USB'le Windows 7 Yüklemek Kolaylaşıyor

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Netbook'larda DVD bulunmaması Windows 7'e geçmek isteyen ve bu cihazı kullanan tüketicilerin başını bayağı ağrıttı. Ancak şikayetleri dikkate alan Micorosft sorucu çözecek bir yöntem geliştirdi.

Şu sıralar hemen her kullanıcı popüler işletim sistemi Windows 7'ye geçmek için hazırlık yapmaya başladı. Ancak, makinenizde bir DVD okuyucu yoksa Win 7'ye geçiş sürece bayağı sancılı olacak. Özellikle Netbook kullanıcıları için bu işlem fazlasıyla zorlu bir hal alıyor. Standart olarak DVD okuyucusu bulunmayan bu cihazlara bir program yüklemek için kullanılan yaygın yöntem ise bu işi USB bellekler sayesinde yapmak.
header-W7-USB1260975829.png
Fakat Microsoft tam olarak bu sisteme destek vermediği için Netbook kullanıcılarının başı yükleme sırasında fazlasıyla ağrımıştı. Firma bu şikayetleri dikkati alıp USB'den de Win 7 yüklemeyi sağlayacak bir program çıkarttı. Windows 7 USB / DVD Download Tool adlı bu yazılım açık kodlarla hazırlandı. Program, USB diskleri, boot edilebilir hale getirecek ve bu şekilde Win 7'yi netbook'lara da kurabileceksiniz. Dosyayı bu linkten indirebilirsiniz.
:: Netbook'unuza hiç USB'yle Windows 7 yüklemeye çalıştınız mı?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Hayır çalışmadım dvd'den kurdum..:)

candasm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her sürüm usbden kurulabilir usb yi sadece fdisk vs ile birincil disk şekilde tanımlamasını yapıcaksın ana dizine dosyaları atıcaksın :) birde tanımlamada boot ekleniyor nette var yeterli kaynak :) ben yaptım valla 10dk sürmedi takır takır çalıştı :) çok rahattı yani yok cd çizik mizik okumuyor olmadı derdi yok çokda rahattı yani :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Linux'un uzun zamandır yaptığı bir iş, microsoft yavaştan yavaştan yola geliyor. :)

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Elimde bir adet 4 Gb'lık bellek var, onu bu iş için ayırmayı düşünüyorum. :D :D

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
hAyır çaLışmadım direk dvd'den kurdum :)

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
usb harddiskler içinde olurmu sizce

namsot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 yi bir çok bilgisayara usb den kurdum burdaki program aracılığıyla. İnşallah bu programı tüm iso ve cd den çalışan tüm sistemler için geliştirirler. Açık kaynak kodluymuş nede olsa.

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
he kurdum.usbden kuruyom önüme glene bilgisayara netbuk notbuk maasaüstü farketmiyor

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bu sekilde win7 kuralı 2 ay oldu, haberini yapmak yeni mi aklına geldi hocam =)

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Verdiğiniz indirme bağlantısı diyor ki:
"Sorry, the page you are looking for cannot be found."