Üyecikler isyanda

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu üyecik kelimesi bana biraz aşağılayıcı bir kelime gibi geliyor. Bu konuda çözüm sağlanabilmesi adına bu konuyu açıyorum. Bizim kültürümüzde misafire aşırı hürmet vardır. Bu üyecik kelimesinde bu hürmeti göremiyorum.
Önerilerim şunlar: 1-Herkes üyecik kelimesi yerine ne yazılacağını düşünsün ve önerilerini burada bizimle paylaşsın. Admin ve Modlar da duyarsız kalmasın bu konuya.:thumbup:
2- Tüm üyecikler 100 mesajı doldurana kadar burada yazışsınlar.:mrgreen:

panther76

Superlative Сasual Dating - Verified Ladies
Reaksiyon puanı
21
Ne Alaka şimdi bu. aşağılanma, hürmeti göremiyorum falan. yazsa ne olur yazmasa ne olur.Orada ne yazdığı hiç umrumda değil. amaç paylaşmak öğrenmek değilmi. İnan sırf mesaj yazmak içinmi açıyorsunuz bu konuları anlamıyorum.

ultraslan19

Asistan
Reaksiyon puanı
4
aynı fikirde değilim arkadaş seninle, tam tersi çok şirin geliyor :)

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Cik eki tdk'da küçümseme, acıma... gibi anlamlara gelir. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.

sansür

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu üyecik kelimesi bana biraz aşağılayıcı bir kelime gibi geliyor. Bu konuda çözüm sağlanabilmesi adına bu konuyu açıyorum. Bizim kültürümüzde misafire aşırı hürmet vardır. Bu üyecik kelimesinde bu hürmeti göremiyorum.
Önerilerim şunlar: 1-Herkes üyecik kelimesi yerine ne yazılacağını düşünsün ve önerilerini burada bizimle paylaşsın. Admin ve Modlar da duyarsız kalmasın bu konuya.:thumbup:

sen yakında asistan olursun zaten boşver arkadan gelen yeni nesil düşünsün :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Herkes bir zamanlar üyecikti. Kimse aşağılayamaz veya acıyamaz merak etme :)

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ne Alaka şimdi bu. aşağılanma, hürmeti göremiyorum falan. yazsa ne olur yazmasa ne olur.Orada ne yazdığı hiç umrumda değil. amaç paylaşmak öğrenmek değilmi. İnan sırf mesaj yazmak içinmi açıyorsunuz bu konuları anlamıyorum.

"aşağılanma, hürmeti göremiyorum falan" İlginç bir cümle kurma yeteneğin var. Bunu değerlendir derim. Hayran kaldım.:ohmy:

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bu bana "genç subaylar rahatsız" ı hatırlattı nedense :mrgreen::mrgreen:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Cik eki tdk'da küçümseme, acıma... gibi anlamlara gelir. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.

Ama bak bu da doğru türkçe de cık eki küçümseme, acıma vb.anlamlarda kullanılır mantıklı olarak olmasa da türkçedeki kurallara göre üyecikler küçümseniyor,acındırılıyor gibi bir anlam olabilir bunu beğenmeyenler olabilir beğenenler olabilir mantıksal olarak birçok kişi beğenmiş sen beğenmemişsin bende üyecikken hiç beğenmiyordum.

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
üyecik okadar kotü değil bence saten sen niyetinide belirtmişsin

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ya abi forumda her paylaşıma 1 teşkr etsen zaten 1 haftada asistan olursun ne var bunda:D ayrıca üyecik kelimeside fena sayılmaz !

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
adsziex.jpg

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7

güzel yakalamışsın , şimdi anlaşıuldı neden bukadar üzerinde durduğun :)

Tabi bu forumun değil panterimsi arkadaşın probelmi, hatta problem onda diyebilirim. Bide tabi sana kızıp bütün üyeciklere ezik muamelesi yapmış, kendine bile. Bi müdahale lazım demekki mod abiler ablalar tarafından.

(abla da var mı bilmiyorum attım )

Bir de mantıken üyecik varsa bir üst kademenin "üye" olması gerekir diye düşünüyorum :cool:
Son olarak bu konunun aklıma getirdiği şey " genç üyecikler tedirgin " :D

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kimseden bi isim önerisi de gelmedi işin garip tarafı. Yönlendirici olmayayım diye bi teklif getirmedim ama fikrimi de söyleyeyim bari, başlangıç olsun.
"yeni üye" mesela.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Üyecikler grevde...:D

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
abartmayın arkadaşlar "üyecik" daha bi sewimli geliyor kulağa

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
üyecik çok şirin bence. ne rütbenin adı ne de msj sayısı önemli bence.4000 küsür msjları da görmüştüm ben sdn de rektör olcaktım nerdeyse ama şimdi 200li bişi. ve bu kesnlkle önemli değil

konsolos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
keşke üyecik yıllarıma dönebilsem. ah ulan, ne günlerdi be.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
İsyannnn haaa SDN yee haaa :)

Üyecik işte ÜYE olmaya aday anlamında kullanılmış bence

steinmetz

Asistan
Reaksiyon puanı
6
üyecik olup olmamak senin elinde, çok çalış rektör ol:D

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Forumlarda rütbeler insanları sanki daha bilgili ,daha deneyimli gibi bir psikoloji yaratıyor.Veya belki biz böyle algılıyoruz.Tabi böyle olmasının mantıklı yönü yok değil.
Bu siteye olan bağlılığın ve samimiyetinin göstermesi açısından önemlidir.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Diğer forumlarda alışılmış olan düzenin sorunları bunlar.

Çok mesaj yazmanın veya kıdemli bir rütbe almanın insana bir hava getireceğini düşünenler var.

Bunlar çok gereksiz şeyler. Bilgilenmenin ve bilgilendirmenin en büyük mükafatının sevgi ve saygı olması kanaatindeyim...

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2

o rütbelendirme (ne rütbelendirme ama) mesaj sayısına göre yapılıyor.. ayrıca bu forumda +rep vs tarzı şeyler olmadığı için orda üyecik yazmış, prof.dr. yazmış hiç bişey değiştirmez.

senin bir sorunun olsa, üyeciksin diye yardım edilmez gibi bir şey yok. yada tam tersi bir durumda, sen prof olmuşsun forumda, nasıl bilmezsin, yardım etmiyom sana denmez.. herkes bildiği kadarıyla yardım etmeye çalışır...
bu forumun amacı bilginin paylaşılarak artmasıdır.. (o yüzden seviyorum bu forumu :dirol:)

ayrıca eğer üyeleri kendi kafanda kategorize ediceksen, üyelik tarihlerine (ve msj sayılarına) bak derim..

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir de mantıken üyecik varsa bir üst kademenin "üye" olması gerekir diye düşünüyorum :cool:
Son olarak bu konunun aklıma getirdiği şey " genç üyecikler tedirgin " :D

Üyecikten sonraki rütbenin üye olarak gelmesi mantıklı.

Ayrıca üyecik kelimesine bu kadar takınılması bana garip geldi.Bunun üzerine bir tespitim var ama kırıcı olacağını düşündüğüm için söylemiyorum(Amacım kimseyi kırmak değil).

Üyecik kelimesinin kimseyi küçümsemek için seçildiğine inanmıyorum. Düşünceme göre üyecik kelimesinin asıl amacı kimseyi küçük görmek değil. Her forumda gördüğümüz şu "yeni üye" kavramına bir alternatif olarak kullanılmıştır. Ayrıca göze ve kulağa hoş gözüktüğündendir. Burda sadece "üye" yada "yeni üye" yazması aslında işleri resmi gösterebilir. Bu sitede resmiyete gere yoktur. Birazda bu resmiyet mantığını değiştirmek için seçilmiş olabilir.(burda herkes birbirine "sayın" diye hitap ederse sitenin bir anlamı kalmaz. trt programına döner:yes:)

Yinede forumdaki arkadaşların bir kısımınında olsa rencide oluyorlarsa bunun değiştirilmesi bence uygun olabilir. ama belirttiğim gibi böyle birşeyin büyütülmesi bana gereksiz gözüküyor.

[Biraz uzattığımın farkındayım. Yanlış anlayanlardan özür dilerim)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Diğer forumlarda alışılmış olan düzenin sorunları bunlar.

Çok mesaj yazmanın veya kıdemli bir rütbe almanın insana bir hava getireceğini düşünenler var.

Bunlar çok gereksiz şeyler. Bilgilenmenin ve bilgilendirmenin en büyük mükafatının sevgi ve saygı olması kanaatindeyim...

Öyle ama mesaj sayısı da önemli bence. 1000'den fazla mesajı olan bir kişiyle 10-15 mesajı olan bir kişinin yazdıkları bir değil bence üyelerin gözünde.