Vatan bana emanet :P

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Herkese merhaba :)

Bu yaz fakülteden mezun oldum ve tecilimi iptal ettirdim. Sonraları sıkıntı yaratmasın diye askerliği hemen yapıp geleyim dedim. Nitekim geçen hafta yedek subaylık sınavına girdim ve yarın 9 unu 10 una bağlayan gece nereye düşeceğim ve ne olarak askerliği yapacağım hepsi belli olacak. Cuma günü ise yani ayın 12 sinde teslim olacağım :)

Sizlerden tavsiye istiyorum. Neler yapılmalı, yapılmamalı...

Mesela bir kaç sorum var. Askere kitap götürülüyor mu? Askerde günlük tutuluyor mu? Askeriyeye ilaç sokturuyorlar mı?(Abim hayır dedi) Aklıma geldikçe sorarım soruları. ha bir tane daha. Birisinin bende gönlü var sanırım. Benim yok ama:D Beklerim diyor. şimdi ne diyeyim ona ? :D Çoğu yede bununla ilgili şey okumuştum. Askere gidince elveda diyin falan.

Senar1st' in bayan olduğunu düşünenler artık gerçeği öğrenmiştir umarım :D

Benimle kavgalı olan(gerçi kimseyle etmem), beni sevmeyen, beni seven... Kalbinizi kırdıysam özür dilerim. Ölümlü dünya bugün varız yarın yoğuz. Değmez kimseye kırgın olmaya... :)

Haklarınızı helal edin
:)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Güle güle git arkadaşım,benden yana hakkım helal olsun.
Hayırlı tezkereler olsun İnşallah:flowers:

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
askerlikle ilgili tavsiyelerde buluncak kişi ben değilim ama hayırlı teskereler dilerim =)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kuzey Irak'a filan gidersen kaçak telefon getir :D :D :D

infooo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ilk yorum benden olsun(ben yazana kadar millet doldurmus) :D
gittigin gibi gelirsin ins ... hayirli teskereler

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
kısmetse 1,5 2 seneye bizde yolcuyuz mezun olup :)
hayırlısıyla git gel..

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bende gidecektim ağustosta...son anda karar değiştirdim ve ertelettim gene:)
Sen bi yap gel...aynı soruları ben sana sorcam inşallah:D

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Başka var mı acaba askere gidecek? bende gidecem bu dönemde şimdiden hayırlı tezkereler bize o zaman

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
Acemi birligine kitap goturme okumaya zamanin olmayacak sabah 5de kalkan bi insanda okuyacak güç kalmiyor aksam olsada uyusak diyor ama usta birliğine götür. okumaya bisey demez kimse ben jandarma olarak yaptim bölugun kitapligi vardi
tavsiyelerim: yaninda pudra götür mantar olmamasi icin coraplarin içine dök günlûk el kremi götür yağlı arko tavsiyem gilletin 4bicaklisini al bide para kesesi al su gecirmez av bayilerinde oluyor gece uyurken boynuna takarsin eli uzun cok oluyor,kalabalik yerlerde

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Hayırlı tezkereler şimdiden.

Kitap götürebilirsin ama okuyacak vakit bulur musun bilemem. :)
Raporun varsa ilaçlar konusunda sıkıntı olmaz. Revir kontrolünde kullanabilirsin.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Güle güle git arkadaşım,benden yana hakkım helal olsun.
Hayırlı tezkereler olsun İnşallah:flowers:

Teşekkür ederim :) Benim de hakkım helal olsun :)

askerlikle ilgili tavsiyelerde buluncak kişi ben değilim ama hayırlı teskereler dilerim =)

Teşekkür ederim :)

Kuzey Irak'a filan gidersen kaçak telefon getir :D :D :D

Oğlum bari burada yapmayın :D:D

ilk yorum benden olsun(ben yazana kadar millet doldurmus) :D
gittigin gibi gelirsin ins ... hayirli teskereler

Teşekkür ederim :D Sen ayakta uyu :D:D

kısmetse 1,5 2 seneye bizde yolcuyuz mezun olup :)
hayırlısıyla git gel..

Sağoalsın kardeşim :)

Bende gidecektim ağustosta...son anda karar değiştirdim ve ertelettim gene:)
Sen bi yap gel...aynı soruları ben sana sorcam inşallah:D

:D:D Ya cevaplayın sorularımı :D keke gitseydin :D Kesin kız işi var değil mi? :D

Gel bütün soruları bana sor :D

Cevapla aga :):)

Hayırlı tezkereler dileyeyim ben de. :)

Teşekkür ederim :)

Başka var mı acaba askere gidecek? bende gidecem bu dönemde şimdiden hayırlı tezkereler bize o zaman

Amin cümlemize :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
hayırli tezkereler şimdiden.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Acemi birligine kitap goturme okumaya zamanin olmayacak sabah 5de kalkan bi insanda okuyacak güç kalmiyor aksam olsada uyusak diyor ama usta birliğine götür. okumaya bisey demez kimse ben jandarma olarak yaptim bölugun kitapligi vardi
tavsiyelerim: yaninda pudra götür mantar olmamasi icin coraplarin içine dök günlûk el kremi götür yağlı arko tavsiyem gilletin 4bicaklisini al bide para kesesi al su gecirmez av bayilerinde oluyor gece uyurken boynuna takarsin eli uzun cok oluyor,kalabalik yerlerde

Teşekkür ederim.. Çok iyi oldu bu :)

---------- Post added at 23:43 ---------- Previous post was at 23:42 ----------

Hayırlı tezkereler şimdiden.

Kitap götürebilirsin ama okuyacak vakit bulur musun bilemem. :)
Raporun varsa ilaçlar konusunda sıkıntı olmaz. Revir kontrolünde kullanabilirsin.

sadece reçete var

---------- Post added at 23:43 ---------- Previous post was at 23:43 ----------

hayırli tezkereler şimdiden.

sağol kardeşim :)

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Biliyorsan paylaş bilmiyorsan Admine sor yeni tezkerelerden sayılır :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
söyleyeceğim tek şey mantığın bittiği yerde askerlik başlar :D en eski en özlü sözdür :) hayırlı teskereler

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tez git tez gel. Aman yan yatma sırtın yere doğru bakacak şekilde yat. :)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
söyleyeceğim tek şey mantığın bittiği yerde askerlik başlar :D en eski en özlü sözdür :) hayırlı teskereler

eskisi kadar değilmiş artık :)
Teşekkürler

---------- Post added at 23:55 ---------- Previous post was at 23:54 ----------

Tez git tez gel. Aman yan yatma sırtın yere doğru bakacak şekilde yat. :)

Yok görevimizi yaparız biz :) her zaman

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
hayırlısı ile gidip gelmen dileğiyle :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
öncelikle hayırlı tezkereler. :)

kitap götürebilirsin. kitaba kimse birşey demez. ancak götürdüğün kitapları bölük başçavuşuna onaylatmak zorunda kalabilirsin. üzerine mühür vurup "okunmasında sakınca yoktur" yazacaklar. :D eğer ordunun zararlı gözüyle baktığı bir yazarın kitabıysa, okumana izin vermeyebilirler. peki izin alamadığın bir kitabı olursan ne olur? normalde birşey olmaz. ancak dolap kontrolünde dolabından çıkarsa fırça yiyebilirsin. :)

acemilikte kitap okumak için ustalığa göre daha çok vaktin olur. çünkü acemi askere nöbet yazılmaz. 18.00 de akşam içtiması sonrası serbestsindir. ancak usta birliğinde gece nöbetin olur. veya devriye yazarlar. fazla vaktin olmayabilir. sen yine de yanında kitap götür. okuyamasan da bavulunda durur.

ilaç konusunda ise devamlı kullandığın ilaçları yanına mutlaka al. bavula iyice sakla. ağrı kesici, yara/yanık kremi, mantar kremi gibi şeyler mutkala yanında olsun. hatta antibiyotik ve grip ilacı da al. içeri sokmaya çalış. bavulunda yakalanırsa da en fazla el koyarlar. ceza falan almazsın yani. zaten acemi askere kimse ceza yazamaz. yemin edene kadar asker sayılamazsın çünkü.

askerlikte ilaca ihtiyacın olduğunda revire gidersen ilacını yazmayabilirler. ben askerde revirciydim. iyi bilirim bu işleri. askeriyenin kendi ürettiği ilaçları vardır. herkese aynı ilacı verirler. antibiyotik olsun, ağrı kesici olsun, alerji ilacı olsun... herkese aynı ilacı yazarlar. o ilaçlar da pek tesirli değildir. üstelik yazılan ilaç hemen sana teslim edilmeyebilir. bizim bölükte iyileştikten sonra ilacı gelen hastalar biliyorum. :D

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Pekala. İlaçları usta birliğinde rahatlıkla kullanabilir miyim peki ?

---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:19 ----------

hayırlısı ile gidip gelmen dileğiyle :)

teşekkür ederim :)

---------- Post added at 00:21 ---------- Previous post was at 00:20 ----------

[MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] çok teşekkürler uzun yazın için :) Beni düşündüğün için sapol :)

Reaksiyon puanı
4
hayırlı teskereler.bende bu sene YTÜ elektrık muh. mezun oldum.da aynı zamanda açıkögretım okuyorum 2 sınıf..açıkogretımı bırakıp askere gıdeyım dıyorum.sonra askerlık kısalacakmıs 1*2 sene daha bekliyeyım dıyorum kararsızım yanı.enınde sonunda gıdılecek.yanına okumalık kıtap falan al.mp3 çalar al kendıne.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Sakın günlük vs tutma.Kardeşim foça komanda okulunda amfibi komando.Anlattı geldiğinde dedi salağın biri günlük tutuyormuş yakaladılar günlüğü yaktı ve 4 gün disko aldı dedi :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Sakın günlük vs tutma.Kardeşim foça komanda okulunda amfibi komando.Anlattı geldiğinde dedi salağın biri günlük tutuyormuş yakaladılar günlüğü yaktı ve 4 gün disko aldı dedi :)
kardeşine allah yardım etsin. türkiyenin en mokoko birliğine düşmüş. :)

normalde günlük tutmak yasak değil diye biliyorum. ama günlüğe ordu içinde kalması şart olan bilgiler yazmışsa ceza yer. bunu dışında özel/gizli bilgiler yoksa günlük tutmaya ceza verdiklerini pek duymadım.