Rehber Vakit Geçirten Ve İşe Yarayan Web Siteleri

Bu konuyu okuyanlar

Alioth

Asistan
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
379
Reaksiyon puanı
395
Puanları
63
Bu fikri yeşilli sözlükten görmüştüm,foruma bakınca böyle bir konunun olmadığını görünce şaşırdım ve hemen açmaya karar verdim ben kendi bildiklerimi aşağıya yazıcağım sizde aynısnı yaparsanız seviniriz :)

1-
İngilizce metin yazarken hatalarınızı görmenizi sağlayacak ve akademik çalışmalarınızda faydalı olabilecek birkaç faydalı siteyi yazıyorum. en altta da 2 adet eklenti yazacağım, indirip kurabilirsiniz. belki az bilinen olmasa da, faydalı sitelerdir.

Paraphrasing Tool | QuillBot AI

siteye ingilizce metin yazınca, metninizi sizin için paraphrase ediyor, özetliyor.

Write your best with Grammarly.

siteye ingilizce metninizi yazdığınızda site sizin yaptığınız hataları renkli olarak gösteriyor. gramer hatalarınızı görmenizde oldukça faydalı bir site.

Virtual Writing Tutor ESL Grammar Checker

aynı şekilde ingilizce metin yazınca size gramer hatalarını gösteriyor.

https://ludwig.guru/

ingilizce metninizi yazınca bunun doğru olup olmadığını veri tabanındaki kayıtlı kaynaklardan aratarak kontrol etmenizi sağlıyor.

https://www.reverso.net/…t_translation.aspx?lang=en

çeviri ve gramer kontrolü yapmanızı ve de pdf dilini değiştirmenizi sağlayan bir site.

https://chrome.google.com/…mdmgdllomnfinbmaellmclnh

reader view adlı bu eklenti de okurken dikkatinizi dağıtan reklamları kaldırabilir. ayrıca metin üzerinde gerekli düzeltmeler yapmanızı ve metni sesli dinleyebilmenizi sağlar. son olarak, metni pdf olarak kaydetmenizi de sağlıyor.

QTranslate - Home

qtranslate adlı bu eklenti ise, kelime sınırı olmadan çeviri yapmanızı sağlıyor. ücretsiz ve 9 farklı çeviri programına sahip olduğu için çok kullanışlı bir eklenti.

2- Tasarım bilginizi ölçüyor. önünüze iki farklı tasarım koyuyor, birinde bir tasarım hatası var. iki tasarımdan doğru olanı seçmeye çalışıyorsunuz. özellikle hard kısmı sağlam göz istiyor. aynı zamanda size temel tasarım kurallarını da öğretmiş oluyor.Can't Unsee

3- Siz konuşuyorsunuz, o yazıyor. telefon değil de pc üzerinden yazışırken lazım olabilir. imla kurallarını da anlıyor.(bazen anlamıyor tabi :D) Voice Dictation - Online Speech Recognition

4-Çok bir özelliği yok ama eğlenceli.Tek seferlik eğlenmiş olursunuz https://helloenjoy.itch.io/lights

5-Fotoğraflarınızdan bir başyapıt yaratmaya ne dersiniz? bir japon yazılımcı tarafından geliştirilen yapay zeka aı gahaku sayesinde selfielerinizi klasik tablolara benzeyen portrelere dönüştürebilirsiniz. siteyi kullanmak oldukça basit: yüzünüzün belli olduğu bir fotoğrafınızı yüklüyorsunuz, boyama stilini seçiyorsunuz ve bir müzede sergilenmeye hazır, asırlık bir sanat eseri olan portrenizi oluşturuyorsunuz. hepsi bu kadar! ayrıca, rönesans, pop,art, ekspresyonizm ve daha pek çok stilin kolayca uygulanabildiği siteye giriş için herhangi bir üyelik de şart değil.

6- Sizi işe yaramayan saçma salak fakat eğlenceli sitelere gönderir The Useless Web

7- Podcast oluşturup düzenleyebileceğiniz güzel bir site.Make your voice heard

8-Sizin yerinize hikaye/yazı yazan site. hatta ücretini öderseniz profesyonel yazarlardan dahi destek alabiliyorsunuz. fakat uyarmakta fayda var, site sizin yerinize yazdığı için hayal ettiğinizle yazılanlar arasında dağlar kadar fark olabiliyor. ShortlyAI | Your AI Writing Partner. Get rid of writer's block. (tabiki ingilizce)

9-"bunu seven bunları da sevdi" gibi bir algoritmayla benzer taze film, müzik, kitap vs. öneren site:TasteDive | Recommends music, movies, TV shows, books, authors, games, and podcasts

10-Dünyanın her yerinden radyo dinleyebileceğiniz site radio.garden

Bonus: Dünyanın her yerinde anlık olarak nerede yangın olduğuna bakabildiğiniz site Worldview: Explore Your Dynamic Planet
Mesaj otomatik birleştirildi:

Umarım yararlı olmuştur sizde bildiklerinizi yazarsanız sevinirim yazılanları yazmamaya gayret gösterirsek güzel olur,iyi günler
 
Son düzenleme:
Üst