...Ve Firefox 3.6 Çıktı!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Mozilla'nın merakla beklenen internet tarayıcısı Firefox 3.6, resmi olarak yayınlandı. Yeni sürümün oldukça hızlı olduğunu belirten Mozilla, bakın başka ne yenilikler yapmış...

Mozilla, meraklı bekleyenlerini daha fazla bekletmedi ve Firefox'un yeni sürümü olan 3.6'yı yayınladı. İlk günden büyük ilgi gören yazılımın yeni sürümü, böylece Firefox 3.6 RC sürüm kullananları da RC sürümden kurtarmış oldu.

ff1264145934.jpg

Dünyanın en popüler ikinci tarayıcısının yeni sürümünün, daha hızlı olduğu konusunda herkes hemfikir. Yapılacak olan testler ile bu hız artışı kesinleştirilecek.

İşte bazı yenilikler:

- Personas: Tek tıklamayla tarayıcının görüntüsünü değiştirebilme
- Plug-in Hatırlatıcı: Tarihi geçmiş plug-in'leri (yazılım eklentileri) haber vererek, olası açıklara karşı erken koruma
- Tam Ekran Video: Gömülü Ogg videoları veya benzer videoları HTML 5 kullanarak izliyorsanız, tam ekran izleyebilme
- Web Open Font Format - daha küçük boyutlarda font formatı kullanımı (bu sayede sayfa daha hızlı açılacak)
- Hız: Friefox 3.6, 3.5.x serisinden %20 daha hızlı hale getirildi

Firefox 3.6'yı indirmek için buraya tıklayın

:: Yeni Firefox'u denediniz mi?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Nihayet çıktı :D İndiriyorum :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Windows 7'de yapılmış SunSpider test sonuçları
Firefox 3.5 1188 ms
Firefox 3.6 995 ms

çokda fark yokmuş javada..

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
ben henüz indirmedim fakat SDN'de okuduğum bir yazıda youtube videoları artık mozilla'da açılmayacakmış deniyordu.benim şuan kullandığım sürüm 3.5.7'de denedimn açıldı .. acaba bu sorun 3,6da mı var yoksa youtube henüz böyle bir değişikliğe gitmedi mi ?

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
ben henüz indirmedim fakat SDN'de okuduğum bir yazıda youtube videoları artık mozilla'da açılmayacakmış deniyordu.benim şuan kullandığım sürüm 3.5.7'de denedimn açıldı .. acaba bu sorun 3,6da mı var yoksa youtube henüz böyle bir değişikliğe gitmedi mi ?

Konuyu gözünüzle ve tabakhaneye koşar gibi okumadan sakince tekrar okumanızı tavsiye ederim..
Youtube HTML5 video yayını na başlayınca Firefox desteklemeyecek ki HTML5 şuan test aşamasında..
Yani öyle bir şey yok şuan.. Zaten Youtube HTML5'e geçene kadar Firefox HTML5e uyum sağlar..

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
evet bende güncelledim .. ama firefox aynı bildiğimiz ve o sevdiğimiz firefox... hızında da gözle görülür bişey yok .. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben sevmedim. Sebeplerim:

Sekme özelliği en nefret ettiğim şekle sokulmuş!
En çok kullandığım eklenti devre dışı kaldı ve şu an fanlar kafamı s...!
İnanılmaz kararsız duruyor, her an çökecek gibi.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147

Allah kimseyi diline düşürmesin :4:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
3.6'yı ilk betasından beri kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bildiğimiz ff. 3.5.x serisine göre bariz hızlı olduğu anlaşılıyor yalnız.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
3.5.5'e geri döndüm. 3.5.7'ye yükselteceğim şimdi ama kesinlikle 3.6'ya değil!

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
3.6'yı ilk betasından beri kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bildiğimiz ff. 3.5.x serisine göre bariz hızlı olduğu anlaşılıyor yalnız.
gerçekten inanılmaz bir hız var özellikle javada 0.2 milisaniye bir hızlanma olmuş.. :D

3.5.5'e geri döndüm. 3.5.7'ye yükselteceğim şimdi ama kesinlikle 3.6'ya değil!
eline sağlık.. firefox 3.6 sandığın kadar sorunlu değil belirtmek isterim..
bende mesela hiçbir sorun yok sen ise sen mi ? sen bir istisnasın :thumbup1:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Benim takıntılarım vardır sekme konusunda. O sebeple diğer tarayıcıların hiçbirine yeşil ışık yakmam. Ama Firefox da diğerlerine benzemeye başlıyorsa Maxthon kullanırım.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
sabahtan beri 2 kez çöktü
yarına yeni güncelleme çıkar :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Benim takıntılarım vardır sekme konusunda. O sebeple diğer tarayıcıların hiçbirine yeşil ışık yakmam. Ama Firefox da diğerlerine benzemeye başlıyorsa Maxthon kullanırım.

Sekme sorununu çözdük ya seçeneklere eklemediler diyemi küstün :turned:

sabahtan beri 2 kez çöktü
yarına yeni güncelleme çıkar :)
maybe..

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Seçeneklerde olmalı zaten. Ben seçeneklerde olmamasına sinirlendim.

Çok ufak şeyleri çok büyütüyorsun bence..
ha 2 saniye about confige girip değiştiriyorsun ha seçeneklere girip...
senin gibi linux kullanıp terminal ile uğraşan birine yakıştıramadım..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Çok ufak şeyleri çok büyütüyorsun bence..
ha 2 saniye about confige girip değiştiriyorsun ha seçeneklere girip...
senin gibi linux kullanıp terminal ile uğraşan birine yakıştıramadım..

Bak anlatamadım derdimi.

Ben kendim için demiyorum. Ben zaten böyle dandik ayarları config kısmından hallediyorum. Şöyle düşünmeni isteyeyim o zaman. Bir ürünü kullanıyorsun, yeni bir sürüm çıktı. Sen ürüne aşinasın, bazı özellikleri senin standartın olmuş. Ardından yeni sürüme geçiyorsun ve eski özelliklerden bazıları değişmiş. Sen, normal bir kullanıcısın ve about:config kısmından haberin yok. Sekmeler kısmına giriyorsun ve değişen özelliklere uygun değişmiş seçenekler yok! Al sana tarayıcından soğuma sebebi.

Mesela bir eklenti indirdiğinde 3 saniye beklemen gerekiyor. Bunu config kısmından kapatabiliyorsun. Ama bu özellik için kalkıp da seçeneklere seçenek koyman gerekmiyor çünkü baştan beri böyleydi. Ha sen bir özelliği değiştirdiysen, bunun eski halini de koyman gerekir seçeneklere çünkü insanların alışkanlıkları var.

Firefox fena halde gözümden düşmüş durumda...

Ekleyeceğim bir artısı, RAM sorununu %50 halletmiş.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
güncelledim kurulum bittikten sonra windows düzenin home basic sistemine çevirdi ve mavi ekran hatası çıkıp kapandı pc kendiliğinden acaba sorun ne olabilir

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Bak anlatamadım derdimi.

Tamam anlattın derdini :mrgreen: Fakat bende Firefox kullanan biri olarak bu değişikliği ilkden farketmedim desem tam yerinde olur..
Bence çok büyük bir problem değil Mozilla takımı da benim gibi düşünmüş olsa gerek ki şimdilik eklemeye gerek duymamış.. Şimdi sende mozilla takımı gibi geri kafalısın fln dersin neyse uzatmayayım ben :sleep:
Mail ile ilettiğin/ileteceğin sorunun bidahaki sürüme çözülür umarım.. :rolleyes:

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Sekme özelliğinde ne gibi bir değişiklik var?Ben henüz bir farklılık göremedim o kısımda.

RedBull

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ben güncelledim gerçekten hızda artış var :) süper valla

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yeni sekme aç dediğinde açılan sekme, o an etkin olan sekmeden sonra açılıyor. (Bkz: IE 8)
Evet farkettim ben de şimdi.Ve dediğin gibi ayarlarda böyle bir seçenek yok.İlk güncellemede düzeltilir diye tahmin ediyorum.Benim için de önemli bir eksik çünkü.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Koptum Bu Söze Merve :) Allahda Seni Güldürsün

Her An Çökecek gibi duruyor haaa :):):):)

Ben çok hisli bir kızım. Bir sistem/program ne zaman çökecek, hissederim. :mrgreen:

Evet farkettim ben de şimdi.Ve dediğin gibi ayarlarda böyle bir seçenek yok.İlk güncellemede düzeltilir diye tahmin ediyorum.Benim için de önemli bir eksik çünkü.

Bendensin. :) Mozilla'ya e-posta göndermek için gereken çoğunluğa 1 kişi daha yaklaştık. :mrgreen:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
bu yeni sekme açılışı benim hoşuma gitti chrome de vardı beğenirdim.Şimdi firefoxta da var.