Dizi Uyanış Büyük Selçuklu

Bu konuyu okuyanlar

tarihselakım

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
26
Puanları
13
Yaş
32
3. bölüm de sona erdi aslında Melikşah'ın oğlunu görmeyeceğini hepimiz tahmin ediyorduk. Doğru seçim oldu..

Hayber kalesi kıssası da güzeldi..
Pusu sahnesinde Melikşahın adamı kılıçtan geçirdikten sonra hiçbir şey olmamış gibi cool cool yürümesi efsaneydi.
Sencer yine oyunculuğunu konuşturdu. Adam kahramanlığı da devleti için casusluğu da çok iyi oynuyor.

Dizide aksiyon kesinlikle bitmiyor sizi bilmem ama benim çok hoşuma gitti... Bizanslı askerin Sencerin izini bulması bakalım neler doğuracak. Ama çok zekice buldu Sencer'in izini tebrik etmek lazım.


Geçen bölümde tek bi sahneyi merak ettik bu bölümde 3 sahneyi birden merak edeceğiz.

Terken Hatun çocuğu düşürecek mi?
Elçin Hatun gerçekten Melikşah'ı mı nişn aldı?
Sencer yoldaşını kurtarabilecek mi?
 

tarihselakım

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
26
Puanları
13
Yaş
32
bu bölüm en çok terken hatuna üzüldüm kadın her şeyi biliyor bildikleri doğru ama kimse inanmıyor hayaller de görmeye başladı çocuğu da düştü başlarda hissettiğim antipatiyi şu an hissetmiyorum üzülüyorum ona bölüm sonunda iki kardeşin dövüşü neydi o öyle... Karakter seçimleri ve üstlendikleri karakterlerle o kadar iç içe ki hayran kalıyorum her seferinde. Gerçekten emeğinize sağlık. Her bölümün tadı damağımızda kalıyor

Özetle 4. bölüm öyle böyle değil diğer 3 bölümden daha fena olmuş. artık oyunculuklar dizide ses ve müzikler oturmaya başladı... Dizi sadece sarayda obada veya savaş alanında geçmiyor dizi pek çok alanda geçiyor. İlk zamanlar oyunculuklar pek hoşuma gitmiyordu ama şimdi öyle değil cidden çok iyi giidiyor dizi maşallahı var. Artık yeni bölümün gelmesini bekliyorum pazartesi ayrı bir mutluluk oluyor.

Muhtemelen Tapar'ın çektiği kılıcı Nizamülmük durduruyr ama bakalım neler olacak :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

5. Bölüm Fragmanı

 
Son düzenleme:

tarihselakım

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
26
Puanları
13
Yaş
32
5. bölümün ikinci fragmanında derin bir anlam var. Fragmanda Akdeniz vurgusu yapılıyor muhtemelen ilerleyen bölümde daha keyifli bölümler gelecek. Fragmanda Melikşah'ın şu sözü beni çok etkiledi. “Cümle alem bilsin ki Akdeniz’in kılıcı biziz!”

 

tarihselakım

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
26
Puanları
13
Yaş
32
5. bölümü yine soluksuz izledim resmen duygudan duyguya geçtim bi sahnede gururlanıp diğer sahnede heyecanlanıyorum en iyi sahnelerden biri bence de Nizamülmülk'ün cenk ettiği sahneydi. Melikşah'ın verdiği ayarlar ve beylik lafları ise ayrı etkileyici. Hep söylüyorum dizi diğer tarihi diziler gibi değil sadece entrika üzerine kurulu değil. Gerçekten savaş saray ve oba üçgeninde çok hareketli bir şekilde devam ediyor. Diyorum bu bölüm şimdiye kadarkilerin en efsanesiydi ama her yeni bölüm beni ayrı etkiliyor. Sencer'in meceradan maceraya atlaması ise ayrı bir olay zaten... Gazaliyi bence öldürmeyecek orada Nizamülmülk oku atacağı yeri işaret etti. Oyunculuklarda sanki artık tam olmaya başladı müziklerde ve ara şiirsel girizgahlar çok iyi...
 

fatih1430

Asistan
Katılım
20 Ağustos 2020
Mesajlar
185
Reaksiyon puanı
113
Puanları
43
Yaş
54
dizinin en önemli karekteri bana göre nizamülmülktür

ilk bölünden sonra yayınlanan pelin çift in proğramınızı izleeden diziyi izlemeyin bence
selçukluların tarihini ele almışlar ilk önce onu izleyin sonra diziyi seyredin bence
 

tarihselakım

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
26
Puanları
13
Yaş
32
6. bölüm fragmanı yayınlandı. bölümün son sahnesinde sencer gazeliye ok atmıştı onun akibeti ile bir detay göremedim ama fragmanda çok farklı şeyler var ben izleyince şok oldum. Şimdi spoyler vermeyeyim fragmanı aşağıya ekliorum

 

Nixc0r

Forumgezer
Emektar
Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
5,959
Çözümler
12
Reaksiyon puanı
15,293
Puanları
113
Yaş
17
Fark ettinizmi dizilerin adı hep aynı Uyanış.Kuruluş.Diriliş
 

tarihselakım

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
26
Puanları
13
Yaş
32
6. bölümde merak buyurduğumuz pek çok konu açığa kavuştu. Sencer 'in Gazali'yi bile isteye öldürmeyeceğini bilirdik zaten. Son anda Nizamülmülk'ün yetişmesi ve işaretini zaten 5. bölümün sonunda anlamıştık. Bu bölüm yine bol aksiyonlu geçti. Dizideki favorilerim Sencer, Nizmülmülk ve Melikşah h birde Hasan Sabbah gerçekten bu rolleri oynayan oyuncular hakkını veriyor.



Sencer yine her bölüm olduğu gibi ayar vemeye devam ediyor. Bu bölümde türk kadınının ne kadar güçlü olduğunu bir kaz daha görmüş olduk. Çok gururlandığım sahneydi dere kenarındaki çenk sahnesi.



Sencer'in batınılerin içine sızmasını Hasan Sabbh'ın öğrenmesi işleri biraz değiştirdi. Hasan Sabbah gerçekten o dönemde her taşın altından çıkan her şeyden haberi olan biriydi bunu biliyorduk.



Hasan Sabbah'ın Hayyam'ın evini yakaması ve sonrasında olanlar ise çok da beklediğim bir sonuç değildi biraz ters köşe oldum ne yapıp edip kutsal emantleri alırlar diye düşündüm ama olmadı.



7. bölüm framanı henüz yayınlanmadı ama Sencer'in nasıl kurtulacağı konusunda şüphelerim var... Daha önce ki bölümlerde bir öngörüm vardı işte şöyle olur böyle olur diyebiliyordum ama Sencer uçurumdan uçtu öyle olmasa Tapar ve Kınık obasının alpleri gelip kurtarır diyeceğim ama valla tıkandım :)
 

tarihselakım

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
26
Puanları
13
Yaş
32
7. Bölüm 1. Fragman yayınlandı!
 

tarihselakım

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
26
Puanları
13
Yaş
32
7. bölümde bazı sorular yanıt buldu gibi. En büyük soru işareti Sencer'in yaşayıp yaşamayacağı konusuydu. Bu aslında tahmin edilmesi zor değildi ancak internette dönen bazı spekülasyonlar kafalardaki soru işaretini artırdı. İnternette dolaşan haberlerde Sencer'in diziden ayrılacağına dair iddialar söz konusuydu ama biz Sencer'in parmağını kırdığı için bir iki bölüm aktif rol alamayacağını biliyorduk.

Bölümde hep söylediğim gibi oyunculuklar müzikler oturmaya başladı. Bununla birlikte kemik izleyici kadrosu da oluşmaya başladı. Fan hesapları ve forum bölümlerinde Uyanış konusunun aktif olması ve reytingler bunu gösteriyor. Sadece baş roller değil yan rollerde hakkını vererek oynuyor.

Daha önceki yorumlarımda söyledim mi tam hatırlamıyorum ama dizi bazı noktalarda benzerlerinden benim için ayrılıyor. Daha önce sadece sarayda geçen, sadece obada geçen diziler izledik. Uyanış entrika olaylarını minimumda tutarak ilerliyor. Sadece sarayda obada veya cenk meydanında değil hepsinde geçiyor. bu yönünü çok seviyorum.
 

tarihselakım

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
26
Puanları
13
Yaş
32
8. bölüm böyle tam durağan gidiyor diye sıkılırken sonlara doğru dört koldan aksiyona doyduk. Elçin Hatun olayını çok çözemedim yardım mı ediyor yoksa hainlik mi ediyor tam çıkaramadım. Bölüm genel olarak güzeldi ancak bir kaç noktalarda eleştirim olacak,

Sencer'in Nizamülmülk'e atar yapması hoşuma gitmedi. İstediğin kadar Melik ol karşındaki devletin veziri...
Bir diğer dikkatimi çeken sahne Sencer ve yoldaşlarının cenk ettiği sahne. Yoldaşlarından okçu olan biri düşmanı öldürüyor düşman ölünce diz çöküyor eleman onun üzerinden atlıyor orası çok olamış.

Gelecek Bölüm Teorilerim

Bu bölümde Hasan Sabbah'ın akıbetini merak ediyorum muhtemelen Baş Dai ile araları burada açılacak. Artık Hasan Sabah bu yolda tek yürüyecek.

Tapar'ın imdadına Melikşah Yetişecek. Elçin'i iyi niyeti Melikşah ile olan gerilimin dinmesini sağlayabilir.

Turna Hatun'a saplanan ok onu öldürür mü bu konuda çok emin değilim. Orası benim için muallakta. Eğer Turna ölürse Sencer hepten delirip Yorgos'u lime lime eder... Batıniler yine virüs gibi yayılmaya devam ediyor.

Kutsal emanetler sanki bir süre daha hainlerin elinde kalacak gibi görünüyor.

Sonuç; bölüm genel olarak güzeldi yukarda bahsettiğim bir iki pürüz dışında... Yine bizi merak içinde bırakan bir bölüm oldu. Diğer bölümlerde olduğu gibi...
 
Üst