Vatandaşa kredi, ülkelere yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Bugün İngiltere'ye 80 ton koruyucu ekipman yardımı yapılacağını gördüm.

Bugüne kadar İtalya dahil 30un üzerinde ülkeye ücretsiz yardım yaptık.

Karşılığında kendi vatandaşımız ve iş verenimize ,49 faiz ile kredi verdik. 10 lira yerken büyük çoğunluğa da 3 verdik ki paraya ihtiyacı olan sicili kötü kişilere sadece selam verdik.

Kendimize bir şeyleri karşılığını bekleyerek verirken diğer yabancı kişilere ücretsiz destek vermesini nasıl yorumluyorsunuz?

Şu an 10 lira 11 lira gibi geri ödeme ile 3 lira 3400 gibi bir ödeme payına sahip.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Vatandaşa karşılıksız ödenen paralar/yardımlar varken sadece krediyi ele almanız doğru değil.

Ayrıca diğer ülkelere yapılan yardımlar koronavirüs kaynaklı tıbbi malzemeler vs.

Başka ülkelere yapılan bu tıbbi yardımlar büyütülecek ve vatandaşlarımıza yapılan yardımlar da küçümsenecek bir durum değil.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Karşılığında kendi vatandaşımız ve iş verenimize ,49 faiz ile kredi verdik. 10 lira yerken büyük çoğunluğa da 3 verdik ki paraya ihtiyacı olan sicili kötü kişilere sadece selam verdik.

Kendimize bir şeyleri karşılığını bekleyerek verirken diğer yabancı kişilere ücretsiz destek vermesini nasıl yorumluyorsunuz?

Şu an 10 lira 11 lira gibi geri ödeme ile 3 lira 3400 gibi bir ödeme payına sahip.

Türkiye Cumhuriyeti yardımsever bir ülke ve mazlumun yanında olan bir ülke bu yüzlerce yıldır böyleydi ve böylede devam etmeli.
Burada bahsettiğin 80-100 Ton mal pahada ucuz şeyler şeyler ama ileriye dönük ülkeler arası ilişkilerde büyük hizmetler. Şuan koskoca birleşmiş milletler veya Avrupa İtalya'ya İspanya'ya yardım göndermezken birbirlerinin sağlık ekipmanlarına el koylarken Türkiye onlara yardım götürerek kalplerini kazandı ve bu ilerleyen süreçte Türkiye ile ikili ilişkilerini ilerletecek ve güçlendirecek adımlardır Halk heryerde Birleşmiş milletler bayraklarını indirip yakarken Türk milletine saygı duyarlar böyle olaylarda. Böyle insanı ve yardım konularında ufak ve sığı düşünmemek lazım bence.
Bak mesela Güney Kore TÜrkleri çok sever neden ( Adamlara en zor zamanlarında yardım ettiğimiz için ) Daha geriye gideyim hatta geçenlerde muhabbeti olmuştu Kurtuluş savaşından çıkmış bir Türkiye'ye Atatürk zamanında Çin'i aşı gönderiyor yardım gönderiyor flan biz çok zenginizde mi yolladık onları hayır gönlümüz zengin ve yardımlaşmak için )

Diğer taraftan Kredi ile karşılaştırmanda bir değişik. ( Şuan benim bildiği devlet ihtiyaç sahiplerine uygun faizli kredilerde veriyor zaten hatta 5000 TL'ye kadar faizsiz verdiğide var )

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Durumun ne olduğunu anlayamamanıza hepiniz adına üzülüyorum. Ülke ekonomik olarak zor durumda iken doların seviyesi durmadan yükselirken bu yardımların neden ücretsiz yapıldığını anlamıyorsunuz ya bir şey diyemiyorum. Bakın birine jest yaparsanız o da size yapar hayatta bu böyledir. Dolar euro gibi efektif döviz girişine ihtiyacımız var bu yardımlar ile dostluk gösterdiğimizi belirtip bu döviz birimlerini ilerleyen dönemlerde ülkeye sokma amacı ile gönderildi bu yardımlar. İşin ucunda ülkeye doğrudan veya dolaylı gelmesi muhtemel olan döviz girdi oranını arttırmak için yapılan hamleler bunlar

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417

Biz onların durumunda olsaydık onlar bize ücretsiz yardım yaparlar mıydı cidden merak ediyorum.
Madem ihtiyaçları var ekonomisi iyi olan amerika, ingiltere gibi ülkere biz bunları niye satmıyoruz da veriyoruz. Onlar en ufak birşey olduğunda bizim ekonomize saldırmayı iyi biliyorlar. Hemen yaptırımı yapıştırıyorlar.
Adamların paralarının karşısında paramız kuruştan farksız.
Ben açıkcası ekonomik durumu iyi olan ülkeye satmasından, kötü olan ülkere de yardım etmesinden yanayım.
Dışa ücretsiz yardım bize itibar kazandırıyor sanırım ve bugün yardım ettiğimiz için yarın birşeyler beklicez gibi geliyor da bakalım onlarda bunlar bize yardım etti hadi bizde bunlara kıyak yapalım diyecekler mi ?

Durumun ne olduğunu anlayamamanıza hepiniz adına üzülüyorum. Ülke ekonomik olarak zor durumda iken doların seviyesi durmadan yükselirken bu yardımların neden ücretsiz yapıldığını anlamıyorsunuz ya bir şey diyemiyorum. Bakın birine jest yaparsanız o da size yapar hayatta bu böyledir. Dolar euro gibi efektif döviz girişine ihtiyacımız var bu yardımlar ile dostluk gösterdiğimizi belirtip bu döviz birimlerini ilerleyen dönemlerde ülkeye sokma amacı ile gönderildi bu yardımlar. İşin ucunda ülkeye doğrudan veya dolaylı gelmesi muhtemel olan döviz girdi oranını arttırmak için yapılan hamleler bunlar
Bizim jest yaptıklarımız bize jest yapmazsa ne olacak ? Var sayımdan bahsediyorsunuz, düşsek bir tekme de vuracak ülkelerin başında geliyor yardım ettiğimiz ülkelerin çoğu.
Madem döviz girişine ihtiyacımız var, satalım niye yardım ediyoruz İngilterenin, Amerikanın ekonomisi mi kötü ?
Bence millete yağ çektik biraz, birde bakın biz iyiyiz herşey on numara gidiyor sizlerede yardım ediyoruzun gösterisi başkada birşey değil açıkcası.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Tarihte hangi millete yardım ettiysek, çıkarlar söz konusu olduğunda hiç bir zaman yanımızda olmadı. Bu yine böyle devam eder.
Ama aslolan insanlıktır, hümanistlikten kopmamak gerek. Türkiye bu yaptığı yardımları hangi amaçla yapıyor bilemiyorum ama milliyeyçi olupta bu tür şeyleri görünce gururlanmayan insan yoktur diye düşünüyorum.
Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Bizim jest yaptıklarımız bize jest yapmazsa ne olacak ? Var sayımdan bahsediyorsunuz, düşsek bir tekme de vuracak ülkelerin başında geliyor yardım ettiğimiz ülkelerin çoğu.
Madem döviz girişine ihtiyacımız var, satalım niye yardım ediyoruz İngilterenin, Amerikanın ekonomisi mi kötü ?
Bence millete yağ çektik biraz, birde bakın biz iyiyiz herşey on numara gidiyor sizlerede yardım ediyoruzun gösterisi başkada birşey değil açıkcası.
Bize jest yapmak zorunda değiller zaten. Olasılıklardan bahsetmezsek insanlar boş boş anlamsızca nedenini anlamadan konuşmaya devam ederler. Şu an maske gibi düşük fiyatlı ürünler hibe edildi ama solunum cihazları gibi yüksek tutarlı ürünlerin satılmasının yolunu açacaktır.Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez denir.