USB Portlarım Çalışmıyor Yardım edin!

Çağrı Şentürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, başlıktan anlayacağınız gibi USB Portlarım çalışmıyor. Windows XP XP3 kullanırken USB portlarım mükemmel çalışıyordu. Windows 7 Ultimate ile format attıktan sonra çalışmadı. Daha doğrusu öndeki 5 USB portu çalışmıyor. Arkadaki 1 tane boş olan port çalışıyor. XP'de hepsi çalışıyordu. Arkadaşlar yardımlarının bekliyorum.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
anakartın driverını yükle diycem ama ilginç bir durum olmuş.aygıt yöneticisinden baktığın zaman soru işaretli mi görünüyor usb ler ?

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Default ayarlara almayı denedin mi biosu

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
basit bir sorun anakart üzerinde tutarsızlık sorunu şimdi söyleceğimi uygula bios dan anakartı default değilde anakart üzerinde cmos jumper le yaparsan eskisinden daha iyi calışır anakar üzerinde cmos jumper bul jumper 2 tane pin takılı yanında 1 tanesi boş jumper cıkar o boş olana bir yanında kine tak pc elekrikle bağlantısını kes 30 saniye boyunca ac kapa düğmesine bas tekrar jumper eski haline getir elektirek kablosunu tak pc ac biosa ayarlarında saat tarih ayarlarını yap F10 yap işlemi kaydet pc acılsın usb lerin calışır

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ne takıyorsun da çalışmıyor, onu belirtirsen iyi olur. Usb bellek taktığında mı çalışmıyor yoksa harici disk taktığında mı?

Çağrı Şentürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakartın driverını yükle diycem ama ilginç bir durum olmuş.aygıt yöneticisinden baktığın zaman soru işaretli mi görünüyor usb ler ?

http://www.iimmgg.com/image/8565d13f762edb8fc90fccfe6becd00f

Yukarıdaki gibi arkadaşım.

---------- Post added at 14:13 ---------- Previous post was at 14:11 ----------

Ne takıyorsun da çalışmıyor, onu belirtirsen iyi olur. Usb bellek taktığında mı çalışmıyor yoksa harici disk taktığında mı?

USB 2.0 taktığımda. Dediğim gibi Windows XP SP3'de çalışıyordu. USB bozulmuş olabilir diye yorum yapmayın sadece usb'm değil Telefonumu bağlayıncada çalışmıyor!

---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:13 ----------

Default ayarlara almayı denedin mi biosu

Evet.

dr.watson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows direk tanimaliydi
anakartin chipset surucunun guncel win7 surumunu kur.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Usb yuvalar bozulmamışa anakart dvd varsa yükle

Çağrı Şentürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

dr.watson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakart marka modelini tam olarak yaz bakalim.buraya veririm link bulursam

veya slimdriver programini kur

anakartin chipsetini bilmedigimiz icin yardimcida olamiyorum fazla

slim driver ile suruculeri guncelle

Çağrı Şentürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart dvd varsa yükle

Kayıp :S

---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:53 ----------

http://us.msi.com/product/mb/K9VGM-V.html#/?div=Driver&os=All

s
adece ses destegi var kartin bumu k9vgm-v slimdriver veya yukarida ithelp in programini dene
veya yukaridaki linkten vista32 yi dene insl sorun cikartmaz gerci calismiyo zaten.

Denedim olmadı :(

---------- Post added at 19:32 ---------- Previous post was at 16:59 ----------

Başka çözümlerinizi bekliyorum.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Aslında uzun bir çözüm olabilir ilk olarak xp'yi tekrar yükleyip bios'u güncelle ardından tekrar windows 7'i kur ve vista driverlerini kendin tanıtarak kurabilirsin yada bir vista cd si bul vista kur

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Olup olmayacağı sana bağlı

Live Update 5 support MSI products only diyor :

7'de güncellesem olmaz mı?

üste bir yerde live update, windows 7 de iken hata veriyor demişsin bu nedenle xp kur live update düzgün çalışır diye dedim.Windows 7 de olup olmadığını bilmiyorum denemenin zararı yok yeter ki elektrikler kesilmesin ve güncelleme başarılı olsun.

Çağrı Şentürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olup olmayacağı sana bağlı

üste bir yerde live update, windows 7 de iken hata veriyor demişsin bu nedenle xp kur live update düzgün çalışır diye dedim.Windows 7 de olup olmadığını bilmiyorum denemenin zararı yok yeter ki elektrikler kesilmesin ve güncelleme başarılı olsun.

Ben Live Update 5 hakkında konuşuyordum. Başka şekilde BIOS güncelleyemez miyim?

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bende anakart msı kalaniyorum dvd taktım tüm sürücüler gencellendi

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tabiki güncelleyebilirsiniz Flash disk veya Disket sürücüsü (usb ve anakart üzerindeki girşine bağlanan flopy olarak var) ile yapabilirsin ama yapabilirsen bunun için internette açılmış konular çok ve Windows üzerinden yapılan bios güncelleme işlemine göre yapması daha zor ve azda riski var
Ben Live Update 5 hakkında konuşuyordum. Başka şekilde BIOS güncelleyemez miyim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende exper W258HP marka laptopda benzer bir sorun yaşadım, formattan sonra sol taraftaki iki usb girişi çalışmıyordu şunu yapınca sorun ÇÖZÜLDÜ ;
exper in kendi sitesinde şu yolu izledim
Destek /Driver Download/ Model adı ile ara
/SURUCULER/NOTEBOOK/KARIZMA/W258HP/ dizini
ve aşağıdakileri indirip kurdum
08-USB30(NEC_Chip).zip
08-USB30(TI_Chip).zip

sorun çözüldü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş aynı sorunu bende yaşadım senin yaptını yaptım olmuyo ben mi kuramadım anlamadım ki sen nasıl kurdun anlatsan sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim bende aynı yolla indirdim benımde pc exper karızma masaüstüne 2 tane dosya indi açıyorum birçok şeyler var hangisine basıp kurcam onları bilmiyorm