Uzanlar'a AİHM'den şok!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,205
Reaksiyon puanı
630
Puanları
7,293
Türkiye aleyhine açtıkları davada tazminat talebi reddedildi
01 Nisan 2011 Cuma, 16:59:16
616466_detay.jpg


Kemal Uzan'ın Türkiye aleyhine açtığı 200 milyar dolarlık tazminat davası AİHM tarafından reddedildi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM), Kemal Uzan'ın Türkiye Aleyhine yaptığı şikayetle ilgili düzenlenen duruşma Kasım 2010'da başlamıştı. Duruşmayı Fransa'dan siyasi iltica talebinde bulunan Cem Uzan da izlemişti.
DAVANIN GEÇMİŞİ
Duruşmada Cem Uzan'ın avukatları, müvekkillerinin şirketlerine yönelik müdahalenin bir siyasi intikam olduğunu iddia etmişti. Ayrıca, işsiz kalan Uzan çalışanlarına ödenmek zorunda kalınan tazminatlar ve borsada değeri düşen hisse senetleri nedeniyle Uzan'ın ciddi zarara uğradığı da iddialar arasında yer almıştı.

Türkiye’nin avukatları ise ÇEAŞ ve Kepez'in sözleşmelerinin iptaline, bu şirketlerin imtiyaz sözleşmelerinde belirtilen görevleri gerektiğince yerine getirmemelerinin neden olduğu savunmasını yapmıştı. Ayrıca Türkiye'nin avukatları, Kemal Uzan'ın ÇEAŞ ve Kepez'in temsilcisi sıfatını taşımadığını, bu nedenle de davanın düşürülmesi gerektiğini de iddia etmişti.

Bu davada Kemal Uzan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) 200 milyar dolarlık tazminat davası açmış, ayrıca Cem Uzan da sahibi olduğunu sonradan kabul ettiği Güney Kıbrıslı Libananco şirketi aracılığıyla Türkiye'yi Uluslararası Tahkim'e şikayet etmişti. Cem Uzan, Enerji Bakanlığı'ndan 10.1 milyar dolar tazminat talep etmişti.


haberturk.com
 

Bonney

Profesör
Katılım
28 Mart 2010
Mesajlar
1,411
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
200 milyar dolar ohaaa :D nissan 1 olmus uzan amcalara bu tazminat :D
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,205
Reaksiyon puanı
630
Puanları
7,293
İyi oldu bu haber cem uzan akıllanmıştır belki..:D
 
Üst