Yardım USB'ye virüs girmiş midir?

HP Kullanıcısı

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Merhaba arkadaşlar. USB'mi bilgisayara taktım ve fotoğraftaki Bu Disk kısmına tıkladım (bu disk kısayolu silinmiyor zaten var)
Virüs algıladı. Sizce USB'ye ve pc'ye virüs girmiş midir?

Ekran Alıntısı 2.PNG

Ekran Alıntısı 3.PNG

Ekran Alıntısı 4.PNG

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    10.4 KB · Görüntüleme: 61

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,609
Mutlaka kasperky ile tam tarama yap. Öyle anlarsın

lamer

Asistan
Reaksiyon puanı
150
Farkli varyantlari var bu trojanin. Kendisini herhangi bir cikarilabilir depolama aygitina (gorunmeyecek sekilde) kopyalayabiliyor (veya ayni sekilde usb den bilgisayara). Eğer usb de cok onemli belgelerin yoksa bicimlendirebilirsin. Fakat bilgisayara bir sekilde (malwarebytes, avast vs.) tam tarama yapmanı öneririm.

Qokomow

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Merhaba arkadaşlar. USB'mi bilgisayara taktım ve fotoğraftaki Bu Disk kısmına tıkladım (bu disk kısayolu silinmiyor zaten var)

Ekli dosyayı görüntüle 161567
Ekli dosyayı görüntüle 161568

Ekli dosyayı görüntüle 161569
evet girmiş diskin yine kısayolu vs. var ise virüstür %100 eğer değerli veriniz yoksa sıfırlayın değerli verin varsa kurtarmayı anlatabilirim

HP Kullanıcısı

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
evet girmiş diskin yine kısayolu vs. var ise virüstür %100 eğer değerli veriniz yoksa sıfırlayın değerli verin varsa kurtarmayı anlatabilirim
Sağol teşekkür ederim kurtardım verilerimi ve biçimlendirdim ve şimdi kurtardığım verileri aktarıyorum.

Qokomow

Asistan
Reaksiyon puanı
22

Ekli dosyayı görüntüle 161567
Ekli dosyayı görüntüle 161568

Ekli dosyayı görüntüle 161569
cmd yani komut satırına girince diski seçin örneğin benim usb min harfi e ilk olarak şunu yazacağım:
E:
disk seçilmiş oldu şimdi ise :
-s -h /S /D *.*
yazdıktan sonra diske girin (SAKIN KISAYOL VARSA VİRÜS ONLARA BASMA!!)
dosyalarını güvenli bir yere al ve sıfırla diski bu arada pc de antivirüs olsun ne olur olmaz söyliyim en sonunda ise tarama yapmanız önerilir

HP Kullanıcısı

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
@Qokomow, yardım ettiğin için teşekkür ederim cmd komutlarını denedim çözüldü yardımın için çok teşekkür ederim.

@BatuhanDN , @Alyx Vance Biçimlendirmeme rağmen sorun çözülmedi. Kaspersky ile taradım sorun yoktu. Yine de yardımınız için teşekkür ederim.

Qokomow

Asistan
Reaksiyon puanı
22