Vatan bilgisayar hakkından yardımm !!

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 gün önce vatan bilgisayardan Samsung Galaxy s2 aldım ve geri iade etmek istiyorum geri alıyorlarmı bu konu hakkında hiç bir bilgim yok bilgisi olan arkadaşların acilinden yardımcı olmalarını bekliyorum ?

Premium1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim bildiğim ilk 3 gün sorgusuz sualsiz geri alıyolar ama sen git yerinde sor en iyi onlar sana cevap verirler.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Kutusu falan açılmadıysa 1 hafta içinde şartsız almak zorundalar.Diğer durumları tam bilmiyorum.
Müşteri hizmetelerine ulaşın.
Ama iade işleri hepsinde de genelde sıkıntılı olur,çok özel bir durum yoksa kullan daha mantıklı olur.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
4 gün önce vatan bilgisayardan Samsung Galaxy s2 aldım ve geri iade etmek istiyorum geri alıyorlarmı bu konu hakkında hiç bir bilgim yok bilgisi olan arkadaşların acilinden yardımcı olmalarını bekliyorum ?

Vatan Bilgisayar’dan satın almış olduğunuz ürünleri 15 gün boyunca herhangi bir neden göstermeksizin aşağıda yer alan bilgiler doğrultusunda değiştirebilirsiniz:

http://www.vatanbilgisayar.com/hizmet.aspx

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Çoğu firma İMEİ kopyalama nedeniyle kabul etmiyor.Büyük ihtimal Vatan da kabul etmeyecektir.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Tüm malzemelerini vs her seyini götür eksiksiz alırlar ama para iadesi yapmazlar.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Cihazda bir sorun yoksa almazlar sanırım.

cetinbattal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
alırlar ama peşin para vermezler çek verirler mağazada kullanabilmek için

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ürününün kutusu açılıp kullanıldı bende şimdi bunun aslını öğrenmek istiyorum şimdi elime telefonu alıpta vatana gidip sormakta istemiyorum çekiniyorum.

Reaksiyon puanı
189
Çekinecek ne var yahu sen müşterisin. Bunu öğrenmek en doğal hakkın. Ama telefon gibi ürünlerde IMEI kopyalama gibi bir durum olduğu için almada sıkıntı çıkarabilirler...

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
gidip sorman en iyisi.aldıgın sıfır bir urunu ilk 15 gun içerisinde koşuılsuz iade edebilirsin tabi urnun kutusu ve kendısınde hıbcır gorsel sıkıntı olmaması koşulu ile fakat 15 gun içerisnde iade edebileceğin urunler tum urunler değil malesef.cep telefonu ,kurulum yaptırırsan lcd tv gibi urunlerde teslim anından sonra iade yapılmıyo sebebi ise basit zaten cep telefonuna sim kart girdiği an 2. ele duser o telefon dogal olarakta firma bu tip şeylerden kaçınıır eğer iade gibi bi hakkı olsa kişinin 15 gunde bir yeni bi teleofn alarak piyasadaki tum modelleri dener :) sen genede bi git konuş derim yanıltmış olmayım senı ama alırlarsa sıkıntısı arızası olmadan alıp sana hediye çeki veya değişim veririmerse mucize olur :):)

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
en son vatandan telefon aldığımda (yaklaşık 1 buçuk sene önce) eleman sim kartı takıp test etmiş ve çalıştığına dair bana kağıt imzalatmıştı. Eğer bu test yapılmazsa telefonda sorun çıksa da iade alınmayacağını söylemişti. Sonuç olarak iade almayabilirler.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Ürününün kutusu açılıp kullanıldı bende şimdi bunun aslını öğrenmek istiyorum şimdi elime telefonu alıpta vatana gidip sormakta istemiyorum çekiniyorum.

Çekinme ara sor ya da telefonda konuşmayı sevmiyorsan ben gibi sitesine gir mail at :) Hem çekinecek ne var. Ben 8gb toshiba flash belleği daha üç yıl garantisi var diye; hem nasıl yollarımda diye sordum hem de Uşak'tan İstanbul'a yolladım ve 7 lira kârım oldu.
a701958d.png
Utanma bir an önce sor, olursa değiştirirsin :)

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gidip sorman en iyisi.aldıgın sıfır bir urunu ilk 15 gun içerisinde koşuılsuz iade edebilirsin tabi urnun kutusu ve kendısınde hıbcır gorsel sıkıntı olmaması koşulu ile fakat 15 gun içerisnde iade edebileceğin urunler tum urunler değil malesef.cep telefonu ,kurulum yaptırırsan lcd tv gibi urunlerde teslim anından sonra iade yapılmıyo sebebi ise basit zaten cep telefonuna sim kart girdiği an 2. ele duser o telefon dogal olarakta firma bu tip şeylerden kaçınıır eğer iade gibi bi hakkı olsa kişinin 15 gunde bir yeni bi teleofn alarak piyasadaki tum modelleri dener :) sen genede bi git konuş derim yanıltmış olmayım senı ama alırlarsa sıkıntısı arızası olmadan alıp sana hediye çeki veya değişim veririmerse mucize olur :):)

katılıyorum kardeş tüketici yasasına göre alınan ürün 15 gun içerisinde koşulsuz iade almak zorundalar eğer almıyorlar ise hemen git bulunduğun ilçedeki kaymakamlığa git faturan ile tüketici mahkemesine dava aç fazlası ile paranı alırsın merak etme çünkü bu yasal hakkın bak 15günü geçirme benden demesi aksi halde haklı iken haksız hale gelirsin.

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim bu ürünü iade etmem lazım çünkü kullanamıyorum çok dikkat çekiyor . hediye çeki verselerde kabulüm daha orta sınıf bir telefon alırım heves ettik aldık bakalım geri verebilicekmiyim .

--- Mesaj Güncellendi ---

ankarali_gnc";2153051 dedi ki:
katılıyorum kardeş tüketici yasasına göre alınan ürün 15 gun içerisinde koşulsuz iade almak zorundalar eğer almıyorlar ise hemen git bulunduğun ilçedeki kaymakamlığa git faturan ile tüketici mahkemesine dava aç fazlası ile paranı alırsın merak etme çünkü bu yasal hakkın bak 15günü geçirme benden demesi aksi halde haklı iken haksız hale gelirsin.
Bazılarıda yaslarda böyle bişey yok diyor yani iade etmek için ürünün kullanılmamamış ve paketinin açılmamış olması gerek diyor arada kaldım bende inanın telefona 1600 lira para verdim ama gelin görünki kullanamıyorum 150 200 liralık telefonlardan farkı yok benim için telefonun farkı var ama ben o farkı kullanamıyorum bu yüzden iade etmem gerek .s

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
muhtemelen almaz lar ama şansını bir dene pc ve tlflerde farklı bir durum var normal şartlarda tüketici hakları kanuna göre 15 gün içinde iade edebiliyosun ama tlfte simi taktıgın an o simle tlf kayıt altına alınıyor bu sebepten almıyorlar

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Ben telefon aldım ve geri iade ettim. Ancak para yerine çek veriyorlar. Onunla telefonu ilk aldığın tarihteki fiyattan alış veriş yapabilirsin. Daha düşük fiyatlı bir şey alacaksanız çekten arta kalanı vermiyorlar,tamamıyla alış veriş yapmalısınız. Bence hiç bu tip konularla yorulma,çok güzel bir telefon almışsın kullanmalısın. Ben çok uğraştım, telefonu değiştirdim ama gel bana sor.

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya yarı parsını çek verseler ordan kullansam yarısınıda geri verirlermiki?

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ya yarı parsını çek verseler ordan kullansam yarısınıda geri verirlermiki?

• DVD, VCD (yazılım, oyun, film), kitap, cep telefonları, kulaklıklar (bluetooh, müzik, v.b.), sarf malzemeleri (yazıcı kartuşu, toneri, kağıdı, CD, DVD medya v.b.), projeksiyon cihazları, LCD ve Plazma televizyonlar, beyaz eşya, kişisel bakım ürünleri ve oyuncaklarda, telif hakları kapsamında bulunan fikri ve sınai hak içeren her türlü ürün ve hizmette

Geriye ne kaliyor ki, neredeyse hic birseyi geri verip parani alamiyorsun.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
arkadaşın sıkıntısını anladım sanırım artık kim aldıysa biri hediye etmiş bu makineyi arkadaşta makineyi nakite çevirmeye çalışıyor ee telefoncu yada elden satmaya kalksa ikinci ele düştüğü için fiyatını kırıyorlar oda bi şekilde iade edip parayı almak istiyor :D yoksa s2 gibi özellikleri belli fiyatı belli bir aleti kimse alıpta iki gün sonra özellikleri benim işime yaramıyor diyipde iade etmez

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşın sıkıntısını anladım sanırım artık kim aldıysa biri hediye etmiş bu makineyi arkadaşta makineyi nakite çevirmeye çalışıyor ee telefoncu yada elden satmaya kalksa ikinci ele düştüğü için fiyatını kırıyorlar oda bi şekilde iade edip parayı almak istiyor :D yoksa s2 gibi özellikleri belli fiyatı belli bir aleti kimse alıpta iki gün sonra özellikleri benim işime yaramıyor diyipde iade etmez
k.bakmada sen yanlış anlamıssın ben telefonu kendim aldım vatan bilgisayardan hedi gelen şey para elime bir miktar para geçti o paraylada s2 yi aldım ama telefon çok gösterişli benim oturdugum semttede pek uymuyor çünkü öyle lüsk bir semtte oturmuyorum bu yüzden cebimden çıkartmaya çekiniyorum hava atar gibi hissediyorum bu yüzden telefonu geri verip daha orta bir sınıf telefon alıcam kalan nakitimide geri almak istiyorum olay bundan ibaret.

forfandartor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Geçenlerde vatan bilgisayara gittim vatan sana emanet koçum dedim adam beni jopla kovaladı beyler :D
Makara gırgır bi yanada almazlar bence ya.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Niye geri iade ediyorsun başka telefonmu alcan değiştirme yaparlar ama iade yapmazlar.

GALAXYS2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vatan bu konuda cok ters bir firmadır, reklamlarının aksine ürünleri hem pahalı hemde müsteri hizmetleri son derece kotudur,
yasal hakkın su, eger ürünün tekrar satılabilirligini bozmadıysan , 1 hafta icinde urunu geri iade edebilirsin neden belirtmek zorunda degilsin, begenmedim bitti.
peki nedir bu urunun tekrar satılabilirligi konusu, ornegin,
1 - telefonun uzerindeki orjinal jelatının kaldırılmaması gerekir, firmalar ilk kullanımda, daha alınır alınmaz telefonun iadesini engelleyebilmek icin bu sartı kosuyorlar,
2 - kabloların posetlerını yırtabılırsın, ama kabloları dedistiremezsin baskalarıyla, yada zarar veremezsin,
3 - urunun acma koruma bandını yırtabılırsın ama urunun kutusunu ve kıtapcıklarını yırtamaz ve biseyler cizemezsin,
4 - bataryasının uzerındekı yapıskanları cıkaramaz veya cızemezsın,
5 - telefona program yukleyemez veya silemezsin (aldıgın gibi olmalı)
6 - telefonun kasasına bisey yapıstıramaz cizemezsin,
7 - hafıza kartını resetleyemezsin, format atamazsın, yukleyemezsın, sılemezsın, benzeriyle degistiremezsin,
8 - bu ve bunun gıbı tonlarca neden uretebılırler, sen geri iade sartlarını oku gelen kitapcıklarda yazar, sonra vatanın geri iade alma sartlarını oku internet sitesinde yazar
9 - bunlar tamam ise bırak degistirmeyi para iadesi dahi alabilirsin, ama dedigim gibi vatan basit ve yaramaz bir firma....

--- Mesaj Güncellendi ---

ha bu arada unutuyordum, faturaları tam ve uzerinde yazan kisinin teslim etmesi lazım....

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
180
Bu kadar değişik fikir üretiliyor olmasının bir sebebi var; çoğu zaman orada bulunan şahısların (yöneticilerin) inisiyatifinde kalır olay; o yüzden de herkes "alırlar", "almazlar", "şöyle alırlar", "böyle olursa almazlar" diyor. Bunların bir kısmı doğrudur.

Mevzuat açısından bakılacak olursa, 15 gün içinde koşulsuz iade söz konusu değildir; yani tüketici kanunlarında böyle bir mecburiyet yoktur, işletme satıldığı günden bir gün sonra bile isterse iade almayabilir, yasal olarak iddia edilebilecek bir şey yoktur.

Çoğu zaman işletmeler müşteri memnuniyetini korumak amacıyla kullanılmamış ürünleri iade alırlar, bunu da kaç gün geçerli tutacaklarını kendileri belirlerler. Kullanılmış olan ürünlerin iadesi ise çok zordur. Nitekim o ürünün tekrar paketlenip satılması imkansızlaşabilir.

Örneğin siz kutusu tahrip olmuş bir ürünü size vermek istediklerinde "bu ürün kullanılmış abi, bana açılmamış paket ver" dersiniz mutlaka. Dolayısıyla iade alınırken normal şartlarda kullanılmamış ve hatta mümkünse açılmamış olması şartı aranır; ki bu gayet doğaldır.

Uzaktan veya kapıdan satışlarda ise 7 gün süre içinde sorgusuz sualsiz iade edilebilir, fakat burada da kanun belirsizdir, kullanılmış olup olmaması hakkında bir şerh düşülmediği için konu işletmenin inisiyatifine bırakılmıştır. Yani örneğin bir internet sitesinden bilgisayar aldınız, 7 gün içerisinde işletmeye bildirerek iade edebilirsiniz. Bu durumda işletme sizden ürünün açılmamış olmasını talep edebilir, kanunda bu konuyla ilgili bir hak tanımlanmamıştır. Zaten de kanunun tanımladığı hak "iade hakkı" değildir, "satış sözleşmesinden cayma hakkı"dır. Yani "ben bunu iade etmek istiyorum" diyemeyiz, "ben bunu almaktan vazgeçtim" diyebiliriz. Dolayısıyla da ürünün kullanılmamış olması gerektiği yorumu çıkar burada ve işletmeler de bunu talep ederler. Bazı ürünlerde ise sözleşmeden cayma hakkı da yoktur, bunlar da yine kanunda belirtilmiştir. (Kartuş, yazılım, kişiye özel ürün vb gibi..)