Soru Vaftizi Hristiyan Biri Yapması Zorunlu Mu?

M4RLX1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Öncelikle merhabalar geçen haftalarda hristiyan olmaya karar verdim ama bir soru aklıma takıldı hristiyanlığı kabul etme törenini (vaftiz) bir hristiyanın yapması zorunlu mu? yoksa herhangi bir dine mensup bir kişide yapabilir mi?

Reaksiyon puanı
5,173
Öncelikle merhabalar geçen haftalarda hristiyan olmaya karar verdim ama bir soru aklıma takıldı hristiyanlığı kabul etme törenini (vaftiz) bir hristiyanın yapması zorunlu mu? yoksa herhangi bir dine mensup bir kişide yapabilir mi?
Evine en yakın resmi kiliseye git ne yapman gerektiği konusunda yardımcı olurlar muhtemelen. Gerçi hıristiyanlığın mesepleride çok karışık katolik mi olacaksın, protestan mı, otrodoks mu kilise seçerken bunada dikkat etmelisin sanırım.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,646
hristiyanlık ilkelerime daha yatkın geliyor:)
Bunun sebebi insanlar tarafından değiştirilmiş bir din olması olabilir. Kitabı tahrip edilmiş papazlar tarafından kendi düşünceleri yazılmıştır. Allahın gönderdiği şekliyle bi alakası yoktur. Dolayısıyla Allah katında geçerli değildir. Değiştirilmemiş kitabı tahrip edilmemiş ve geçerli tek din İslamiyet'tir. İncillerin tarihini araştırdığınızda papazlar tarafından yüzlerce farklı incil yazıldığını daha sonra bu incillerin 4 e indirildiğini görürsünüz. Kur'an ise 1400 küsür yıl önce indiği gibidir. Tek bir harfi dahi değişmemiştir.

M4RLX1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Evine en yakın resmi kiliseye git ne yapman gerektiği konusunda yardımcı olurlar muhtemelen. Gerçi hıristiyanlığın mesepleride çok karışık katolik mi olacaksın, protestan mı, otrodoks mu kilise seçerken bunada dikkat etmelisin sanırım.
katolik olmayı düşünüyorum, evime en yakın kilise yıllar önce ermenilerden kalma bir ortodoks kilisesi ve müze için kullanılıyor. Şehirde kullanılan başka bir kilise yok maalesef hepsi ermenilerden kalma ya müze ya da harabe
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkçası ben değiştirildiğine inanmıyorum sadece insanların fikrini değiştirmek için ortaya atılmış bir iddia
Bunun sebebi insanlar tarafından değiştirilmiş bir din olması olabilir. Kitabı tahrip edilmiş papazlar tarafından kendi düşünceleri yazılmıştır. Allahın gönderdiği şekliyle bi alakası yoktur. Dolayısıyla Allah katında geçerli değildir. Değiştirilmemiş kitabı tahrip edilmemiş ve geçerli tek din İslamiyet'tir. İncillerin tarihini araştırdığınızda papazlar tarafından yüzlerce farklı incil yazıldığını daha sonra bu incillerin 4 e indirildiğini görürsünüz. Kur'an ise 1400 küsür yıl önce indiği gibidir. Tek bir harfi dahi değişmemiştir

Reaksiyon puanı
5,173
katolik olmayı düşünüyorum, evime en yakın kilise yıllar önce ermenilerden kalma bir ortodoks kilisesi ve müze için kullanılıyor. Şehirde kullanılan başka bir kilise yok maalesef hepsi ermenilerden kalma ya müze ya da harabe

Açıkçası ben değiştirildiğine inanmıyorum sadece insanların fikrini değiştirmek için ortaya atılmış bir iddia
Köyde yaşamıyorsan kesinlikle her ilde kilise bulabilirsin. Görüşünde ciddiysen google la bence.

Ayrıca islam dini hoşgörü dinidir. Tartışmanın odağında olmak istemiyorum ancak insanların inaçlarına katılmasanız bile daha saygı olmalısınız.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
İlk olarak vaftizinizi herhangi bir dine mensup birisi yapamaz. Yani bildiğim kadarıyla hıristiyan bir din adamı yapmalı.
İkinci olarak her dine saygımız var. Ama müslümansanız neden hıristiyan olacaksınız?
İlkelerinize yakın geldiğini belirtmişsiniz ama müslümanlıkta yakın gelmeyen durumlar neydi mesela?
Sorularınızın olduğu alanları araştırıp din adamlarına sordunuz mu?

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,961
Son din İslam dan kutsal üçlemeye inanmaya geçmek, benim görüşüm tabi tuhaf geldi. Deistlik ve ateistlik seçmeniz daha az şaşırtıcı olurdu. Nasıl bir aydınlanma yaşadınız acaba özel değilse

M4RLX1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
İlk olarak vaftizinizi herhangi bir dine mensup birisi yapamaz. Yani bildiğim kadarıyla hıristiyan bir din adamı yapmalı.
İkinci olarak her dine saygımız var. Ama müslümansanız neden hıristiyan olacaksınız?
İlkelerinize yakın geldiğini belirtmişsiniz ama müslümanlıkta yakın gelmeyen durumlar neydi mesela?
Sorularınızın olduğu alanları araştırıp din adamlarına sordunuz mu?
Öğrendim evet, bir paparozun yapması zorunluymuş ben şuan bir ateistim müslüman değilim

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,491
Hristiyanlıkta rahip vaftiz eder, protestan kiliselerine gitmenizi önermem özellikle de karizmatik protestan kiliselerini. Yakınınızda katolik kilisesi yoksa yapabilecek bir şey yok maalesef. Katekümen eğitimi almadan zaten vaftiz etmiyorlar. Vaftiz olmak 3 sene civarı sürüyor diye biliyorum Türkiye şartlarında.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Arkadaş kararını vermiş neden müslüman olması için uğraşıyorsunuz ki ? ?
halbuki Allah din de zorlama yoktur buyurmuştur.
Bakara süresi 256.ayet
Dinde zorlama yoktur. Artık, doğru olan yanlış olandan kesin olarak ayrılmıştır. Kim tağutu reddedip, Allah'a inanırsa, kuşkusuz ki kopması mümkün olmayan en sağlam kulpa tutunmuş olur. Allah, Her Şeyi İşiten ve Her Şeyi Bilen'dir.

Reaksiyon puanı
10,327
Daha doğrusu nasibi yokmuş diyelim. Daha doğrusu kalbinde olanı bilen yüce Mevlam, arkadaşımızı Hristiyanlığa daha layık bulmuş olmalı ki o yönde karar vermesini tercih buyurmuş.

Hadislerden öğrendiğim kadarıyla insan iki hasleti sebebiyle Allah Teala ona hidayet buyururmuş. Birincisi güzel ahlak, ikincisi ise cömertlik.

Özet olarak herkes tercih ettiği şey kadardır. Yolu açık olsun.

Fenerli But Sad

Asistan
Reaksiyon puanı
70
İslam Doğru Din Hak Din Saygınlık Dinidir ama sana karışamayız bu konu ile ilgili başka bir yerde duymuştum ama hatırlayamıyorum googledan araştırabilrsin bu senin kararın