Vatansever
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Arkadaşlar vb.net ile receiverlerin master kodlarını gösteren basit bir uygulama yapıyordum ve inanılmaz bir durum ile karşılaştım bilgilerim datagridview'de görüntüleniyor satırlardan birine tıklatınca her sütundaki bilgi karşılığı olan textbox'ta görüntüleniyor ve yeni kayıt kaydet değiştir sil şeklinde butonlar yaptım textbox'lardan yeni bilgiler girebiliyorum yada var olanları silebiliyor yada değiştirebiliyorum sorun şu, bir receiver markasının master kodları ile ilgili bir yazıyı bir türlü database'ye giremiyorum bu bilgiyi yazı değil kod olarak algılıyor ve eksik imleç var diyor her bilgiyi girebiliyorum hiç sorun yok ama sadece bir bilgiyi girerken hatayı veriyor textbox içine girdiğim bilgi ne olursa olsun bunu insert yada update yaparken bunu kod olarak değil yazı olarak görüp değerlendirmesini nasıl sağlarım
Hata kodu uyarısı
"PIN KODU: Uzaktan kumandadan KIRMIZI,YEŞİL,SARI,MAVİ tuşlarıyla yapılır. Yapılan işlem sonucu Fabrika Ayarlarına dönülemez ise receiver'ın televizyon ile bağlantısı "AV" veya "RF" kablosu yardımıyla sağlanır. Televizyondan görüntü alındıktan sonra receiv' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)"
Tam tamına girdiğim metin
Uygulama kodum
Hata kodu uyarısı
"PIN KODU: Uzaktan kumandadan KIRMIZI,YEŞİL,SARI,MAVİ tuşlarıyla yapılır. Yapılan işlem sonucu Fabrika Ayarlarına dönülemez ise receiver'ın televizyon ile bağlantısı "AV" veya "RF" kablosu yardımıyla sağlanır. Televizyondan görüntü alındıktan sonra receiv' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)"
Tam tamına girdiğim metin
Kod:
PIN KODU: Uzaktan kumandadan KIRMIZI,YEŞİL,SARI,MAVİ tuşlarıyla yapılır. Yapılan işlem sonucu Fabrika Ayarlarına dönülemez ise receiver'ın televizyon ile bağlantısı "AV" veya "RF" kablosu yardımıyla sağlanır. Televizyondan görüntü alındıktan sonra receiver'ın ön panelinden 3 defa arka arkaya EXIT tuşuna basılır. Ardından uzaktan kumandadan 2 tuşuna basılır. Televizyonun ekranında "OLUMLU" mesajı görüldükten sonra yine receiver'ın ön panelinden 3 defa EXIT tuşuna basılır ve ardından uzaktan kumandadan 1'e basılır. Cihaz Fabrika Ayarlarına döner.
Kod:
Imports System.Data.OleDb
Public Class Form1
Private baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0;Data Source=Bilgi.mdb")
Private komut As New OleDbCommand()
Private guc As New OleDbDataAdapter()
Private gecici_tablo As New DataSet()
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
baglanti.Open()
Dim guc As New OleDbDataAdapter("select * From Receiver", baglanti)
guc.Fill(gecici_tablo, "Receiver")
DataGridView1.DataSource = gecici_tablo
DataGridView1.DataMember = "Receiver"
guc.Dispose()
baglanti.Close()
textBox1.DataBindings.Add("Text", gecici_tablo, "Receiver.BASLIK")
textBox2.DataBindings.Add("Text", gecici_tablo, "Receiver.NOTLAR")
textBox3.DataBindings.Add("Text", gecici_tablo, "Receiver.TARIH")
End Sub
Private Sub button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles button2.Click
baglanti.Open()
komut.Connection = baglanti
komut.CommandText = (("INSERT INTO Receiver(BASLIK,NOTLAR,TARIH) VALUES ('" + textBox1.Text & "','") + textBox2.Text & "','") + TarihText.Text & "') "
komut.ExecuteNonQuery()
komut.Dispose()
baglanti.Close()
gecici_tablo.Clear()
listele()
goster()
End Sub
Private Sub button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles button4.Click
baglanti.Open()
komut.Connection = baglanti
komut.CommandText = (("UPDATE Receiver SET NOTLAR='" + textBox2.Text & "',TARIH='") + TarihText.Text & "' WHERE BASLIK='") + textBox1.Text & "'"
komut.ExecuteNonQuery()
komut.Dispose()
baglanti.Close()
gecici_tablo.Clear()
listele()
goster()
End Sub
Private Sub listele()
baglanti.Open()
Dim guc As New OleDbDataAdapter("select * From Receiver", baglanti)
guc.Fill(gecici_tablo, "Receiver")
DataGridView1.DataSource = gecici_tablo
DataGridView1.DataMember = "Receiver"
DataGridView1.Columns(0).Visible = False ' Birinci Sütundaki SIRA Sütunu DataGridView'de gizlenir görünmesine gerek yok
' DataGridView1'de sütunların genişliği ayarlanır
DataGridView1.Columns(1).Width = (160)
DataGridView1.Columns(2).Width = (268)
DataGridView1.Columns(3).Width = (70)
' DataGridView1'de sütun başlıklarında görünen isimler belirtilir
DataGridView1.Columns(1).HeaderText = "Başlık"
DataGridView1.Columns(2).HeaderText = "Bilgi"
DataGridView1.Columns(3).HeaderText = "KayıtTarihi"
guc.Dispose()
baglanti.Close()
End Sub
Private Sub goster()
textBox9.Text = (Me.BindingContext(gecici_tablo, "Receiver").Position + 1) & " / " & Me.BindingContext(gecici_tablo, "Receiver").Count
End Sub
End Class