Im A Yeni Kullanıcı
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 286
Linux ta usb min gpt mi yoksa mbr mı olduğunu nasıl anlarım
Gparted, GNOME Disk Utility'den vb. bakabilirsin.Linux ta usb min gpt mi yoksa mbr mı olduğunu nasıl anlarım
fdisk -l
Disk /dev/sdb: 1.9 GiB, 2032140288 bytes, 3969024 sectors
Disk model: TS2GJFV30
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x7a23bab9
1. Yanlış bilgiEski Bilgisayarda = MBR
Yeni Bilgisayarda = GPT
doğrusu ?1. Yanlış bilgi
2. Büyük harfle yazamazsın. Bağırıyorsun şuan da.
BIOS'tan BIOS'a değişir. Araştırmadan yorum yapmamanı öneririm.doğrusu ?
youtube den rufus programı hakkında bilgi alırken duymuştumEski Bilgisayarda = MBR
Yeni Bilgisayarda = GPT
?(*da bitişik.)
Kim yanlış bilgi verdi?araştırma yaptım?
adam herhalde yanlış bilgi verdi
youtubeden izliyordum bilgisayarıma ikinci bir işletim sistemi kurmak için adamKim yanlış bilgi verdi?
youtubeden izliyordum bilgisayarıma ikinci bir işletim sistemi kurmak için adam
ESKİ BİLGİSAYARLARDA = MBR
YENİ BİLGİSAYARLARDA = GPT
dedi
Mesaj otomatik birleştirildi:
bula bilirsem videoyu atarım
Bunun ne önemi ve alakası var ki?@Dost_cuk, İyi de ikinci işletim sistemi olarak Windows kurmak için mi yoksa Linux kurmak için mi dedi videoda?
Arkadaş sanırım Windows10 nasıl Rufus ile yazdırılır videosu izlemiş demek istedim.Bunun ne önemi ve alakası var ki?
Evet, çoğu safsatalarla dolu format videolarının.Arkadaş sanırım Windows10 nasıl Rufus ile yazdırılır videosu izlemiş demek istedim.
dos ile MS-DOS aynı mıfdisk -l komutu ile öğrenebilirsiniz.
Kod:fdisk -l Disk /dev/sdb: 1.9 GiB, 2032140288 bytes, 3969024 sectors Disk model: TS2GJFV30 Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disklabel type: dos Disk identifier: 0x7a23bab9
Disklabel type: dos
Yeni disk bölümlendirmede Gpt ve MS-Dos var benimkisi dos ne yapabilirimms dos_____ Microsoft Disk İşletim Sistemi
dos -____ Disk İşletim Sistemi
diğer konuya aynı bilgileri yazmıştım fdisk ile gpt bir usb oluşturabilirsinizYeni disk bölümlendirmede Gpt ve MS-Dos var benimkisi dos ne yapabilirim