Samsung vs Apple Gerçek Kullanıcı Deneyimi ve Acı Gerçekler

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Şimdi bu yazıyı yıllardır devam eden samsung mu ? iphone mu? Tartışmasına yeni bir boyut kazandırmak ve görülmeyen farkedilmeyen gerçekleri son birkaç deneyimime dayanarak yazıyorum

Şimdi Samsung çocukluğumuzda tuşlu telefonları ile hayatımızda olan hatta daha öncesinde ev ve iş yerlerinde telsiz telefonları olan. Aynı zamanda apple kullanan bazı arkadaşlarında (ben her ne kadar saçma bulsamda) televizyon, bilgisayar, beyaz eşya hatta iş makinesi üreten çok büyük ürün yelpazesi olan, aynı zamanda ekran, çip ve teknolojik cihazlarda kullanılan birçok devre elemanını kendisi üretebilen bir firma.

Apple rahmetli Steve Jops sayesinde 1984 yılında Macintosh bilgisayarlarla ve en önemlisi kendine özgü işletim sistemi olan mac Os işletim sistemi ile gönülleri fethetmiştir. Sene 29.06.2007 yılında ilk apple telefonu çıkartarak Mac os un telefon versiyonu İos kullanıcılara sunulmuş ve baya başarı elde etmiştir. Burada bir dip not eklemek istiyorum Samsung ilk kuruluşu 1938, ilk cep telefonunu 1988 senesinde çıkartmıştır. Yani neredeyse 20 yıl önce cep telefon pazarına girmiştir.

Şimdi gelelim şu Samsung, Apple hangisi daha iyi durumuna, Öncelikle şunu açıkça belirmeliyim ki android telefonlar kendi içinde 2 ye ayrılır Samsung ve diğerleri denilebilir. Bu yazımda Apple ve Samsungtan bahsettiğim için ve Apple ın orta sekment telefonu bulunmadığından Samsung telefonlarda S serisini baz alarak devam edeceğim.

Benim ilk kullandığım Samsung telefon Galaxy S8 modeliydi o zaman S8 e karşılık gelen iphone 7 serisiydi ve mantıklı düşünebilen ve teknolojiden anlayan birinin iphone’u tercih etmek için hiçbir nedeni yoktu. Şimdi burada özelliklerini yazıp karşılaştırma yapmayacağım merak eden google ye ( samsung s8 vs iphone 7 ) yazarak bakabilir. Aralarında akıllara zarar bir teknoloji farkı varken hatta bir dip not olsun ben s8 i satın aldığımda s8 fiyatına iphone 7 alınabiliyordu plus modeli daha pahalıydı. Bu arada s8 in yanında hediye olarak kablosuz kumandalı VR sanal gerçeklik gözlüğünü samsung hediye etmişti ki bu gözlük o dönem piyasada ucuza satılan VR gözlüklerden değil Oculus olan bir gözlüktü. Bilmeyen arkadaşlar Oculus Vr teknolojisinin tepe noktalarından diyebiliriz.

Gelelim yakın geçmişe bu arada S8 telefonu 6 yıl kullandıktan sonra hiçbir sorunu olmamasına rağmen artık çok sıkıldığımdan ve yıllardır merak ettiğim için ve iş yerindeki iphone meraklısı arkadaşların israrı ile 2 yıl evvel apple storeden 256 gb iphone 14 pro max satın aldım. Kullanmaya başladıktan sonra samsungta alışık olduğum Android dünyasının rahatlığı ve en önemlisi Samsung un One UI ara yüzünü arar oldum. İlk sorunum fotoğraflar ile başladı. Ben fotoğraflarını çok düzenli tutan klasörler içinde tarihleri ve içeriği hakkında dosyalara isim veren, hatta evde aile albümlerini tarayıp bunlarıda klasör klasör ayırmış telefona taşımış biriyim. Yani eski telefonum S8 den 38.000 e yakın fotoğraf yüzlerce klasörü S8 den 14 pro max’a aktardım. Sonuç hüsran ile sonuçlandı, evet aktardı ancak bütün fotoğrafları tek bir klasöre aktardı. Hemen araştırmaya başladım, nasıl yaparımda bütün dünyanın desteklediği klasör sistemini iphone telefonuma aktarırım diye. İlk önce çevremdeki apple profesörü gibi dolaşan arkadaşlara sordum yapamadılar, ardından apple müşteri hizmetlerini aradım onlarda konu ile ilgili araştırma yapalım size dönelim dediler ve döndüler. İlk olarak bilgisayar üzerinden yaparsam itunes olacağını belirttiler. Denedim yine olmadı. Tekrar aradım ve tek bulabildikleri çözüm telefon üzerinden klasörleri tek tek oluşturup, binlerce fotoğraf içinden ilgili resimleri seçip kopyala yapıştır yöntemi ile yapılabileceğini belirttiler. İyide binlerce fotoğraf yüzlerce klasör nasıl olacak derken, o iş olmadı. resimlerimi o şekilde bilgisayara yükledim ve orada kaldı.

Taki 2 hafta öncesine kadar. Evet telefonumu tekrar değiştirmeye karar verdim. Şu ana kadar iphone da deneyimleyip te vay be dediğim hiçbir özellik olmadı. Aksine kameralarını nedense hiç beğenmedim. Benmi beceremiyordum bilmiyorum ama 14 pro max ın kamerası evet güzel ama o kadar abartıldığı gibi değildi, etrafımda çin markaları telefonlarla çok daha canlı net fotoğraflar selfi çeken arkadaşlarım vardı. Söylemeden geçmeyim bu arada abim samsung s23 ultra kullanıyordu o dönem yahu cihaz mütiş hoşuma gidiyordu. Alıp aynı yerin fotoğrafını çekiyordum s23 ultra çok daha güzel çekiyordu, kalemi, ekran çözünürlüğü, hızı, kullanım kolaylığı, ekstra birton özelliği vardı cihazın, zaten 14 pro max ta ekranın üstündeki kocaman çentiğe fena derecede gıcık oluyordum, apple o sıra dinamik ada diyerek yedirmeye çalıştı ama ben bir kere gıcık kaptım cihazdan, benim için önemli olan işlevsellik, kamera, ekran çözünürlüğü, sayamadığım bir ton özellik Örneğin ( Type C girişi, Dex, Kalem, kablosuz tv bağlantısı, menü ayarları, widget ayarları, işlevsellik, çözünürlük vb) işlemler iphone da yoktu.

Artık tamam deyip yeni bir telefon almaya karar verdiğimden hemen youtube de internet sayfalarında hemen karşılaştırma videolarını izlemeye başladım. Haliyle an itibari ile iphone 16 pro max yada samsung galaxy s25 ultra alacaktım. İzlediğim videoların bir çoğu saçma sapan içeriklerle doluydu örnek vermek gerekirse video kaydederken iki telefonuda elinde çok hızlı bir şekilde sallayıp video stabilitesi testi. Bu kadar saçma bir test hayatımda görmedim. Yahu kaç sefer koşu yaparken video çektiniz ? gerçi testlerde iki telefonda çok kötü çekiyor ama işte birisi az kötü yorumu yapılıyor. Ama iş gerçekten kullanıma gelince örneğin fotoğraf makinesi konusunda herkesin zevki farklıdır ama bana S25 Ultranın fotoğrafları daha güzel gözüktü tabi hemen vazgeçmedim, bir teknoloji marketine giderek ikisini de inceledim. İphone 14 pro max tan sonra 16 pro max ta hiçbir değişiklik göremedim açıkçası, keza bana kalsa iphone 12 pro max tan 16 pro max a kadar kamera tuşu ve type C girişi haricinde işlemci hızı ve kamera iyileştirmeleri haricinde rejit bir değişiklik göremedim.

Samsung a gelince daha önce belirttiğim tüm özellikler mevcutken, bana göre daha güzel bir tasarım, daha iyi işlemci, daha modern ve stabil bir arayüz one uı7 ile beraber yapay zeka özellikleri beni etkiledi. Özellikle telefonu elime aldığımda ekran kalitesi canlılığı gerçekten müthiş seviyeye gelmişti. Bu arada eski telefonum s8 halen annem tarafından kullanılmakta ve hiçbir sorunu yok hatta annem yaşlı olduğu için arka tarafında bulunan oksijen ve nabız sensörünü kullanıyoruz. (S8 ciddi anlamda deli cihazmış)

Samsung stabil değil vb şeylerin bir çoğu samsungun giriş seviyesi cihazlarını kullanıp apple ile karşılaştıran ergenlerin muhabbetleri. Bu durum birçok cihazda oluyor ama şöyle bir inanış var sanki iphone da bug olmuyor, stabilite sorunu olmuyor gibi, oysaki apple kullanıcıları çok iyi bilirler apple sık sık stabilite sorunları ile ilgili güncelleme gönderir bu güncellemeler samsung içinde böyle stabilite ve güvenlik yamaları sürekli gelir hatta hatırlarım S8 e yanlışım olmasın 1,5 – 2 sene evvel küçük bir güvenlik güncellemesi gelmişti.

Evet arkadaşlar yazımdan da anlaşıldığı üzere 2 hafta önce S25 Ultra yı aldım. İphone daki tüm resimleri aktardığım gibi, bilgisayarımda yedekte duran tüm resimleri aktardım. Hiçbir sorun olmadan klasörleri düzgün bir şekilde aktardı. Kullanıma gelince. Herhalde hız konusunda bu sekmentteki bir cihazdan yavaşlık beklemek yanlış olur. Özetle alışkanlıklar çok önemli elbette ama benim gibi deneyimlemeye açık olmak lazım.

Ha Apple cı arkadaşlar kızmasınlar bu sadece benim deneyimim. Ancak Apple çok geriden gelmeye başladı artık. En azından çentiği gönderse şaka şaka buraya kadar okuyan herkese selamlar.

(Şimdi o çentiğin içinde neler var neler diyecek birileri gelir J )

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
996
Kendi düşüncelerin

S22’ye samsung’un en üstün modellerini çıktığı yıl alıp kullandım.S22 itibariyle Samsung kendini bozdu ve hatta bunu kabullenecek bir şekilde eski moduna geri dönmeye hamle yaptı…

S22 9 ay kullanıp iade ettim yerine İPhone 14 aldım keyfime baktım…Sırada 17 serisinden bir tanesi var.

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Kendi düşüncelerin

S22’ye samsung’un en üstün modellerini çıktığı yıl alıp kullandım.S22 itibariyle Samsung kendini bozdu ve hatta bunu kabullenecek bir şekilde eski moduna geri dönmeye hamle yaptı…

S22 9 ay kullanıp iade ettim yerine İPhone 14 aldım keyfime baktım…Sırada 17 serisinden bir tanesi var.
Evet tabiki benim düşüncem ve deneyimim. Ben yazdım zaten.
Çok ilginç gerçekten S22 gibi harika bir cihazı beğenmeyip, hatta sonrasında bozdu demenizde çok ilginç. S22 Ultra ve üstü modeller teknoloji harikası cihazlar. düz iPhone 14 alıp 120 Hz ekrandan 60 Hz düşmek, Ekranda kocaman bir çentik, hani performans diyeceğim ondada S22 daha güçlü, İşletim sisteminde şu anda one Ui7 alıyor. Zaten ios un bir numarası yok. Aynı şeyi tekrar edip duruyor iki buton değiştirildi. Renk verdi iş yaptı. İnşallah 17 de güzel bir inovasyon yaparda kullanıcıları aynı ekstra para verip ayni telefonu kullanmazlar ama hiç ümidim yok. Arkandan Google pixel önden iPhone 14 pro geliyor yine 17 serisinde.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
996
Evet tabiki benim düşüncem ve deneyimim. Ben yazdım zaten.
Çok ilginç gerçekten S22 gibi harika bir cihazı beğenmeyip, hatta sonrasında bozdu demenizde çok ilginç. S22 Ultra ve üstü modeller teknoloji harikası cihazlar. düz iPhone 14 alıp 120 Hz ekrandan 60 Hz düşmek, Ekranda kocaman bir çentik, hani performans diyeceğim ondada S22 daha güçlü, İşletim sisteminde şu anda one Ui7 alıyor. Zaten ios un bir numarası yok. Aynı şeyi tekrar edip duruyor iki buton değiştirildi. Renk verdi iş yaptı. İnşallah 17 de güzel bir inovasyon yaparda kullanıcıları aynı ekstra para verip ayni telefonu kullanmazlar ama hiç ümidim yok. Arkandan Google pixel önden iPhone 14 pro geliyor yine 17 serisinde.
Faturalı KVK telefonum S22 cebimde kendi haline dondu kapattım ve açtığımda hiçbirşey yapamadım…Yetkili servise götürdüm adam dedi ki : “Kanser olmuş bu Entegre Sorunu İade Edilecek Dedi” 1 ay servis kapısı aşındırdım parayı alana kadar.

Düz iPhone evet öteki de düz S22’idi peki düz derken niye düz alıyorum biliyormusun ?

Anlatayım; Müteahhitim ben dönümlü arazide inşaat yapıyorum pro max alırsam telefonu yazın cebimde asla zaptedemem 1 aya kalmaz telefonu paramparça ederim…İnşaatların blokları arasında gezerken ne biçim tökezliyorum biliyormusunuz…İlk tökezleme de o telefon gider… Kılıf felan hikaye günde on kere cebimden düşeceğini bildiğim bir telefona kılıf mı dayanır…Özel pantolon alamam sebebini diyim ya Demir ya beton yırtar ayda enaz 4 tanede pantolonum 1-2 çift ayakkabım mutlak telef olur …

Bu durumda pro max kadar büyük bir telefona ben diyim 15 gün sende ki 1 ayda telef olur bana en iyisi olacak ve cebime sığacak

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Faturalı KVK telefonum S22 cebimde kendi haline dondu kapattım ve açtığımda hiçbirşey yapamadım…Yetkili servise götürdüm adam dedi ki : “Kanser olmuş bu Entegre Sorunu İade Edilecek Dedi” 1 ay servis kapısı aşındırdım parayı alana kadar.

Düz iPhone evet öteki de düz S22’idi peki düz derken niye düz alıyorum biliyormusun ?

Anlatayım; Müteahhitim ben dönümlü arazide inşaat yapıyorum pro max alırsam telefonu yazın cebimde asla zaptedemem 1 aya kalmaz telefonu paramparça ederim…İnşaatların blokları arasında gezerken ne biçim tökezliyorum biliyormusunuz…İlk tökezleme de o telefon gider… Kılıf felan hikaye günde on kere cebimden düşeceğini bildiğim bir telefona kılıf mı dayanır…Özel pantolon alamam sebebini diyim ya Demir ya beton yırtar ayda enaz 4 tanede pantolonum 1-2 çift ayakkabım mutlak telef olur …

Bu durumda pro max kadar büyük bir telefona ben diyim 15 gün sende ki 1 ayda telef olur bana en iyisi olacak ve cebime sığacak
Anlattıklarınızdan anladığım sizin zor şartlarda kullanacağınız bir cihaza ihtiyacınız var.
CAT Phones TR Dayanıklı Cep Telefonları
Bu adrese bir bakın derim şantiye şartları için en uygunu bu cihazlar. Aralarında termal özelliği olan cihazlarda mevcut. Yada Samsung un X Cover serisi darbeye dayanıklı cihazları var. Bu cihazlarda askeri şartlara göre yapılmış. Apple ın zor şartlarda dayanıklı cihazı yok maalesef. Belki spigen kılıf falan kurtarır.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
996
Anlattıklarınızdan anladığım sizin zor şartlarda kullanacağınız bir cihaza ihtiyacınız var.
CAT Phones TR Dayanıklı Cep Telefonları
Bu adrese bir bakın derim şantiye şartları için en uygunu bu cihazlar. Aralarında termal özelliği olan cihazlarda mevcut. Yada Samsung un X Cover serisi darbeye dayanıklı cihazları var. Bu cihazlarda askeri şartlara göre yapılmış. Apple ın zor şartlarda dayanıklı cihazı yok maalesef. Belki spigen kılıf falan kurtarır.
Teşekkür ederim bakacağım

İşte Aynı zamanda en iyisi de olacak

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Teşekkür ederim bakacağım

İşte Aynı zamanda en iyisi de olacak
En iyisi kullanıcının şartlarına en uygun olanıdır. Maalesef marka merakı kötü birşey. En iyisini aldım sanan birçok kullanıcı. Tam anlamıyla birçok şeyi bilmeden sabit fikirli oluyor. Kral çıplak :)

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
996
En iyisi kullanıcının şartlarına en uygun olanıdır. Maalesef marka merakı kötü birşey. En iyisini aldım sanan birçok kullanıcı. Tam anlamıyla birçok şeyi bilmeden sabit fikirli oluyor. Kral çıplak :)
14 binin üstünde Mail
6 bin civarı foto ve video

Bunun üstüne
telegram
Whatsapp
İnstagram
Facebook
Linkedin
Başka işler
Borsa takibi
Döviz altın vs bildirimler takip

Her türlü görüntülü telekonferans bazen saatlerce

Yurtdışından Türkiye’ye yatırımcı müşteri çekme

O yüzden düz iphone bunları en maksimumda da yapacak mümkün mertebe de düşmeyecek

Son düzenleme: