Ve Firefox Coştu!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Tilki tarayıcı, hedef olarak gördüğü sayıya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bir sonraki hedefe ulaşmaları mümkün mü?

Geçtiğimiz günlerde sitemizde de belirttiğimiz üzere Firefox, bir milyarıncı kez indirilecek olmanın heyecanını yaşıyordu. Haftasonu bu hedefina ulaşması beklenen tarayıcı, haftasonu olmadan hedefine ulaştı. Kasım 2004'ten beri Firefox ismiyle internette yer alan tarayıcı, 4,5 senede 1 milyar kere indirilmiş olmanın mutluluğunu yaşamaya başladı.

mozilla-firefox-so-design-1024x768_thumb4001249200107.jpg

Mozilla yetkilileri, "dünyanın dört bir tarafından bize destek olan programcılara müteşekkiriz, gönüllü olarak bize destek olmasalardı bu başarı imkansızdı" dedi. Firefox 3.5, 75 dilde yayınlanmıştı.
:: Firefox'u başarılı buluyor musunuz?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net
4ktudv.png
4ktudv.png

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bir sonraki hedef?
Ayrıca başarılı buluyor musunuz gibi bir soru çok anlamsız.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
chrome da su ana kadar 1 milyar kere indirilmiştir bence :D

mamcak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Firefox tarayıcı alanında giderek rakipsiz kalıyor bence. IE güvensiz ve ne yaptığı belirsiz, opera hızlı ama nazlı, chrome sadece hafif ve sade iken Firefox hem hızlı, güvenli giderek daha uyumlu, hem de eklentilerle neredeyse sınırsızca kişiselleştirilebilir durumda. Bi de chrome daha dünkü çocuk 1 milyar indirilmesi felan imkansız bence.

HasTürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabiki de süper bir tarayıcı.
Explorer filan boş bi kere kullanın firefox'u bir daha vazgeçemezsiniz zaten.

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Türkiye'de firefox'a ilk geçenlerden biriyim
gurur duydum
firefox forever

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sistem kaynakları tüketimi ve tasarım açısından başarısız... ama onun dışında internetteki ilk göz ağrılarımdır kendisi...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Açılışta bekletiyorya hiç hoşuma gitmiyor

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bende 3 saniyede açılıyor
disk birleştirme yapmayı deneyin
ayrıca firefox'u ram alanında optimize eden programlar mevcut

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Güzel Program Operada Var Ama Firefox Bence Daha Güzel

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Mozilla yı 1 milyar insan indirdiyse Birde Kendi aralarında Kurulumu Paylaşanları Veya Teknik servislerin Sattığı Bilgisayara kendi Halı hazırda Setup undan da Kurduğunu Düşünürsek Rakam Çok Daha İlerlere Fırlıyor.!

Sizi Bilmem ama Ben Bütün tarayıcıları Denedim . Mozilla gibisi yok

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Firefox'la yola devam. :)

kaptan31

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok başarılı bulmuyoruz, 1 milyar kere indirilmiş bunun üstüne ne denebilirki

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben de yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Alanında en iyisi..:cool:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Tony 3 saniyede açılıyor diyorsun ama ie8 bile firefoxtan hızlı açılıyor bende.3 saniye düzgün olarak say bakalım az mı çok mu?

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Eklentileri olmasa pek bir şey ifade etmiyor.Eklentilerin ise doğru çalışanını,gerekli olanlarını,güveli olanlarını ara ki bulasın.Tabi bulup yükledikten sonra tarayıcıyı ağırlaştırması,yavaşlatması ayrı bir sorun.Yükledikçe ağırlaşan bir tarayıcı.Zaten sermayeden yemesi de ayrı bir sorun.Fırefox un en büyük artısı ve bu kadar büyük görünmesinin nedeni bol bol reklamının yapılması.Her şey zaten reklamda bitiyor.Fırefox ta bunu iyi yapıyor.Doğal olarak her yerde fırefox bu kadar inidirldi,bu kadar iyi diye reklamları görünce insanlar ister istemez indiriyorlar.Böyle olunca değil bir milyar,beş milyar kez de indirilir.

DaY_WaLkeR_TR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu kadar insan firefox'ta ne buluyor anlamıyorum. Tasarım sıfır, ram tüketimi fazla..Birsürü eklenti ıvır zıvır.. Opera niye kullanmıyor millet şaşırıyorum. Yüzlerce skin seçeneği var, hızlı,güvenli, firefoxta eklenti olarak gelen bazı özellikler operanın kendisinde var.

Şu güzellikten vazgeçilir mi ? :)

gal.php

Göremeyenler için: http://img195.imageshack.us/i/adszwxs.jpg/

serenas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi bir program ne kadar fazla indirilmiş olursa olsun herkes aynı fikirde olmak durumunda değil, kimine göre başarılı kimine göre başarısızdır. O indirme sayısına göre değişmez arkadaşlar. Örneğin bende Firefox 3 saniyede açılıyor ve galiba bunda eklentilerin payı büyük. Firefox programcıları en çok kullanılan eklentileri sıkıca elden geçirip bünyesine katarsa daha hızlı çalışan dolayısıyla daha iyi bir tarayıcı olmayı hak eder.