Usb İle Biostan Xp Format Atma

Reaksiyon puanı
6
Benim eski bir bilgisayarım var. Usb format diski oluşturdum biostan bilgisayarı usb ile başlattım. Kurulumu yaptım ama" işletim sistemi düzgün olarak başlatılamadı" hatası alıyorum. Sadece bir iso da değil 5-6 iso ve rufus ve rufus gibi bazı programlarla da denedim. Pc 'nin tüm donanımlarının başka bilgisayarlarda da denedim hiçbirinde sıkıntı yok. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

The Fisher

Asistan
Reaksiyon puanı
177
Benim eski bir bilgisayarım var. Usb format diski oluşturdum biostan bilgisayarı usb ile başlattım. Kurulumu yaptım ama" işletim sistemi düzgün olarak başlatılamadı" hatası alıyorum. Sadece bir iso da değil 5-6 iso ve rufus ve rufus gibi bazı programlarla da denedim. Pc 'nin tüm donanımlarının başka bilgisayarlarda da denedim hiçbirinde sıkıntı yok. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Windows XP'nin orjinalinde USB desteği yok DVD/CD ile boot etmeniz lazım.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
ISO dosyasınıı güvenilir bir kaynaktan mı indirdiniz?

Reaksiyon puanı
6
5-6 tane güvendiğim siteden indirdim. Hepsi de sorunlu değildir diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows XP'nin orjinalinde USB desteği yok DVD/CD ile boot etmeniz lazım.
Sadece xp de değil remix os iso da denedim

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
5-6 tane güvendiğim siteden indirdim. Hepsi de sorunlu değildir diye düşünüyorum
USB yerine CD/DVD kullanmayı deneyin o halde.Windows XP ISO dosyası resmi olarak Microsoft sunucularında yook bu nedenle indirdiğiniz tüm kaynaklar korsan sayılır,korsana destek vermiyoruz.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580

proHami

Doçent
Reaksiyon puanı
1,301
Evet bencede XP yerine Manjaro XCFE, Linux Mint XCFE, Xubuntu veya Lubuntu kurmanız daha iyi olur. Bunlardan en hafifi de Lubuntu'dur.

Reaksiyon puanı
6
Farklı isolarla da denedim ama sonuç değişmedi. Acaba sorun bios menüsünden mi kaynaklı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada bios sürümüm 1985-2002

Son düzenleme:

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
neden xp? sisteminin özellikleri çok mu düşük? hiç olmazasa win 7 ye geçseydin..

Reaksiyon puanı
6
Denemedim mi sanıyorsun. En başta isteğim xp ydi ama sonra linux falan da denedim windows 7 de denedim.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
USB ile XP formatı atılması biraz sıkıntılı olabiliyor. SATA mode ayarı ne durumda şu anda?

Reaksiyon puanı
6
Hiçbir fikrim yok ama sıkıntı sadece xp de değil diğer işletim sistemlerinde de sorun aynı

Leadtek

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Winsetupfromusb ile yapabilirsin

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Bildiğim kadarıyla bu içinde bir sürü işletim sistemi barındıran ISO kalıpları oluyor Windows XP'den tutunda Windows 10'a kadar hepsi oluyor bu tarz ISO'lar ile flash bellek kullanılarak XP kurulabiliyor diye biliyorum. İşletim sistemi editleme ve editlenmiş modifiye edilmiş bir forumda yıllardır takılıyorum oradan da çok windows indirip kullandım bu yöntem ile XP kurup kullanan çok kişi var.