Usb duvar prizi kullanan?

Bu konuyu okuyanlar

MrtAltg

Dekan
Emektar
Katılım
22 Şubat 2007
Mesajlar
9,830
Reaksiyon puanı
12,066
Puanları
113
Ab-duvar-priz-soketi-usb-priz-cam-2A-ift-USB-arj-fi-i-duvar-prizi-16A.jpg

Bir ara evdeki prizleri bu şekil usb li olarak değiştirmeyi düşünmüştüm şarj ederken kolaylık olsun cihazları diye ama pekde güvenemedim açıkcası evinde kullanan veya bilgisi olan varmı arkadaşlar?
 

Little Cat

Müdavim
Katılım
28 Haziran 2020
Mesajlar
5,154
Reaksiyon puanı
10,457
Puanları
113
Yaş
29
Abi bence prizini değiştirme kalsın. Onun yerine ben üçlü kullanıyorum daha pratik.
 

Utku92

Dekan
Katılım
30 Haziran 2012
Mesajlar
5,339
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,839
Puanları
113
Yaş
32
Sağlam iş değil gibi ne kadar güç verir ona da bakmak lazım. Kısacası önermem.
 
Katılım
24 Eylül 2018
Mesajlar
160
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
76
Puanları
28
Yaş
48
Merhaba, değerli hocam; bence bunun 3 sakıncası var;
1- Açma-kapama (power) anahtarı olmadığı, standby'da kaldığı sürece şebekeden akım (güç) çekecektir.
2- 220 volt AC 'ye yakın (iç,çe) çalışacak USB hub devresi elektromanyetik etkileşime (EMI) oldukça açık olup, USB devresi elektro mağnetik alana karşı izole (Faraday kafesiylei) değilse zaman içinde daha kolay bozulması kolaylaşabilecektir.
3- Evde değilken, uzun süreli tatilllerde panodaki ana şalter açık olarak unutulduğunda insanın aklı her zaman evde kalabilecektir. (USB devresi sürekli şebekeye bağlı olacağı için)
Örneğin 2000 mA, 5 volt verebilen AC/DC adaptör çok ihtiyaç duyulduğunda uzatmalı prize veya normal prize takılıp 5 volt USB ihtiyacı olduğu zaman kullanılması daha güvenlidir, kendi görüşüme göre. Sürekli şebekeye monteli olmasıyla, güç anahtarı olmamasıyla pek tekin olamayacağı konusunda kendi fikrini yazan arkadaşlara da aynen katılıyorum.

Örneğin şebekeye sürekli bağlı doğalgaz alarm cihazlarını (selenoid valfe bağlı olan) evde mutfakta veya bina girişlerinde sürekli kullanıyoruz, ancak onların da boşta çalışırken (havayı koklarken) 2-3 watt. cuzi bir tüketimleri vardır. Ancak onlar çok ulvi bir görevi, gaz kaçakların, tespitile zehirlenme, patlama, yangınları dolaylı önlüyor, USB'li bu prizin boştayken de güç çekmesi ve pek güvenli çalışmaması (anahtarsız olduğu için) nedeniyle şahsen kendi evime asla taktırmazdım. Anahtarlı da olsa yine de tercih etmezdim, büyük ihtimalle. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Son mesajlar

Üst