VB.NET Dosya Adlandırma Sorunu?

Vatansever

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar kızımın oyunları offline oynayabilmesi için basit bir swf oynatıcı yaptım bir listbox içine belirli bir dizindeki bütün swf dosyalarını doldurdum sağ tuş menüsünede Ad değiştir, Dosyayı sil gibi seçenekler yerleştirdim yeniden adlandırmada sorun yaşıyorum
Sorun
Bir dosyanın ismini değiştirirken eğer sadece büyük harf küçük harfleri değiştirirsem yani dosya adı aynen kalıyor sadece baş kısmındakini büyük harfe çevirdiğimde hata veriyor bu isimde dosya zaten var diyor farklı bir isimlendirme yaparsam çalışıyor sadece büyük harf küçük hafleri değiştirdiğimdede çalışmasını istiyorum

Kod:
Private Sub AdDeğiştirToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles AdDeğiştirToolStripMenuItem.Click
        Dim yeniad
        If yeniad = InputBox("Dosyanın yeni adını girin", "Adlandırma", Me.ListBox1.SelectedItem) Then
        Else
            My.Computer.FileSystem.RenameFile("F:\OYUNLAR\Flash\OYUNLAR\" & Me.ListBox1.SelectedItem & ".swf", yeniad & ".swf")
        End If
    End Sub

hokumus

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Selamlar,

Aşağıdaki örneği sizin için hazırladım. İlgili alanları kendinize göre revize edip kullanabilirsiniz.

Kod:
Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim oFile As New OpenFileDialog()
        If oFile.ShowDialog() = Windows.Forms.DialogResult.OK Then
            Dim fPath As String
            fPath = oFile.FileName

Dim fInfo As New System.IO.FileInfo(fPath)
            If IsNothing(fInfo) = False Then
                System.IO.File.Move(fInfo.FullName, String.Concat(New Object() {fInfo.DirectoryName, "\\", TextBox1.Text, ".txt"}))
            End If
        End If
    End Sub
End Class

Başarılar dilerim.

Vatansever

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkür ederim çok güzel oldu :yes:
ListBox yerine DatagridView kullanmaya karar verdim!

Kod:
        Dim dsy As String = ""
        Dim yeniad As String = ""
        dsy = "F:\OYUNLAR\Flash\OYUNLAR\" & Me.DataGridView1.SelectedCells(0).Value.ToString & ".swf"
        yeniad = InputBox("Dosyanın yeni adını girin", "Ad Değiştir", Me.DataGridView1.SelectedCells(0).Value.ToString)

If String.IsNullOrEmpty(yeniad) Then
            MessageBox.Show("Dosya bulunamadı  >" & Me.DataGridView1.SelectedCells(0).Value.ToString & ".swf", "Dosya adı değiştirilmedi", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error)
        Else
            Dim fInfo As New System.IO.FileInfo(dsy)
            If IsNothing(fInfo) = False Then
                System.IO.File.Move(fInfo.FullName, String.Concat(New Object() {fInfo.DirectoryName, "\\", yeniad & ".swf"}))
                Listele()
            End If
        End If