Valorant Şarj Aleti Olmadan Sabit 60 Fps Sorunu

alikemal32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
valorant oynuyorum şarj aleti takılı iken fps geziyor 120 200 arası ama şarj aletini çekince sabit 60 oluyo sabitleniyor 60 fps ye ne yapıcam

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Bilgisayarınızın kendi uygulaması varsa orada böyle bir ayar olabilir. Veya donanımsal kısıtlama olabilir. Kimi bilgisayarlarda laptop pili harici ekran kartını besleyemediğinden şarja takılı değilken dahili grafik işlemcisine geçiş yapıyor. Bu da performans kaybına sebep oluyor. Bu sebeple oyun oynarken şarjda oynamanız en iyisi. En azından valorant gibi yüksek fps ihtiyacı olan oyunlarda.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
valorant oynuyorum şarj aleti takılı iken fps geziyor 120 200 arası ama şarj aletini çekince sabit 60 oluyo sabitleniyor 60 fps ye ne yapıcam
valorant görüntü ayarlarında fps kısıtlaması var hepsini kapatıp deneyin. Hatırladığım kadarıyla pildeyken ve pilde değilken ayrı olmak üzere kısıtlamalar var.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Cihazı şarjdan çıkarın ve güç/ek güç ayarlarını kontrol edin.

alikemal32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Bilgisayarınızın kendi uygulaması varsa orada böyle bir ayar olabilir. Veya donanımsal kısıtlama olabilir. Kimi bilgisayarlarda laptop pili harici ekran kartını besleyemediğinden şarja takılı değilken dahili grafik işlemcisine geçiş yapıyor. Bu da performans kaybına sebep oluyor. Bu sebeple oyun oynarken şarjda oynamanız en iyisi. En azından valorant gibi yüksek fps ihtiyacı olan oyunlarda.
hocam tşk ederim şarjda oynicam zaten fazla fps şarjda alıyorum