USB 'ye bulaşan bir virüs acil çözüm :(

gunayozturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Ben öğretmenim ve şu aralar USB ile başım dertte. Okulda akıllı tahtaya USB takıp ders yapmak zorundayım fakat her takışımda akıllı tahtalardan bulaşan bir virüs var, bu virüs USB içeriğinin hepsini kısayol yapıyor ve ben o içeriğe ulaşamıyorum haliyle ders işlerken buyuk zorluk yaşıyorum.
Bu virüs öyle bir şey ki usb'yi biçimlendirdiğimde bile tekrar geri geliyor. Combofix isimli bir programla kendi bilgisayarımdan temizleyebiliyorum fakat akıllı tahtaya takınca gene eski haline geliyor. Sorum şudur; bu virüsün USB'ye bulaşmasını engelleyebilmenin bir yolu var mı? USB'ye bulaşsa dahi anlık olarak içeriğe ulaşmanın bir yolu var mı?
(akıllı tahtaları temizleyin derseniz bu çok zor 30'dan fazla tahta var ve her hoca bu virüsü sürekli bulaştırıyor, lisans meselesi yüzünden farklı virüs programlarıda yükleyemiyoruz tahtalara )

tşkler , saygılar

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Bizim okuldaki hocalar da bu dertten muzdarip. Malesef sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Bilgi İşlem, sınıflardaki tüm pclerdeki virüsleri temizleyecek, usbler formatlanacak, virüsler temislenecek.

murat8550

Asistan
Reaksiyon puanı
10
bizde de aynı sorun vardı formatörarkadaş 1 hafta uğraşıp tüm bilgisayar ve usb leri temizledikten sonra anca sorunu giderebildi... ama yakındır yine aynı sorun ortaya çıkabilir. şöyle yaptık okulun bilgisayarına virüs programı yükledik(comodo)sonra akıllı tahtaya usb yi takmadan önce öğretmenler o bilgisayarda usb lerini taratıp sonra akıllı tahtaya taktılar ve sorun bitti...

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar. Ben öğretmenim ve şu aralar USB ile başım dertte. Okulda akıllı tahtaya USB takıp ders yapmak zorundayım fakat her takışımda akıllı tahtalardan bulaşan bir virüs var, bu virüs USB içeriğinin hepsini kısayol yapıyor ve ben o içeriğe ulaşamıyorum haliyle ders işlerken buyuk zorluk yaşıyorum.
Bu virüs öyle bir şey ki usb'yi biçimlendirdiğimde bile tekrar geri geliyor. Combofix isimli bir programla kendi bilgisayarımdan temizleyebiliyorum fakat akıllı tahtaya takınca gene eski haline geliyor. Sorum şudur; bu virüsün USB'ye bulaşmasını engelleyebilmenin bir yolu var mı? USB'ye bulaşsa dahi anlık olarak içeriğe ulaşmanın bir yolu var mı?
(akıllı tahtaları temizleyin derseniz bu çok zor 30'dan fazla tahta var ve her hoca bu virüsü sürekli bulaştırıyor, lisans meselesi yüzünden farklı virüs programlarıda yükleyemiyoruz tahtalara )

tşkler , saygılar

Sanıyorum bir zamanlar benim başıma gelen bir virüs bu. Dosyalarınız silinmiyor aslında. Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster der ve korunan işletim sistemi dosyalarını gizle tikini kaldırırsanız dosyalarınızı görebilirsiniz. Ayrıca şuan ofisteyim siteleri pek açmıyor. Ancak ismi sanıyorum Autorun virus remover gibi birşey idi. Programla usb bellekleri immune ediyorsun yani kendi dosyasını usb belleğe kopyalıyor ve başka autorun virüsü giremiyor.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Hocam bulaşan virüs tahtalarda SAlity virüs usblerden temizlemek kolaydır ve gizlenen klasörler verileri tekrar geri görüntülemekde kolaydır önemli olan tahtadaki virüs temizlemek USB virüslerde ve gizli dosylarda size hemen yardımcı olabilirim ama önemli olan tahtalardaki SAlity virüs temizleme yoksa sadece usb temizlenmesi bir işi yaramaz dediğiniz gibi tekrar bulaşır .

Cözümü var ama biraz zahmetli olcak hergün bu sorunla uğraşacağınıza bir gününüzü ayırın tüm tahlarıdaki ve öğretmenlerin usblerindeki virüsleri temizleyin bunu okul yönetimiyle ve öğretmenlerle konuşarak hall edebilirsiniz her öğretmen kendi usb virüsü temizlesin.

Cözümler

1. Tahtalara format atın

2. Combofix portable bulun indirin usb flasş üzerinde Tarama yapın virüsü kaldırcakdır.

3.Bir WINN bulun tahtalarda internet bağlantı kurun AVG online scanner ile virüs Taraması yapın.(ve benzeri Antirvürs online scanner ile de yapabilirsiniz)

4.Tüm Öğretmenlerin Usb Temizleyin.

5 En sağlam Tahtalara format attın ve combofix-AVG.Rkill-Malwarebytes tarama yapınız .

Not:
SAlity Virüsü en iyi tespit eden ve silen tamamen sistemi temizliyen Antivirüs Programları yukarda saydıklarım COMBOFİX-AVG-RKİLL-MALWAREBYTES dır.

Başka sorunuzu varsa yardımcı olabilirim.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hocam bulaşan virüs tahtalarda SAlity virüs usblerden temizlemek kolaydır ve gizlenen klasörler verileri tekrar geri görüntülemekde kolaydır önemli olan tahtadaki virüs temizlemek USB virüslerde ve gizli dosylarda size hemen yardımcı olabilirim ama önemli olan tahtalardaki SAlity virüs temizleme yoksa sadece usb temizlenmesi bir işi yaramaz dediğiniz gibi tekrar bulaşır .

Cözümü var ama biraz zahmetli olcak hergün bu sorunla uğraşacağınıza bir gününüzü ayırın tüm tahlarıdaki ve öğretmenlerin usblerindeki virüsleri temizleyin bunu okul yönetimiyle ve öğretmenlerle konuşarak hall edebilirsiniz her öğretmen kendi usb virüsü temizlesin.

Cözümler

1. Tahtalara format atın

2. Combofix portable bulun indirin usb flasş üzerinde Tarama yapın virüsü kaldırcakdır.

3.Bir WINN bulun tahtalarda internet bağlantı kurun AVG online scanner ile virüs Taraması yapın.(ve benzeri Antirvürs online scanner ile de yapabilirsiniz)

4.Tüm Öğretmenlerin Usb Temizleyin.

5 En sağlam Tahtalara format attın ve combofix-AVG.Rkill-Malwarebytes tarama yapınız .

Not:
SAlity Virüsü en iyi tespit eden ve silen tamamen sistemi temizliyen Antivirüs Programları yukarda saydıklarım COMBOFİX-AVG-RKİLL-MALWAREBYTES dır.

Başka sorunuzu varsa yardımcı olabilirim.
Usb belleği immune etmek geçicide olsa sorunu çözmez mi. bence çözer. Bahsettiğin yöntem doğrusu tabi ama o şekilde uğraşamayacaklarını belirtmiş.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Usb belleği immune etmek geçicide olsa sorunu çözmez mi. bence çözer. Bahsettiğin yöntem doğrusu tabi ama o şekilde uğraşamayacaklarını belirtmiş.

Sorunun Tek cözümü budur Oturduğum sokakda daki okulun akılı tahtalarında bu olay vardı ve eşimin akrabası olan öğrenci öğretmene beni önermiş ve benden yardım taleb etti öğretmen öğrenci yoluyla bir gün gittim sorun aynı sorun o gün o sınıfın tahtasındaki virüsü temizledim 10 dakikamı aldı ama tabi tüm okulda değil 8-10 tane tahta vardı hepsini yapamazdım okul müdürün izni olmadan aradan 2-3 hafat gecti o öğretmen tekrar beni aradı tahtalar artık virüs den ve usblerdeki verilimizi kullanmaza hale geldi dedi cok sıkıntı yaratıyor dedi ben okul yönetiminle görüş eğer kabul iseler hafta sonu tüm tahtaları temizler Artı tüm öğretmenlerin USB disklerini Toplamasını ve onları temizlerim dedim 2 gün sonra bana döndü öğretmen Müdürleri kabul etmemiş neyse öğretmen Rica ederek bana ben yapsam senlere yapacağımı söylesen anlatım yukarda verdiğim uygulamaları Yapmaya başlamış Tabi arada beni arayarak takıldığı yerlerde yardım alıyordu sorun cözmüştür bu şekilde en sağlıklı bu biraz zahmetli ama temiz yoksa gecici cözümler daha cok can sıkar.

gunayozturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplar ve öneriler için tşkler. Butun tahtalara format ve USBleri temizlemek kucuk okullar için kolay olabilir fakat bizde çok olanaklı değil arkadaşlar.Ben USB'mi bu virüsten korumanın veya bulaşsa bile içeriği o anda akıllı tahtada açabilmenin bir yolu var mıdır? bunu öğrenmek istedim.Denetim masasından klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster kısmı işe yarayabilir yarın okulda bunu deneyeceğim bakalım neler olacak.