stad,yeni teknik ekip ve yeni oyuncular başka alternatif yok Pes te bile oyuna girer girmez serbest bıraktıgım adamları ilk 11 de sahaya sürüyor.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ben Samet Aybaba'nın bu kötü şartlar altında bu noktaya kadar mücadele ederek başarılı olduğu kanısındayım. 1-2 sene içerisinde düzlüğe çıkmak istiyorsak küçülmeye gidip dişimizi sıkıp, borçlarımızı ödeyip, stadımızı yapmamız gerekiyor. Bu dönem içerisinde 1-2 genç oyuncu parlatıp A takıma alabilirsek işte o zmn çok şey kazanmış oluruz. Sanki hersene şampiyon olan bir takımız, rakiplerimizin gelirleri bizim 2 katımız kadarken bu şartlar altında onlar bizden daha avantajlı.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
abi bi defa samet aybabanın herhangi bir takımla ilk 7de lig bitirmişliği yok bu adamla biz nasıl şampiyonlupa oynarız anlamadım

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Samet Aybaba'ya haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Başkanınız göreve geldiğinde, kimse bu işin altından kalkamaz demişse aynı şey Samet Aybaba içinde söylendi. Beşiktaş'a ilk 5 şansı bile verilmedi. İlk yarıdaki performans beklentilerin üzerindeydi.

Şimdi bir kaç maç kaybetti diye adamı harcamaya gerek yok. Takım sakatlıklar ordusu zaten, teknik adam ne yapsın. Yanlış kadro çıkarır, yanlış tercihler yapar, bunlara lafım yok. Bursa'dan 3 yersiniz, Kasımpaşa'ya 3 atarsınız bunlar önemli değil.

Beşiktaş'ın şuanda yapmış olduğu işler bile bir başarıdır. Kişisel düşüncem, Beşiktaş'ın ligi 7 veya 8. sırasında bitirmesi yönündeydi. Sanırım beni ve bir çok kesimi yanıltacaklar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Birakin Besiktas dusmanligini. Herkes sezon basinda bekliyordu Besiktas bu durumlara dussun, firsat kolluyordu. Bir soz vardir, `ne kadar para o kadar kofte`. Bu kadroya baska teknik adam gelse ki, daha iyilerine de gelenleri gorduk coktan kovulmustu. Her seye ragmen Besiktas basarili. Sampiyonluk hayalleri kurup kimse kendini kandirmasin. Takim buyuk bir mali yukun altindan kalkiyor. Her sey sirayla. Guzel gunler yakin. Yeter ki, ne idugu belirsiz denyolarin doldurusuna gelinmesin.

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Beşiktaş'a daha kariyerli bir hoca ve daha iyi futbolcular şart. Umarım yanlışlarını düzeltirler ve taraftarlarına layık olurlar.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,125
2 dakikada gönderdiler hocayı valla helal olsun. Sene başında düşmesek yeter diyenler nerede? Şimdi hocayı beğenmiyorlar. Her şey bizim gördüğümüz gibi değil, içerde acayip şeyler dönüyor ama bilemiyoruz. Kokusu çıkar elbet.

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
hocanın harcanma nedeni ortada tamam yenilebilirsin yenebilirsin ama sen Beşiktaş gibi oynamıyorsan elinde o bölgede oynucak yedek oyuncu var ise sen oyuncuları mevkisi olmayan yerde oynatıyorsan senin teknik olarak bilgin yoktur oğuzhan dan sağ açık yaratmak çabasına giriyorsan ya kahraman olmaya çalışıyorsun yada boşvermişsindir samet aybaba boşvermiş kahraman olmaya çalışmıyor biliyor bu şekilde kahraman olamıcağını tamam ilk yarı güzel futbol vardı ama ikinci yarı tamamiyle boş gidiyor kazandığımız fb maçında bile kötü oynadık buna miy maçıda dahil

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Her pes, fifa ve football manager oynayan, duayen teknik direktör kesiliyor arkadaş :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sezon başında, ilk 10 da bitirsek yeter diyorduk. Şimdi hocayı mı gönderiyoruz?
Erdem Ulus' u desteklemiyorum.

İlhami Arslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neye veda hemen bi 3-0 lık mağlubiyet aldık diye mi?Sezon sonuna kadar hocayla gidilmeli ne olursa olsun.Beklemediğimiz işlere imza attı,ama şu da bir gerçek Samet hoca Beşiktaş'ın hocası değildir.Kadroyu hazırlayayım derken takımı aksatıyor.Bu sadece bu maç için değil 3-0 lık fener maçı gs deplasmanında da aynı şey oldu.

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Her pes, fifa ve football manager oynayan, duayen teknik direktör kesiliyor arkadaş :)

kardeşim bunu görmek için azcık biraz futbol bilgin olsun yeter senin futbol bilginden şüphem yok bu zamana kadar bende destekliyordum forumu istediğin gibi geçmiş mesajlarıma bakabilirsin ama bir yere kadar gına geldi mehmet akgün gençlerbirliğinde bile oynamazken geliyor bizde 4 maç üst üste ilk 11 oynuyor 2 maç üst üste 30. dakika sol bek değişikliği yapılıyor utanmasa elinde sol bek olsa yine değiştirir o değiştirdiği maçlarda adım gibi eminim objektif baktığımız zaman büyük sıkıntı bunlar ilk yarıda yaptığı işler eyvallah ama ikinci yarı? tamam sakat olabilir ama senin sakatların forvette koy forvete holoskoyu sağ açık hilberti koy madem mehmet akgünü oynatçan sağ bek oynat defansınıda ersan - toroman yap bakalım nasıl oluyor oğuzhan kaç kere oynamış sağ açıkta? sen 3-0 yenikken daha da saldırman gerekirken sol bek çıkartıyon ersanı alıyon nasıl bir mantık bu?

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Dışarıdan bakılınca her şeye rağmen iyi idare ettiğini düşünüyorum. Beşiktaş'ın imkanları, kadrosu her şeyi sonuçta birincil rakiplerinden bir hayli geride eldeki malzemeyle anca bu kadar olabiliyor demek ki.Peşin hüküm vermemek lazım sanki.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar bir galatasaraylı olarak. BJK bana sempatik gelirdi türkiye de galatasaraydan başka izlediğim tek takım beşiktaş. dün bile 90 dakika izledim eşim beşiktaş lı Feda dedikleri zaman ben hiç eşime sormadan gitim. BjkStore de eşime forma aldım samet aybaba insanlığıyla iyi bir insan ama adamı hemen gönderdiniz ben bile bjk buralara kadar geleceğini tahmin etmiyordum samet hoca buraya kadar getirdi. henüz herşey bitmedi şampiyonluk zor ama ilk 3 gireceğine eminim tek suclamanız gerekenler doktorlar cok sakatlıklar var bunların hiç biri doğru dürüst iğleşmiyor bence sorunu samet aybaba dan değil doktrolarda yedek klübesinde bile adam kalmadı sakatlıklar yüzünde.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Her mağlubiyette teknik adam gönderecek olursak daha bu takım 1 adım ilerleyemez. Şu zihniyetten kurtulup az sabır ve istikrarla, doğru transferleri de yaparak takımı idare etsek bambaşka bir Beşiktaş çıkacak.

Malesef bu hastalık Türkiye'deki tüm kulüplerimizde var. Bu sebepten futbolumuz gelişmiyor bir türlü. Bizde dünya kupasında milli takımımızı izlemeye hasret kalıyoruz.

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Her mağlubiyette teknik adam gönderecek olursak daha bu takım 1 adım ilerleyemez. Şu zihniyetten kurtulup az sabır ve istikrarla, doğru transferleri de yaparak takımı idare etsek bambaşka bir Beşiktaş çıkacak.

Malesef bu hastalık Türkiye'deki tüm kulüplerimizde var. Bu sebepten futbolumuz gelişmiyor bir türlü. Bizde dünya kupasında milli takımımızı izlemeye hasret kalıyoruz.

istikrar samet aybaba ile olucak birşey değil biz istikrarın kıralını kaçırdık bundan bir iki yıl önce o da bernd schuster di eğer schuster istifa edip gitmeseydi şu anda türkiye'de farklı futbol oynanıyor olucaktı

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
kardeşim bunu görmek için azcık biraz futbol bilgin olsun yeter senin futbol bilginden şüphem yok bu zamana kadar bende destekliyordum forumu istediğin gibi geçmiş mesajlarıma bakabilirsin ama bir yere kadar gına geldi mehmet akgün gençlerbirliğinde bile oynamazken geliyor bizde 4 maç üst üste ilk 11 oynuyor 2 maç üst üste 30. dakika sol bek değişikliği yapılıyor utanmasa elinde sol bek olsa yine değiştirir o değiştirdiği maçlarda adım gibi eminim objektif baktığımız zaman büyük sıkıntı bunlar ilk yarıda yaptığı işler eyvallah ama ikinci yarı? tamam sakat olabilir ama senin sakatların forvette koy forvete holoskoyu sağ açık hilberti koy madem mehmet akgünü oynatçan sağ bek oynat defansınıda ersan - toroman yap bakalım nasıl oluyor oğuzhan kaç kere oynamış sağ açıkta? sen 3-0 yenikken daha da saldırman gerekirken sol bek çıkartıyon ersanı alıyon nasıl bir mantık bu?

Yanlışları yok demiyorum, eleştirilerinde haklısın ki zaten eleştirilmeside normaldir. Ama hoca'nın da kafasından birşeyler geçiyordur mutlaka, sezon başından bari kötü giden maça müdahaleler ile maç kazandıran Fatih Terim ve Samet Aybaba dışında 3.bir adam aklıma gelmiyor, hafızam iyi olmadığı için maçlardan örnekler veremiyorum, araştırmayada üşeniyorum ama geçmişe dönüp baktığımda müdahaleler ile maç kazandırdığını konuştuğumuzu çok hatırlıyorum.

Sezon başından beri takımın üzerinde kara bulutlar geziniyor. Eğer bu kadar sakatlık yaşamasaydık, Almedia, M.Pekdemek, Fernandes, Oğuzhan, Veli, Necip, Sivok, Niang, U.Boral(çok eleştirdik ama yokluğunda kıymetini anlamışsınızdır) tüm sezon boyunca hazır olsalardı emin olun durum çok farklı olurdu, o kadar çok sakat var ki hoca kadro kuramıyor, aklındakini yansıtamıyor çoğu zaman.

Ayrıca Ersan konusuna ben katılmıyorum, sakatlıktan döndüğünden beri iyi maçını hatırlamıyorum, çevikliğini kazanamadığından sürekli adamları çekerek, faul yaparak durdurmak durumunda kalıyor, Escudeyi tercih ederim onun yerine. En azından tecrübesiyle birçok açığı kapatıyor ve zamanlamaları çok doğru.

Sonuçta öfkeyle kalkan zararla oturur, Aziz yıldırım eğer kötü günlerde, Alex krizinin patlak verdiği günlerde Aykut Kocamanı ikna etmeseydi Fener şuan bu durumda olabilir miydi? O zmn herkes istifa naraları atıyordu, 2 galibiyette hüm hava değişiverdi. Haftaya alınacak güzel bir sonuç takımı tekrar havaya sokacaktır, en azından 2.lik yada 3.lük mücadelesi için Samet Aybaba ile devam en iyi tercih olacaktır şu durumda. Sezon sonu gelir oturulur konuşulur ama ben stad yapılana ve maddi durum düzelene kadar Samet Aybaba ile devam taraftarıyım, gönderilirse de favorim Ertuğrul Sağlam olacaktır.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
istikrar samet aybaba ile olucak birşey değil biz istikrarın kıralını kaçırdık bundan bir iki yıl önce o da bernd schuster di eğer schuster istifa edip gitmeseydi şu anda türkiye'de farklı futbol oynanıyor olucaktı

Ben her zaman bu klubün başında Beşiktaş'ın çocuğu diyebileceğimiz, Beşiktaşa gönül vermiş birisinin olması taraftarıyım. Samet olur, Ertuğrul olur, Ali Veli Mehmet Ahmet farketmez. Yeterki takımın başındaki adam Beşiktaş aşkıyla yansın. Onunla sevinsin, onunla üzülsün, onunla başarı hayali kursun.

Evet biraz romantik bakıyorum bu konuya. :)

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Yanlışları yok demiyorum, eleştirilerinde haklısın ki zaten eleştirilmeside normaldir. Ama hoca'nın da kafasından birşeyler geçiyordur mutlaka, sezon başından bari kötü giden maça müdahaleler ile maç kazandıran Fatih Terim ve Samet Aybaba dışında 3.bir adam aklıma gelmiyor, hafızam iyi olmadığı için maçlardan örnekler veremiyorum, araştırmayada üşeniyorum ama geçmişe dönüp baktığımda müdahaleler ile maç kazandırdığını konuştuğumuzu çok hatırlıyorum.

Sezon başından beri takımın üzerinde kara bulutlar geziniyor. Eğer bu kadar sakatlık yaşamasaydık, Almedia, M.Pekdemek, Fernandes, Oğuzhan, Veli, Necip, Sivok, Niang, U.Boral(çok eleştirdik ama yokluğunda kıymetini anlamışsınızdır) tüm sezon boyunca hazır olsalardı emin olun durum çok farklı olurdu, o kadar çok sakat var ki hoca kadro kuramıyor, aklındakini yansıtamıyor çoğu zaman.

Ayrıca Ersan konusuna ben katılmıyorum, sakatlıktan döndüğünden beri iyi maçını hatırlamıyorum, çevikliğini kazanamadığından sürekli adamları çekerek, faul yaparak durdurmak durumunda kalıyor, Escudeyi tercih ederim onun yerine. En azından tecrübesiyle birçok açığı kapatıyor ve zamanlamaları çok doğru.

Sonuçta öfkeyle kalkan zararla oturur, Aziz yıldırım eğer kötü günlerde, Alex krizinin patlak verdiği günlerde Aykut Kocamanı ikna etmeseydi Fener şuan bu durumda olabilir miydi? O zmn herkes istifa naraları atıyordu, 2 galibiyette hüm hava değişiverdi. Haftaya alınacak güzel bir sonuç takımı tekrar havaya sokacaktır, en azından 2.lik yada 3.lük mücadelesi için Samet Aybaba ile devam en iyi tercih olacaktır şu durumda. Sezon sonu gelir oturulur konuşulur ama ben stad yapılana ve maddi durum düzelene kadar Samet Aybaba ile devam taraftarıyım, gönderilirse de favorim Ertuğrul Sağlam olacaktır.

tamam ersan konusunda haklısın fakat bu zamana kadar escude yi niye oynatmadın? adam maç yapmıyor kaç aydır ersan yerine sürekli escude oynasaydı ozman? Samet aybaba yerine bu sene mustafa denizli olsaydı açık ara lider olabilirdik tam onun ligiydi bunun tam terside olabilirdi orası tartışılır fakat samet aybaba yaptıkları ile hiç kimseye güven vermiyor devşirme sağ açık yaratmaya çalışıyor sakatlıklar olmasa ne durumda olurdu bilemem orasıda tartışılır eğer devam edilmicekse eğer benim favorim mustafa denizli olucaktır fakat tren kaçtı bir kere

Ben her zaman bu klubün başında Beşiktaş'ın çocuğu diyebileceğimiz, Beşiktaşa gönül vermiş birisinin olması taraftarıyım. Samet olur, Ertuğrul olur, Ali Veli Mehmet Ahmet farketmez. Yeterki takımın başındaki adam Beşiktaş aşkıyla yansın. Onunla sevinsin, onunla üzülsün, onunla başarı hayali kursun.

Evet biraz romantik vakıyorum bu konuya. :)

çok romantiksin :mrgreen: bende isterim öyle birşeyi fakat görüyorsun olmuyor samet geldi olmadı rıza , ertuğrul , tayfur ve daha niceleri

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
tamam ersan konusunda haklısın fakat bu zamana kadar escude yi niye oynatmadın? adam maç yapmıyor kaç aydır ersan yerine sürekli escude oynasaydı ozman? Samet aybaba yerine bu sene mustafa denizli olsaydı açık ara lider olabilirdik tam onun ligiydi bunun tam terside olabilirdi orası tartışılır fakat samet aybaba yaptıkları ile hiç kimseye güven vermiyor devşirme sağ açık yaratmaya çalışıyor sakatlıklar olmasa ne durumda olurdu bilemem orasıda tartışılır eğer devam edilmicekse eğer benim favorim mustafa denizli olucaktır fakat tren kaçtı bir kere

Mustafa Denizli ile sezon başı görüşüldüğünde, krizden çıkış reçetesi olarak küçülerek değil büyüyerek çıkılmesını önerdiği ve sağlam bir transfer bütçesi istediği için anlaşılamadı. Takımın başına geçseydi daha başarılı olurdu muhtemelen ama kendisi bjk'nin şartlarını kabul etmedi ne yazıkki.

Futbolcuların paralarını ödemekte zorlanan ve borç batağında, iflas eşiğinde olan bir kulubüz, nasıl büyük transfer bütçeleri verelim. Avrupa kupaları yasağını bile son dk, kılı 40 yararak kaldırdık.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
çok romantiksin :mrgreen: bende isterim öyle birşeyi fakat görüyorsun olmuyor samet geldi olmadı rıza , ertuğrul , tayfur ve daha niceleri

Hocam yabancı teknik adamlar bizim ülkemizde başarılı olamıyorlar. Bunda birçok neden var ama en önemlisi ülkeyi ve ülke futbolunu tanımıyor olmaları. Haliyle yabancı teknik adamın yanına çok sağlam bir türk teknik heyet sağlamasınki adam bu sıkıntıyı aşabilsin.

O kadar kaliteli yardımcı kadroyu bulabiliyorsan fantaziye gerek yok sağlam bir türk hoca bu işi halleder.

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Mustafa Denizli ile sezon başı görüşüldüğünde, krizden çıkış reçetesi olarak küçülerek değil büyüyerek çıkılmesını önerdiği ve sağlam bir transfer bütçesi istediği için anlaşılamadı. Takımın başına geçseydi daha başarılı olurdu muhtemelen ama kendisi bjk'nin şartlarını kabul etmedi ne yazıkki.

Futbolcuların paralarını ödemekte zorlanan ve borç batağında, iflas eşiğinde olan bir kulubüz, nasıl büyük transfer bütçeleri verelim. Avrupa kupaları yasağını bile son dk, kılı 40 yararak kaldırdık.

mustafa denizli'nin tek şartı mevcut kadroyu korumaktı ek transfer istemiyordu ama takımdan kimsenin gitmesinide istemiyordu

Hocam yabancı teknik adamlar bizim ülkemizde başarılı olamıyorlar. Bunda birçok neden var ama en önemlisi ülkeyi ve ülke futbolunu tanımıyor olmaları. Haliyle yabancı teknik adamın yanına çok sağlam bir türk teknik heyet sağlamasınki adam bu sıkıntıyı aşabilsin.

O kadar kaliteli yardımcı kadroyu bulabiliyorsan fantaziye gerek yok sağlam bir türk hoca bu işi halleder.

bernd schuster ile devam edilseydi sence böyle mi olurdu ? buna lucescu , del bosque gibi isimlerde eklenebilir adamlar bir taktik oturtmaya çalışıyordu fakat bizim türkiye bu taktik oturtma işlerini kabul edemiyor sabırsızız çünkü

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Sezon öncesi, ben: Samet Aybaba'dan ne köy ne kasaba olur.
Sezon başı, ben: Samet Aybaba'dan ne köy ne kasaba olur.
İlk 5 hafta, ben:
Samet Aybaba'dan ne köy ne kasaba olur.
ilk 17 hafta, ben: Samet Aybaba'dan ne köy ne kasaba olur.
Galatasaray ile farkın indiği şampiyonluk şarkıları söylendiği haftalar, ben:
FB'ye son dakika gölü atılığı an, ben:
Bursaspor maçı öncesi, ben: Samet Aybaba'dan ne köy ne kasaba olur.
Bursaspor maçı sonrası, ben: Samet Aybaba'dan ne köy ne kasaba olur.
Bugün, ben: AÇIK VE NET Samet Aybaba'dan ne köy ne kasaba olur.

Geçen seneki antrenörsüz, sürekli mutsuz, müzmin sakat yıldızlarından yoksun Beşiktaş çok çok daha başarılıydı. Açın bakın puan cetveline.
Geçen seneden tek fark, GS-FB bizden iyiydiler, biz kötü göründük.
Bu sene onlarda bizim gibi arada fark oluşmadı. O sebeple haftalarca Samet Aybaba başarılı göründü.
Şike davası ile sallanmış hocasız Beşiktaş geçen sene daha başarılıdır.
Samet Aybaba'nın sürekli bahsettiği çoşkulu, tempolu göze hoş gelen futbol vs hepsi yalandır.
2 sene önceki o beğenilmeyen Schuster'in takımını açsın izlesin. Denizli döneminde savunma yapan takım bir yaz döneminde nasıl değiştirilmiş full + full hucüm yapmış görsün.
Eğer o dönem olaki adam akıllı bir kalecimiz olsa, iyi bir forvetimiz olsa kim bilir takım ne hale gelirdi.

Tabi birde olayın basın tarafı var.
Beşiktaş önde baskı yapıp savunmasını orta çizgide tutunca bu bir problemdir. Çünkü arkaya atılan her top tehlikedir, böyle futbol oynanmaz.
Aynı olayı Barcelona yapınca, "ulan Allahınıza kurban böyle futbolca can kurban yürüyün ulan kim tutar sizi" oluyor.

Eğri oturup doğru konuşmak lazım biraz.

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ya beşiktaş küçüldü diyorsnuzu ki kim gitti allah aşkına sadece başkan ve hocanın istememesi yüzüden Q7 gitti simao zaten etkisiz elemandı sen beşiktaşsın hep şampiyonluğa oynaman gerekir ama samet hocaya bak gene batırdı bizi keşke fener maçını kazanmasaydık olcay karşı karşıya gol attı diye neredeyse kaptan olacaktı !!! onun dışında hiç bir varlık gösteremeyen bir futbolcu Q7 olsa bu durumlarda olmazdık.