UYDUNET'den 100 Mbit İnternet

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Bugün gerçekleşen Cebit tanıtım toplantısında, internet kullanıcılarını sevindirecek bir haber verild. UYDUNET hızını 100 Mbit'e çıkartacak.

10. CeBIT eurasia Bilişim fuarının tanıtım toplantısında, internet kullananları sevindirecek bir gelişme yaşandı. Turksat adına konuşan Dr.Özkan Dalbay UYDUNET'in 100 Mbit internet hızı verecek altyapısının bulunduğunu belirtti. Gelecek hafta yapılacak olan CeBIT fuarında, firma 100 Mbit internet erişimini tanıtacak. Dalbay ayrıca İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde internet hızlarının 103-104 Mbit arasında olabileceğini açıkladı.
111254397771.jpg
Özkan Dalbay ayrıca, Turksat'ın geçtiğimiz yıllarda kârını yüzde 28'den yüzden 58'e yükselttiğini bu gelişmenin hizmetlerine yansıyacağını söyledi. Hızlı internetle birlikte şirket İnteraktif TV hizmetini de önümüzdeki yıl içerisinde devreye sokacak. Dalbay açıklamasına vatandaşların 36 devlet kurumuna e-devlet sistemiyle ulaşabilecekleri haberini vererek devam etti.
:: Sizce bu gelişme ülkemizdeki internet hizmetini nasıl etkileyecek?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Uydunet te fiyatlar milyarlarla ifade ediliyor ne yazıkk..

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Altyapı sadece 10 tane ilçeyle sınırlı olunca pek bir anlam ifade etmiyor.
Fakat gelişen teknolojiye geriden de olsa ayak uydurma çabası güzel hoş..

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
ah! bide pahalı olmasaydı!'''''

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
100 Mbit vericek alt yapımız var dediğine göre büyük konuşmuş yapamazlarsa ayıp.

HoT_JaZz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
10Mpbs 461.48TL Olduğuna Göre 100Mbps`de 4.614.80TL Olur Herhalde Süperonline 100Mbps İnterneti 129TL`ye Veriyor Uydunet Yöneticilerinin Bu Haberi Verirken Yüzlerinin Kızarması Gerekirdi.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ya vardır mutlaka. Çünkü yaygın değil. Fiberi döşemişler fakat az alanda var.
O yüzden yapabilirler uzak değil.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Superonline eski adıyla tellcom bi kaç senedir 100 verdi zaten millete, uydunet gelmiş astarını istiyo. Fiyatlarına bakınca direk kapatıyorum her seferinde belki değiştirmiştir diyte girince.

peace_346

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne zaman son kullanıcıya sunuluyormus ben uydunet musteri hizmetlerini aradım boyle birseyden haberlerinin olmadıgını soylediler; tabiki yuksek fiyata bu baglantıyı alacak degiliz ama en azından bu cıkarsa 4,8,10 vs.. nin fiyatı duser de onlara gecme fırsatı bulabilriz.

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hayırlısı olsun seneye geçecem zaten uydunet'e ttnet'ten kurtulalımda ne olursa olsun...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bu Antalyada Uydu net Var Ama 100 Mbit/S için Buranın adı Geçmemiş

Mahrumiyet bölgesi Anasını Satam Bu Antalya İzmir'e Taşıncam ben :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
ayıp be !

ŞaLeN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bekleyip görelim bakalım neler olacak:)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
uydunet güzel ama kablotv zorunluluğu olması kötü. ayda 7 tl de kablotv ye verince adsl ile aynı paraya geliyor. neden böyle brşey yapıyorlar anlamıyorum.

laztopak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adsl kullanan arkadaşlar uydunetin farkını bilemezler bence...
ayrıca 100mbit kullanıma sunulursa diğer ücretlerde KESİN indirime gitmeleri lazım. Ayrıca muhtemelen 100mbit için özel bir modem kkullanacaklar yanlış hatırlamıyorsam docsis3.0 sistemi 56mbit cıvarında dl kapasitesine sahip. yamuluyorsam düzeltin hemen :)

LORDTEK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uydunet güzel ama kablotv zorunluluğu olması kötü. ayda 7 tl de kablotv ye verince adsl ile aynı paraya geliyor. neden böyle brşey yapıyorlar anlamıyorum.

Şaka mısın sen ya :D
İnternet hizmetinin verilebilmesi için fiber hizmetini halihazırda alıyor olman gerekiyor, gayet doğal. Aynı TürkTelekom'un ADSL hizmeti için sabit telefon ücretini ödemen gibi... :dirol: :P :mrgreen: :dil: :tt1: :tongue: :blink:

revix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dalbay ayrıca İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde internet hızlarının 103-104 Mbit arasında olabileceğini açıkladı.
TÜRKİYE zaten üç ilden oluştugu için diger iller hayran hayran bakar artık.

HaReeM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
100mb neti karşılayabiliyor ulaşabildikleri yerler genelde konut siteleri büyük bir çanakla bu işi halledebiliyorlar ve internet bütün siteye dağılıyor tek kişi 100mbit kullanmıyor ben sormuştum

laztopak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
100mb neti karşılayabiliyor ulaşabildikleri yerler genelde konut siteleri büyük bir çanakla bu işi halledebiliyorlar ve internet bütün siteye dağılıyor tek kişi 100mbit kullanmıyor ben sormuştum

bence yanlış kişiye sormuşsun. ismine bakıp aldanma.
uydunet, kablotv üstünden verilen internet hizmeti (eski adı kablonet) öyle çanak falan yok. ayrıca ne kadar pc internete bağlanırsa bağlantı o kadar bölünür

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
adsl kullanan arkadaşlar uydunetin farkını bilemezler bence...
ayrıca 100mbit kullanıma sunulursa diğer ücretlerde KESİN indirime gitmeleri lazım. Ayrıca muhtemelen 100mbit için özel bir modem kkullanacaklar yanlış hatırlamıyorsam docsis3.0 sistemi 56mbit cıvarında dl kapasitesine sahip. yamuluyorsam düzeltin hemen :)
Docsis 3.0 için hız limitlerinin bulunduğu bir tablo:
docsis30.jpg