Vatan bana emanet :P

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
kardeşine allah yardım etsin. türkiyenin en mokoko birliğine düşmüş. :)

normalde günlük tutmak yasak değil diye biliyorum. ama günlüğe ordu içinde kalması şart olan bilgiler yazmışsa ceza yer. bunu dışında özel/gizli bilgiler yoksa günlük tutmaya ceza verdiklerini pek duymadım.

Evet orda yasanılanları yazmıs adam :)

Kardeşim denizci acemi konak poligonda ustada eski foça'da namı meşhurdur bilen bilir :) ama adam fırlama olur kendini her yerde belli edince aradan sıyrıldı tabi şu an yazı bürocu bir kez eğitime çıkmış değil :)

prisoner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hayırlısı ile git hayırlısı ile gel kardeşim. Her şey gönlünce olsun.:)
Askerlik yerini de buraya yazarsın değil mi bir ara tabi fırsat bulursan?:)

Şimdiden Hayırlı Tezkereler kardeşim.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hayırlısı ile git gel.. :yes:
hayırlı tezkereler:)
Hayırlı tezkereler
Hayırlı Tezkereler.

Teşekkür ederim :)

Sakın günlük vs tutma.Kardeşim foça komanda okulunda amfibi komando.Anlattı geldiğinde dedi salağın biri günlük tutuyormuş yakaladılar günlüğü yaktı ve 4 gün disko aldı dedi :)

Yok günlük tutmam ne yazabilirm ki zaten :D bugün uyandım askerdeyim koştuk ee bu kadar :D

Hayırlısı ile git hayırlısı ile gel kardeşim. Her şey gönlünce olsun.:)
Askerlik yerini de buraya yazarsın değil mi bir ara tabi fırsat bulursan?:)

Şimdiden Hayırlı Tezkereler kardeşim.

Cumaya kadar buradayım :) Haber veririm tabi araştırmacı kardeşim :D:D

Teşekkür ederim :)

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HENÜz ASKERLİK YAPMADIĞIM İÇİN yardımcı olamıyacam...
hayırlı tezkereler kardeş

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Poşet derledi ben de dedim ne bu poşet. Sonra öğrendim :D

---------- Post added at 03:23 ---------- Previous post was at 03:23 ----------

HENÜz ASKERLİK YAPMADIĞIM İÇİN yardımcı olamıyacam...
hayırlı tezkereler kardeş

teşekkürler:)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
haberler doğruysa sizler (341. kd idi galiba) askerdeyken askerlik kısalabilir. erken tezkere alabilirsiniz. ama siz bu haberlere bakmayın. ben askerdeyken de (333. kd) bu haberler vardı. siz 155 güne göre psikoloinizi ayarlayın. :)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Hayirli tezkereler :) vicdanlı komutanlarla karşılaşman ümidi ile :)

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
vayyy devrem bende 12 sinde teslim oluyorum yedek subay işaretledim de bakalım ne çıkacak kısa istiyor gibiyim şu an :)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Hayırlı tezkereler, tüm mesajları okumadım belki demişlerdir, muhtemelen (%99,99) eczane ve doktor olacaktır. Allah vatanı KORUYAN tüm kardeşlerimi KORUSUN ;)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hayırlısıyla geri gelirsin inşallah. Yıldızlı amcalara falan dikkat :D

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hayırlı tezkereler .öncelikle poşet oldugun için gerçek anlamda askerlik yapmayacaksın benım fikrim canını sıkmana gerek yok :) doguya dussen bile bizim gibi dağ karakollarına düşmezsin yeterli eğitim almadıkları için dağ karakollarına vermiyolar kısa donemleri.ilaçlar gunluk kullanımda acil alman gerekn ilaçlar değilse goturme sokmazlar ama alman gerekiyosa adetli gotur 2-3 tane durumunu izh edersin gittiğin bolumun revirine gozukup gerekli ilaçlarını sonra temin edersin.kitap sokmazlar ama bi deneyim şansımı dersen gotur belkı kısmet olur alırlar ama ilerleyen donemlerde zaten işi kapınca alırısn istegin kitapları.kız konusundada zaten kısa donem bekler gibimie geliyo kız fakat bana göre genede özveri demek bu genede 6 ay boyunca seni arayıp sureki yanında olur ve sonunda seni bekliyo olursa o kızlada evlen derim ;) yolun açık olsun dostum gule gule git gule gule gel.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Herkese merhaba :)

Bu yaz fakülteden mezun oldum ve tecilimi iptal ettirdim. Sonraları sıkıntı yaratmasın diye askerliği hemen yapıp geleyim dedim. Nitekim geçen hafta yedek subaylık sınavına girdim ve yarın 9 unu 10 una bağlayan gece nereye düşeceğim ve ne olarak askerliği yapacağım hepsi belli olacak. Cuma günü ise yani ayın 12 sinde teslim olacağım :)

Sizlerden tavsiye istiyorum. Neler yapılmalı, yapılmamalı...

Mesela bir kaç sorum var. Askere kitap götürülüyor mu? Askerde günlük tutuluyor mu? Askeriyeye ilaç sokturuyorlar mı?(Abim hayır dedi) Aklıma geldikçe sorarım soruları. ha bir tane daha. Birisinin bende gönlü var sanırım. Benim yok ama:D Beklerim diyor. şimdi ne diyeyim ona ? :D Çoğu yede bununla ilgili şey okumuştum. Askere gidince elveda diyin falan.

Senar1st' in bayan olduğunu düşünenler artık gerçeği öğrenmiştir umarım :D

Benimle kavgalı olan(gerçi kimseyle etmem), beni sevmeyen, beni seven... Kalbinizi kırdıysam özür dilerim. Ölümlü dünya bugün varız yarın yoğuz. Değmez kimseye kırgın olmaya... :)

Haklarınızı helal edin
:)

asteğmen adayı olarak gideceksen eğer;
- iç çamaşırı+çorap (fazlası göz çıkarmaz..)
- bir kat pijama-eşofman götür.. (önerim sadece eşofman.. yükte hafif olmak iyidir)
- traş takımı, şampuan, sabun, diş fırçası gibi temizlik ürünleri..
- reçeteli ilaç götürebilirsiniz (takım komutanı ilaçları alır.. ondan günlük reçete miktarında alınır)
- kitap götürebilirsin (en azından ben götürmüştüm.. niye getirdin diyen olmadı.. zaten eğitim birliğinde kütüphane vardır..)
- günlük tutabilirsin elbette.. ama bikaç güne sıkıntı verici oluyor.. (bence ..)
- beklerim diyende gönlüm yok demişsin de gönlünün olmadığını niçin burada andın acaba :)
- ne olur ne olmaz, alabileceğin herkesten helallik al (din ile sorunu olan kişilerdense burayı es geç..)
- sim kart :) (ne olur ne olmaz) (benim zamanımda asteğmen eğitim dönemi 3 ay idi.. yeminden sonra telefon serbest (kameralılar dahil) ama fotoğraf makinası yasaktı :))
- askeri ceza kanununun güncelini bul çıktısını al.. giderken onu da götür.. askeriyede herşey o kanundur.. hele hele asteğmen için çok faydası var..

aklıma gelenler bunlar..

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=92286]senar1st[/MENTION] hayırlı teskereler : ) Varsa bir hak helal olsun tabi. Araban falan var sakın arkasına saçma sapan şeyler yazdırma :D "20 yıllık filme 15 ay reklam" gibi :P şahsen sevmem : ) Ben iyice fosilleştim be,Torunum da torunları gidiyor :D Kimin yedeği olacan bakalım :P

Reaksiyon puanı
0
Ben uzun dönem yaptım ama tavsiyem sanada yanında giderken hiç birşey götürme.Normal kimliğini cüzdanını al git :) herşeyi orda veriyorlar.Zaten 6 ay kitap okumazsan birşey olmaz.Hayırlı teskereler şimdiden.Varsa bir hakkımız helal olsun.Yer tahmini olarakta kesin sana Ankara zırhlı birlikler çıkacak :)

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Hayırlı teskereler

Kesin pudra götür ayakların için...:)Gerçi verirler ama yine de iç çamışırı götür bol bol ;çorap ta...(haa ben yıkarım diyosan az götür) :)vs vs işte....Kitap götürürsen önce onaydan geçmeli sanırım. bizde öyleydi

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Birisinin bende gönlü var sanırım. Benim yok ama:D Beklerim diyor. şimdi ne diyeyim ona ?

Allah seni davul etmesin [MENTION=92286]senar1st[/MENTION] bunu da mı bize soruyosun yaa :D

Hayırlı teZkereler Gökhan. Benim de pek tecrübem yok konu hakkında ama kitap niye götürülmesin yaaa :D götür tabi hatta bi kaç tane tavsiye edeyim de onları oku :D

mucak

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Öncelikle hayırlı olsun inşallah çabuk geçer biter.

Ben kendi tecrübelerimi söyleyeyim.

Öncelikle büyük ihtimal kısa dönem çıkarsın ben asteğmen olarak yapmıştım bizden sonra zaten iyice asteğmen alımını azalttılar.

Ama asteğmen olursan 3 aylık zorlu bir eğitim seni bekliyor diyebilirim sonraki 9 ay rahat olur genelde.

Ne alman gerektiğine gelince mutlaka elbise vatkası al 4 adet yada 8 adet vs.. Bu ne için söyleyeyim. Askeri botlar çok feci vururlar. Bu elbise vatkalarını çorabının ön ve arka yüzlerine koyarsan ayağına vurmaz çok rahat edersin.

Silikon ayakkabı tabanı almanı tavsiye ederim. Yine askeri botun içindeki kendi tabanı ayağını yakar bu silikon taban ayaklarını rahat ettirir.

Yanında fazla para asla taşıma bulunduğun birlikte hangi banka varsa o bankadan bir hesap açarsın ihtiyacın oldumu kartla çekersin. Diğer türlü cüzdanın boynunda dahi olsa çalınabilme olasılığı var.

PTT den de para transferi sağlayabilirler senin adına. Daha ucuz oluyor. Yada iki ayrı bankadan hesap açarsın birinin kartını ailene bırakırsın oradan hesabına para yatırırlar sende kimliğinle bankadan paranı çekersin buda masrafsız bir yol.

Başka husus bol bol iç çamaşırı ve çorap al. He bunu tabi ki karacı mı,havacı mı denizci mi olacağın belli olduktan sonra yap :)

Üstte arkadaşların söylediği gibi krem ve pudra mutlaka al yanına.

çengelli iğne almanı tavsiye ederim. Yatak düzeni için çarşaflarını alttan çengelli iğne ile tutturursun.

Bütün çamaşırlarına adını bir şekilde yaz senin olduğu belli olsun. Yıkama filesi al ama bulabilirsen sağlam kaliteli birşey olsun.

İlaç ve kitap gittiğin birlik onayından geçince sana verilir. İlaçları revire teslim edersin onlar sana verir. Kitaplar ile bölük komutanının onayından geçtikten sonra sana geri verilir.

Cep telefonu vs. götürme boşuboşuna 30 gün hapis cezası alma. Önce git bak ortama işin kurdu ol sonra bakarsın ne gerekiyorsa. Cep telefonuna pek ihtiyacın olmaz gerçi asker kartlar var telefon kartı çok ucuza saatlerce konuşuyorsun.

Askeri iç hizmet ve ceza kanununa bak haklarını bil kendini ezdirme.

Normal okumamış cahil bir asker dahi olsan unutma askerde dayak yasaktır. Sana kimse el kaldıramaz. Böyle bir durumda kanunu iyi bildiğini belli et. Rapor tuttur ve dilekçe yaz. Ama sakın sen üst rütbeli birine kafa tutmaya kalkma.

Askeriyede herşey silsile yoluyla olur yani hiyerarşiyi sakın çiğneme. Önce bir üstüne sonra onun üstüne gidebilirsin.

Akıllı uslu biri ol :) Askerde ne fazla sivril nede fazla yok ol.

Sana ne emir verildiyse onu yap ne fazlası ne eksiği.

Askerliği zevkli hale getirebilirsin. Asker özellikle spor yapmak için çok güzeldir.

Mümkünse yazıcı olmaya bak :) rahat edersin.

Hadi hayırlı tezkereler ....

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Öncelikle hayırlı olsun inşallah çabuk geçer biter.

Ben kendi tecrübelerimi söyleyeyim.

Öncelikle büyük ihtimal kısa dönem çıkarsın ben asteğmen olarak yapmıştım bizden sonra zaten iyice asteğmen alımını azalttılar.

Ama asteğmen olursan 3 aylık zorlu bir eğitim seni bekliyor diyebilirim sonraki 9 ay rahat olur genelde.

Ne alman gerektiğine gelince mutlaka elbise vatkası al 4 adet yada 8 adet vs.. Bu ne için söyleyeyim. Askeri botlar çok feci vururlar. Bu elbise vatkalarını çorabının ön ve arka yüzlerine koyarsan ayağına vurmaz çok rahat edersin.

Silikon ayakkabı tabanı almanı tavsiye ederim. Yine askeri botun içindeki kendi tabanı ayağını yakar bu silikon taban ayaklarını rahat ettirir.

Yanında fazla para asla taşıma bulunduğun birlikte hangi banka varsa o bankadan bir hesap açarsın ihtiyacın oldumu kartla çekersin. Diğer türlü cüzdanın boynunda dahi olsa çalınabilme olasılığı var.

PTT den de para transferi sağlayabilirler senin adına. Daha ucuz oluyor. Yada iki ayrı bankadan hesap açarsın birinin kartını ailene bırakırsın oradan hesabına para yatırırlar sende kimliğinle bankadan paranı çekersin buda masrafsız bir yol.

Başka husus bol bol iç çamaşırı ve çorap al. He bunu tabi ki karacı mı,havacı mı denizci mi olacağın belli olduktan sonra yap :)

Üstte arkadaşların söylediği gibi krem ve pudra mutlaka al yanına.

çengelli iğne almanı tavsiye ederim. Yatak düzeni için çarşaflarını alttan çengelli iğne ile tutturursun.

Bütün çamaşırlarına adını bir şekilde yaz senin olduğu belli olsun. Yıkama filesi al ama bulabilirsen sağlam kaliteli birşey olsun.

İlaç ve kitap gittiğin birlik onayından geçince sana verilir. İlaçları revire teslim edersin onlar sana verir. Kitaplar ile bölük komutanının onayından geçtikten sonra sana geri verilir.

Cep telefonu vs. götürme boşuboşuna 30 gün hapis cezası alma. Önce git bak ortama işin kurdu ol sonra bakarsın ne gerekiyorsa. Cep telefonuna pek ihtiyacın olmaz gerçi asker kartlar var telefon kartı çok ucuza saatlerce konuşuyorsun.

Askeri iç hizmet ve ceza kanununa bak haklarını bil kendini ezdirme.

Normal okumamış cahil bir asker dahi olsan unutma askerde dayak yasaktır. Sana kimse el kaldıramaz. Böyle bir durumda kanunu iyi bildiğini belli et. Rapor tuttur ve dilekçe yaz. Ama sakın sen üst rütbeli birine kafa tutmaya kalkma.

Askeriyede herşey silsile yoluyla olur yani hiyerarşiyi sakın çiğneme. Önce bir üstüne sonra onun üstüne gidebilirsin.

Akıllı uslu biri ol :) Askerde ne fazla sivril nede fazla yok ol.

Sana ne emir verildiyse onu yap ne fazlası ne eksiği.

Askerliği zevkli hale getirebilirsin. Asker özellikle spor yapmak için çok güzeldir.

Mümkünse yazıcı olmaya bak :) rahat edersin.

Hadi hayırlı tezkereler ....

Okuduğum en uzun yazı :D çook çook teşekkürler... Hepsini dikkate alacağım :)

Hepsi kısalıyor. Yedek subaylık 18 aya çıkıyor. :D
Mesleğin neydi?

eyvahhh. Ydk subay olursam yandım. Benim meslek reklamcılık.. Yan askeriyenin ihtiyacı olamaz :)

eyer beklerse seni helal olsun de alnından öp evlenme teklifi et senin için bundan daha hayırlısı olamaz

Teşekkür ederim tavsiyen için :)

hayırlı tezkereler senarist :)

teşekkür ederim :)

---------- Post added at 12:09 ---------- Previous post was at 12:08 ----------

haberler doğruysa sizler (341. kd idi galiba) askerdeyken askerlik kısalabilir. erken tezkere alabilirsiniz. ama siz bu haberlere bakmayın. ben askerdeyken de (333. kd) bu haberler vardı. siz 155 güne göre psikoloinizi ayarlayın. :)

Ben doğuya bile hazırım :D Her şeye hazırlıklıyım... Uzun döneme bile :)
Ama link görmek isterim:) Kısa döne olursam ve de askerken kısalırsa süper olur
:w00t::w00t:

Hayirli tezkereler :) vicdanlı komutanlarla karşılaşman ümidi ile :)

Teşekkür ederim alijan :P

vayyy devrem bende 12 sinde teslim oluyorum yedek subay işaretledim de bakalım ne çıkacak kısa istiyor gibiyim şu an :)

Bakarsın aynı yere düşeriz :D

Hayırlı tezkereler, tüm mesajları okumadım belki demişlerdir, muhtemelen (%99,99) eczane ve doktor olacaktır. Allah vatanı KORUYAN tüm kardeşlerimi KORUSUN ;)

Benim ki özel bir ilaç ya puff :( Kesin sokamayacağım.. Bari usya birliğinde soksam :)
Amin kardeşim :)

Hayırlısıyla geri gelirsin inşallah. Yıldızlı amcalara falan dikkat

:D O ne ya :D Galaksi olanlardan mı bahsediyorsun :) :P

hayırlı tezkereler .öncelikle poşet oldugun için gerçek anlamda askerlik yapmayacaksın benım fikrim canını sıkmana gerek yok :) doguya dussen bile bizim gibi dağ karakollarına düşmezsin yeterli eğitim almadıkları için dağ karakollarına vermiyolar kısa donemleri.ilaçlar gunluk kullanımda acil alman gerekn ilaçlar değilse goturme sokmazlar ama alman gerekiyosa adetli gotur 2-3 tane durumunu izh edersin gittiğin bolumun revirine gozukup gerekli ilaçlarını sonra temin edersin.kitap sokmazlar ama bi deneyim şansımı dersen gotur belkı kısmet olur alırlar ama ilerleyen donemlerde zaten işi kapınca alırısn istegin kitapları.kız konusundada zaten kısa donem bekler gibimie geliyo kız fakat bana göre genede özveri demek bu genede 6 ay boyunca seni arayıp sureki yanında olur ve sonunda seni bekliyo olursa o kızlada evlen derim ;) yolun açık olsun dostum gule gule git gule gule gel.

Yok be kardeşim gayet rahatım :) Teşekkür ederim :)

İlaçlar günlük kullanımlı ilaçlar... 6 aylık tedavim var :(
Peki kitapları sonra alabilir miyim. Girişte sokmasalar öyle farz edelim :) Aman kitap o kadar önemli değil. Önemli olan ilaçlarım...

Aynen kız konusunda da dediklerini söylüyor :D Evlenmek haricinde :D:D kız konusu sıkıntılı biraz :D Yine de test gibi bu askerdeki kız işi... Beklerse iyidir derler. :)

Bu arada siz ikiniz kardeş falan mısınız ? :D Şuraya bak aynı avatar .:D @StReeTsTyLe @byharby :lol:

asteğmen adayı olarak gideceksen eğer;
- iç çamaşırı+çorap (fazlası göz çıkarmaz..)
- bir kat pijama-eşofman götür.. (önerim sadece eşofman.. yükte hafif olmak iyidir)
- traş takımı, şampuan, sabun, diş fırçası gibi temizlik ürünleri..
- reçeteli ilaç götürebilirsiniz (takım komutanı ilaçları alır.. ondan günlük reçete miktarında alınır)
- kitap götürebilirsin (en azından ben götürmüştüm.. niye getirdin diyen olmadı.. zaten eğitim birliğinde kütüphane vardır..)
- günlük tutabilirsin elbette.. ama bikaç güne sıkıntı verici oluyor.. (bence ..)
- beklerim diyende gönlüm yok demişsin de gönlünün olmadığını niçin burada andın acaba :)
- ne olur ne olmaz, alabileceğin herkesten helallik al (din ile sorunu olan kişilerdense burayı es geç..)
- sim kart :) (ne olur ne olmaz) (benim zamanımda asteğmen eğitim dönemi 3 ay idi.. yeminden sonra telefon serbest (kameralılar dahil) ama fotoğraf makinası yasaktı :))
- askeri ceza kanununun güncelini bul çıktısını al.. giderken onu da götür.. askeriyede herşey o kanundur.. hele hele asteğmen için çok faydası var..

aklıma gelenler bunlar..

Teşekkür ederim bu uzunn yazı için :)

Zaten dolu iç çamaşırı alacağım:D ahaha. Yıkamam kullandıkça atarım çöpe:D
Kızla arkadaş gibiyiz ama sanırım onun gönlü var. Ben öyle seziyorum. Yanışmış da olabilirim kim bilir :)

Yine teşekkür ederim sağol valla :)

¢нє¢κ Vỉzσя;1934090 dedi ki:
Ben uzun dönem yaptım ama tavsiyem sanada yanında giderken hiç birşey götürme.Normal kimliğini cüzdanını al git :) herşeyi orda veriyorlar.Zaten 6 ay kitap okumazsan birşey olmaz.Hayırlı teskereler şimdiden.Varsa bir hakkımız helal olsun.Yer tahmini olarakta kesin sana Ankara zırhlı birlikler çıkacak :)

Haklısın bence... Orada kütüphane vardır orada okurum :) Ben afyon olacağını düşünüyorum :) Hayırlısı :) teşekkür ederim yeniden :)

Hayırlı teskereler

Kesin pudra götür ayakların için...:)Gerçi verirler ama yine de iç çamışırı götür bol bol ;çorap ta...(haa ben yıkarım diyosan az götür) :)vs vs işte....Kitap götürürsen önce onaydan geçmeli sanırım. bizde öyleydi

Yok canım ne yıkayayım :D At çöpe :D Teşekkür ederim :)

Hayırlı teskereler

Teşekkürler :)

Allah seni davul etmesin bunu da mı bize soruyosun yaa :D

Hayırlı teZkereler Gökhan. Benim de pek tecrübem yok konu hakkında ama kitap niye götürülmesin yaaa :D götür tabi hatta bi kaç tane tavsiye edeyim de onları oku :D

:D:D Biliyorsan sor bilmiyorsan paylaş demişler :P:P

Senin tavsiye ettiklerin mi cık :P:P şaka şaka et tabi :) Ama kitabı beleş yolla bana :D:D masrafa sokma bizi becerikli beceriksiz:D

hayırlı tezkereler :)

Teşekkür ederim tekrardan :)

---------- Post added at 12:16 ---------- Previous post was at 12:09 ----------

hayırlı teskereler : ) Varsa bir hak helal olsun tabi. Araban falan var sakın arkasına saçma sapan şeyler yazdırma :D "20 yıllık filme 15 ay reklam" gibi :P şahsen sevmem : ) Ben iyice fosilleştim be,Torunum da torunları gidiyor :D Kimin yedeği olacan bakalım :P

Sağol kardeşim :)

Arabam yok :)

Klasik cemyılmaz esprisi :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bazı arkadaşlar iç çamaşırı, traş takımı falan al demiş. bunların hepsi askeriye kantninde vardır. üstelik marketlerden çok daha uygun fiyata satılır. boşuna yük etme derim. özellikle kullandığın bir ürün varsa (mesela ben nivea traş köpüğü kullanıyordum ve her yerde satılmıyordu. o yüzden yanımda götürdüm) yanına al. tabi iç çamaşırı işi de kalite kalitedir. kantinlerde satılan ürünler pek kaliteli olmayabilir. ancak ben kullan-at yaptığımdan sorun olmamıştı. sana da tavsiye ederim. iç çamaşır, çorap gibi ürünleri en uygun fiyatlı (tabi az çok da kaliteli) olanından al. kirlenince çöpe at. zaten 5 ay askerlik yapacaksın. sana maaliyeti ayda max 50 TL yapıyor. :)