Verdiğim kod index.php 'den alıntı, dileyen vBulletin'in kodlarına bakarak görebilir. Ben de senin gibi düşünüyorum PcMaster, yukarıda da söyledim, ücretli bir yazılım olduğu için müşteriler ne isterse onu yapıyorlar, dolayısıyla her kafadan bir ses çıktığından ortaya karman çorman anlamsız bir kod yığını çıkıyor. Maymun iştahlılık; vBulletin ne istediğini bilmeyen, şu da olsun, bu da olsun diyen ve sisteme müdahale etmeyecek bilgisiz kullanıcılara hitap ediyor. Yani parası bol, bilgisi az olanlara.
Aynı, sadece Internet Explorer'a göre kod yazan webmasterlar gibi. Örneğin Türkiye'de devlet sitelerinin çoğu Opera, Firefox gibi tarayıcılarda çalışmaz çünkü sadece IE'ye göre yazılmıştır. Çünkü bu webmasterların görüşü şudur; bir şekilde çalışsın da, nasıl çalıştığı çok önemli değil.
İşte vBulletin de bu mantıkla kodlanıyor; bir sürü özellik olsun da, nasıl kodlandığı önemli değil.
vallaha abi süper demişsin ama tüm webmasterların görüşü böyledir demiyelim operaya bakmam ama firefox ie bakarım kesin