Usb Portlardaki Sorun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erenberk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Arkadaşlar ben Mayıs ayından önce Xp kullanıyordum ve xp kullanırken böyle bir sorunum yoktu. Windows 7 ye geçtikten sonra başladı bu sorun o zamanlar sadece ön usblerde oluyordu ve arka usblerde sorun yoktu. Sorun şu akım ya da voltaj her neyse düşük geliyor galiba ya da bilmediğim başka bir şey var. Ufak usb belleklerde hiç sorun yaşamıyorum ama harici harddisk taktığımda sorun yaşıyorum. Harici belleğimin ışığı yanıyor ama bilgisayar tam bi şekilde görmüyor onu. yani şöyle oluyor takınca hani bi ses çıkar ya ve çıkarınca da bi ses çıkar - bunlar peş peşe geliyor hemen. görmesiyle unutması görememesi bir oluyor. geçen haftalarda bilgisayara format attım ve önceden sorunsuz çalışan arka portlarda şimdi ön portlar gibi oldu. hani dedim acaba anakart driverlarındaki usb ile ilgili olan şeyleri kurmadığımdan mı diye ama bunu da denedim düzelmedi. bi de ben usb modem kullanıyorum onu çıkarırsam harici çalışıyor ikisi aynı anda çalışmıyor. ya dediğim gibi galiba bu akım ya da voltajla ilgili bişey ama neden xp de böyle bi sorun yaşamazken windows7 de yaşıyorum onu anlayamadım.... sizce sorun nedir tahmin ettiğim şeylerden biri mi acep ve öyleyse ya da değilse bile çözümü nedir? yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden mesaj yazan herkese teşşekkür ederim - ufak bi bilginiz varsa bile cevaplarınızı bekliyorum...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
bi de ben usb modem kullanıyorum onu çıkarırsam harici çalışıyor ikisi aynı anda çalışmıyor.
Voltajda sorun olduğu düşüncesindeyim :)
2 usb portu birden çalıştıramıyorsa power'de yetersiz geliyor olabilir.
kolay gelsin :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Evet ben de öyle düşündüm zaten cevap için teşekkürler Peter ama formattan önce de windows 7 yüklüydü ve arka usb portlarında sorun yoktu format sonrasında olması ilginç bişey belki eksik bir şey yapıyorumdur diye düşündüm hatta xp yüklüyken tüm portlar sorunsuzdu... her formatta kayıp verdim :D nasıl bir iş anlayamadım açıkçası...

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Disk yoneticisinden baktinizmi?
tahminim harf yolu atamanizi bekliyor...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Chipsetteki usb driverlarını kurdum zaten ama geri kalanları kurmadım. Disk yöneticisinde harf ataması yapıldı zaten usb modemi çıkardığımda sorunsuz çalışıyor... hatta arada ikisinin bir arada çalıştığı da oluyor ama çok uzun sürmüyor en fazla 10 dk... hardware monitör programındaki sonuç da şöyle:

2ibi6nk.png

deliyurek32400

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
denetim masasindan güç yönetimini bir kontrol et.
Harici disklerin kablolari çift usb girisli olmasi gerekir eger ayrica güç girisi yoksa.
ikisini ayni anda takarak 2 x usb girisine birden takarsin o zaman çalismasi lazim.

Anlatabilmisimdir insallah...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
ya harici bellekte tek usb girişi var zaten iki tane olsa da bu sefer tüm gücü o almış olur ve usb modem çalışmaz gene (daha doğrusu güçle ilgili bi problem mi bilmiyorum sadece tahmin)... usb modem de her portta çalışmıyor sadece tek bi portta çalışıyor diğerlerinde 10 dk olmadan kapatıyor kendini ya da her ne yapıyorsa çalışmıyor.... ya ne gerekiyorsa yapacam ama bana bilgi verecek birilerine ihtiyacım var eğer kasayla ilgili bi problemse açıp hallederim eğer yazılımsal bişeyse zaten halledilir. ama ilginçliği xp kullanırkende 5-6 kez format atmıştım Xp kullandığım süre içinde hiç böyle bi sorunla karşılaşmamıştım.... çok ilginç usb driverlarını da kurdum bu sorun nerden kaynaklanıyor eksik bişey mi var ayar mı eksik çözemedim. güç yönetimini kontrol etmem söylendi ettim ama tam olarak neyine bakacam açıklanmamış... eğer bununla ilgiliyse daha ayrıntılı yazabilirseniz kontrol ederim ilgisi yoksa da başka fikri olanları duymak istiyorum....

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Başka cevap yazabilecek - yardımcı olabilecek kimse yok mu???

soner23

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Yardımcı olmaya çalışayım bana özelden msn adresini ver uygun saate buluşup bakalım soruna

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
sen işletim sistemine dikkat etmişsin ama bence sorun donanımsal güç kaynağın usb portlarını düzgün şekilde besleyemiyor belkide sabit diskini veya optik sürücülerinde de bir güç sıkıntısı olabilir ve sen bunun farkında olmayabilirsin bence harici diskini takmadan bi arkadaşın güç kaynağı ile bir test yap gene aynı sorunlar varsa prizinin topraklımı değilmi ondan emin ol prizinde topraklıysa servise götür bir baksınlar şimdilik bir şey olmamış ama haricin ve sabit diskin belkide anakartın işlemcin yanabilir verilerin kaybolabilir elekttrik şakaya gelmez

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Sorunu çözdüm nedeni çok basit bir şeymiş :D Ben 6 lı uzatma kablosu kullanıyorum sorun bundan kaynaklanıyormuş önceden 3lü + çoğaltma vardı. Benim odamda iki priz mevcut şimdi kasadan çıkan güç kablosunu direk olarak prizlerden birine taktım ve sorun ortadan kalktı. Cevap yazan ve konuyla ilgilenen herkese teşekkürler...

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
işlemcin overclocklu heralde o ısıda olduğuna göre sorun belki de anakrtın overclock yüzünden sapıtması olabilir fsb ye limit koyman lazım.

Benim sınıf arkadaşımda aynı anlattığın olay oldu sonra win7 format çektik sorun felan kalmadı.Evinde avometre varsa usb lerin voltajını ölçersen bence en iyisini yapmış olursun.Bir de anakartın chipset driverlarını kurmayı dene.Avometreler entegre devre elemanı satan kişilerde 5-10 tl arası satılıyor her şeyi ölçüyor bence al bi tane bulunsun, yoksa eğer.