USB den format atamıyorum..

ozobat35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
orjinal cd usb ye çevirerek xp kurmayı denedim fakat iso değil içi o yüzden olmadı... (win7 denedim win7 usb dwd download tool ile bu sefer de NTLDR bulunamadı hatası verdi kafayı yicem yeni pc aldım kullanamıyorum ....(CD ROM yok o yüzden usb den yüklüyorum )acil yardım edin lütfennnnnnnnnnn :(

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
bunun la alakalı bir kac konu var arama yaparak bulabilirsin.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
beyler bende de win7 dosyaları mevcut elimde dvd yok bunu usbye kurup pcye format atabiliyor muyuzz?

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
beyler bende de win7 dosyaları mevcut elimde dvd yok bunu usbye kurup pcye format atabiliyor muyuzz?

Arkadaşlar olay çok basit.Sırayla anlatıcam herkes yapacak inşallah.Öncelikle aşşağıdaki linkten (MS nin sitesi) Windows 7 USB DVD Download Tool isimli minik programı indirin.Program çok küçük 1 mb civarı ve ücretsizdir.

Windows 7 USB DVD Download Tool

Daha sonra (elinizde bulunduğunu varsayıyorum) ISO uzantılı Win7 (32bit-64bit) dosyamız için UltraISO veya herhangi bir imaj alma programını yüklüyoruz.Ben kolaylık olsun diye UltraISO koyuyorum buraya.İndirdikten sonra yükleyin.Küreğini felan siz halledersiniz.
s3.gif

UltraISO

Kısaca bunu yapabilmek için elimizde 2 program ve 1 win7 iso dosyası olması yeterlidir.

Şimdi sırasıyla dediklerimi yapınız.

1-En az 4gb boyutunda (ben 8gb kullandım) bir flash diski formatlayıp pc ye takalım.

2-Daha sonra Win7 USB programımızı açalım ve Browse diyelim.

DmHKh.png

3-Win7 iso dosyamızı programa gösterelim ve seçelim.

0memw.png

4-Burda "USB Device" diyen kısma tıklayalım.Zaten kendisi otomatik olarak bulacaktır USB'yi.

v5HCN.png

5-Burda "Begin Copying" diyen kısma tıklayıp beklemeye başlayalım.

Q7KAz.png

6- Ve sonunda böyle olması lazım.

uxfQi.png

7- Burasıda flash diskin görünümü.

4cWQ2.png

Son olarak biostan boot menüsünden "USBhdD" yazan kısmı seçip kaydedip çıkıyoruz ve kurulum başlıyor
s8.gif
İLK RESTARTDAN SONRA TEKRAR BOOT OLARAK HDD SEÇİNİZ.

Kaynak

orjinal cd usb ye çevirerek xp kurmayı denedim fakat iso değil içi o yüzden olmadı... (win7 denedim win7 usb dwd download tool ile bu sefer de NTLDR bulunamadı hatası verdi kafayı yicem yeni pc aldım kullanamıyorum ....(CD ROM yok o yüzden usb den yüklüyorum )acil yardım edin lütfennnnnnnnnnn :(

usb yi format atip arkadasa onerdiğim program ile oluşturmayı dene

ozobat35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten o dosyayla denediğimde olmadı kardeş pc açılırken end e basıyorum flash a bağlansın diye Driver not found dio

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar olay çok basit.Sırayla anlatıcam herkes yapacak inşallah.Öncelikle aşşağıdaki linkten (MS nin sitesi) Windows 7 USB DVD Download Tool isimli minik programı indirin.Program çok küçük 1 mb civarı ve ücretsizdir. Windows 7 USB DVD Download Tool Daha sonra (elinizde bulunduğunu varsayıyorum) ISO uzantılı Win7 (32bit-64bit) dosyamız için UltraISO veya herhangi bir imaj alma programını yüklüyoruz.Ben kolaylık olsun diye UltraISO koyuyorum buraya.İndirdikten sonra yükleyin.Küreğini felan siz halledersiniz.
s3.gif
UltraISO Kısaca bunu yapabilmek için elimizde 2 program ve 1 win7 iso dosyası olması yeterlidir. Şimdi sırasıyla dediklerimi yapınız. 1-En az 4gb boyutunda (ben 8gb kullandım) bir flash diski formatlayıp pc ye takalım. 2-Daha sonra Win7 USB programımızı açalım ve Browse diyelim.
DmHKh.png
3-Win7 iso dosyamızı programa gösterelim ve seçelim.
0memw.png
4-Burda "USB Device" diyen kısma tıklayalım.Zaten kendisi otomatik olarak bulacaktır USB'yi.
v5HCN.png
5-Burda "Begin Copying" diyen kısma tıklayıp beklemeye başlayalım.
Q7KAz.png
6- Ve sonunda böyle olması lazım.
uxfQi.png
7- Burasıda flash diskin görünümü.
4cWQ2.png
Son olarak biostan boot menüsünden "USBhdD" yazan kısmı seçip kaydedip çıkıyoruz ve kurulum başlıyor
s8.gif
İLK RESTARTDAN SONRA TEKRAR BOOT OLARAK HDD SEÇİNİZ. Kaynak
usb yi format atip arkadasa onerdiğim program ile oluşturmayı dene
bende iso olan dosya yok birinin dvdsinden dosyaları kopyalamıştım şimdi bunu önce iso yapıp sonra usbye yazıcaz​
j8n6f.png
dosyalar bunlar eksik var mı acaba?

ozobat35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beylerben orjinal xp cd sinden wintoflash ile yaptım pc aılırken deletee bastım bios yerine xp setup açıldı ve şuan yükleniyor :D win 7 yi sonra yükleyeceğim ilgilenenlere teşekkürlerUSB den format atamayanlar wintoflash ile deneyebilir :D

ozobat35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistemi kurdum fakat ilk internet bağlantısını ( yazılımları) nasıl yükleyeceğimm CD ROM yok ...anakart ın cd sinde var internetten indirsem olur mu ? link verirmisiniz GIGABYTE 970A-D3

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Anakart cdsini usbye çek sonra formatlı bilgisayarda aç içindeki setupları çalıştır

ozobat35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birde formattan sonra usb olmadan pc açılmıo hata verio usb ile de debug boot rdisk 1 partition 2 tıklayarak açıyorum bunun çözümü var mı acil yardım .... :)