usb device over current status detected hatası

43ahmet43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarım usb device over current status detected hatası veriyor ve 15 saniye içinde kapanıyor. Hiçbir şekilde Biosa giremiyorum.
Usb deki bütün herkesi çıkarttım. Kasa önünde ki usb kablolarını söktüm.
Bios pilini çıkartıp taktım
Biosu resetledim
Klavye ve mause değiştirdim
Power supply değiştirdim
Ekran kartını çıkarttım ve ombord çalıştırdım
Hiçbir şekilde çözüm bulamadım.
Sorun acaba ne olabilir. Anakart veya Biosa olabilir mi. Nasıl çözebilirim. Yardım lütfen

Reaksiyon puanı
602
  • USB porta bir cihaz takılıysa (tüm usb portları kontrol edin) öncelikle bunları çıkartın,
  • Sorun USB portta değil USB cihazda olabilir. Bu durumda USB cihazı porttan çıkartmak sorunu çözecektir.
  • USB portun bağlantı bölümünü net bir şekilde görebiliyorsanız içine herhangi bir yabancı madde girip girmediğini kontrol edin. USB port içindeki yabancı bir madde kısa devreye neden oluyor olabilir,
  • Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve ön USB portları kullanıyorsanız, kasayı açın ve bu USB portların anakart bağlantısını iptal edin. Bu şekilde en azından ön USB portlarda sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz,
  • Bilgisayarı bir süre elektrik kablosundan çekmek ve yaklaşık 1-2 saat bekletmek bazen çözüm olabiliyor. Bunu da deneyebilirsiniz.
  • Eğer laptop yani dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız işiniz biraz daha zor çünkü usb portlar anakart ile bütünleşiktir bu durumda usb portları iptal etme şansınız olmayabilir,
  • Teknik bilginiz yeterli ise anakarta bütünleşik olan usb portları da iptal edebilirsiniz. Elbette bu ileri seviye teknik bilgisi olan ve elektronik bilgisi olan kişiler için uygundur. Normal bir ev kullanıcısı bu işlemi denememelidir. Bu işlemi yaparken en çok kullanılan usb portu iptal ederek başlanmalıdır,
  • Usb device over current status detected hatası nadirde olsa anakart üzerindeki bir kısa devreden de kaynaklanabilir. Anakartı sökmek ve yeniden montajını yapmak Usb device over current status detected hatasının çözümü olacaktır.

43ahmet43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Masaüstü kullanıyorum. Anakart Asus Hocam söylediklerinizin hepsini yaptım sadece kasanın önündeki usb lerini ve anakart sökmek kaldı. Onun dışında hepsini yaptım.
Arızanın başlangıcı şu hocam 256 bit ddr 3 soğutuculu bir ekran kartını güç kablosunu takmadan sadece slotu takarak yanlışlıkla pc çalıştırdım. Bu kısa devreye sebep olmuş olabilirmi

---- Mesajlar birleştirildi ----

Pardon kasanın arkasındaki usb lerini kaldı. Öndekileri söktüm. Arkadakileri kontrol ettim

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
USB portu telleri birbirine değiyor. Bozlmuş. ya da verilen akımda sıkıntı var.

43ahmet43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Takmaya çalıştığım ekran kartının vermiş olabileceği bir zarar soruna sebep olmuş olabilir mi
bilgisayar bu işlemden 10 dakika öncesine kadar çalışıyordu
Eğer sorun ondan kaynaklı ise nereye zarar vermiş olabilir

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Ön usb bağlantılarını çıkarıp dene.

43ahmet43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar kasanın içinde boşta bir jampır buldum. Kasada usb ve bios jampır var. Normalde kaç jampır olması gerek eğer 3 jampır ise muhtemelen bu düşmüş o sebeple bu hata olabilir mi anakart p5 L-MX

---- Mesajlar birleştirildi ----

Arkadaşlar çözdüm sorunu yaptım. Herkese çok teşekkür ederim. Sorun usb 5678 jampırının düşmüş olması onu yerine taktım sorun kalmadı

Son düzenleme: