USB Bellek Sorunu

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Geçmiş olsun. Benim de 4 Gb'lık bir USB belleğim var. Hangi yolu denersem deneyeyim sorunu çözememiştim.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Şimdi size bir program ismi vereceğim kullanmanızı öneririm.HP USB Disk Storage Format Tool alanında güçlü bir programdır.Yönetici olarak açmayı unutmayın.Bu da olmazsa tek seçenek kalıyor bir deneyin ona göre önereceğim onu da :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
bende de 4 gb sony usb bellek var, hala atmadım :D ama ne yaptımsa olmadı ... en son yabancı forumlarda aramıştım çözümünü ve tanınmayan usb tanındı ama 15 mb olarak :) fakat dahası mümkün olmamakta .

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
bende de 4 gb sony usb bellek var, hala atmadım :D ama ne yaptımsa olmadı ... en son yabancı forumlarda aramıştım çözümünü ve tanınmayan usb tanındı ama 15 mb olarak :) fakat dahası mümkün olmamakta .
Peki nasıl yaptınız bunu? Benim bozuk USB 15 Mb bile gözükmüyor. :)

Tilkißey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Vakti zamaninda 256mb kingston usb almıştım. Fiziksel boyutu simdiki corsair serisinden bile daha buyuktu :D kaybetmemiş olsam saklamak isterdim hatıra niyetine. 15mb usb yi de saklayın, ilerde çoluk çocuğa gosterirsiniz "bizim zamanimizda depolama bu kadar zordu işte" diyerek :D

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
kontrolcüsü var içinde , onun kodunu seri nosunu filan yazıp ilgili format tool programını arattım. zar zor da olsa buldum ve tamir işlemine aldım. önce çalıştı ve hatayı kısmi düzeltiğini raporladı. daha sonra bir kez daha denedim aynı işlemi ama bu sefer hata verdi. sanırım fiziksel olarak zarar görmüş düzeltilemiyor... bir de şu programla tamir formatı atmayı denedim çok iyi programmış; bootice programı... yalnız yeni sürümleri karışık ben BOOTICE_0.9.2011.0330 sürümünü kullandım. bunun kullanım resimli anlatım şeklinde internette başka bir forumda var.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Vakti zamaninda 256mb kingston usb almıştım. Fiziksel boyutu simdiki corsair serisinden bile daha buyuktu :D kaybetmemiş olsam saklamak isterdim hatıra niyetine. 15mb usb yi de saklayın, ilerde çoluk çocuğa gosterirsiniz "bizim zamanimizda depolama bu kadar zordu işte" diyerek :D
Floopy diskler 1.44 Mb boyutundaymış. :) Şimdiki zamanda 1.44 Mb gerçekten çok az bir depolama seçeneği. Ama teknoloji geliştiği için insanların teknolojiye göre ihtiyaçları da değişiyor ya da ihtiyaçlara göre teknoloji değişiyor.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
yalnız bişey diyeyim sony nin usb belleğinin içinde bile flashı samsung marka idi :) samsung daha o zamandan bellek ram ssd işini ciddiye almış ki sony bile ondan tedarik etmiş.

Tilkißey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Floopy diskler 1.44 Mb boyutundaymış. :) Şimdiki zamanda 1.44 Mb gerçekten çok az bir depolama seçeneği. Ama teknoloji geliştiği için insanların teknolojiye göre ihtiyaçları da değişiyor ya da ihtiyaçlara göre teknoloji değişiyor.
Zamaninda onu da cok kullandik, ilkokulda bilgisayar derslerinde odevler disketle goturulurdu :D ozledim eski zamanlari. Su usb tamirat isini de net olarak cozebilirsek super olacak

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
usb belleğin kontrolcüsü:

Ekli dosyalar

• IMAG0742.jpg
    IMAG0742.jpg
    350.1 KB · Görüntüleme: 566
  • IMAG0743.jpg
    IMAG0743.jpg
    740.6 KB · Görüntüleme: 522

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@PARAzitCELL Şu da benim bozuk olan 4 Gb'lık Kingston USB belleğin kontrolcüsü:
1.jpg 2.jpg

Sizce ne yapılabilir?

Bertan FB

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Şimdi size bir program ismi vereceğim kullanmanızı öneririm.HP USB Disk Storage Format Tool alanında güçlü bir programdır.Yönetici olarak açmayı unutmayın.Bu da olmazsa tek seçenek kalıyor bir deneyin ona göre önereceğim onu da :)
yok kardeşim önceden denedim kaç kere senin hatrına bir kere daha denedim az önce ama olmuyor
--- Gönderi Güncellendi ---
Skymedi SK6281 USB Stick Format software - Flash Drive Repair
aşağıda mediafire olanını dene diğeri saçmalıyo çünkü... burdan programı indir ve flashı görsün bi bakalım sonra anlatıma göre start de .
bunu nasıl kullanacaz yaw çok kafam karıştı

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Skymedi SK6281 USB Stick Format software - Flash Drive Repair
aşağıda mediafire olanını dene diğeri saçmalıyo çünkü... burdan programı indir ve flashı görsün bi bakalım sonra anlatıma göre start de .
Hocam yardımınız için teşekkür ederim. Programı denedim ama yine de düzelmedi. Size hatırladığım kadarıyla sorunun nasıl olduğunu anlatayım. Yaklaşık 4 yıl önce USB belleğin boyutunu artırmaya yarayan bir program ile USB belleği boyutunu artırmışım(güya). Daha sonra USB belleğe bir şey atmak istediğimde "disk yazma korumalı" hatasını veriyordu. Daha sonra bir kaç program daha kullanmıştım. Bir programla USB bellekteki daha önceden yüklü olan bazı şeyleri kurtarabiliyordum. Ama sonra her ne olduysa USB bellek kullanılamaz hale geldi. Başka USB belleğim de var. Ama eğerki kurtarmanın bir yolu varsa bozuk olan USB'yi de kurtarıp kullanmak isterim.
NOT: Kimseye USB belleklerin boyutunu artırmaya yaradığı söylenen programları kullanmasını önermiyorum.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
yok kardeşim önceden denedim kaç kere senin hatrına bir kere daha denedim az önce ama olmuyor
O zaman şöyle yapıyoruz.Windows DVD'nizi takın ve bilgisayarını DVD'den başlatın.Dil ve klavye kısmında ileri diyerek geçin.Gelen ekranda bilgisayarınızı onarın diye bir seçenek var oraya girin.Ve komut istemi ile onar yolunu takip edin.Sonra komut penceresine DISKPART yazın.Sırada ki komutumuz LIST DISK.Önümüze gelen disklerden sıkıntılı olan USB'yi seçeceğiz.SELECT DISK 0 şeklinde seçimimizi yapıyoruz.Orada ki 0'ı ben örnek verdim.Diskiniz hangi numarada ise onu yazın.Sonra da CLEAN komutu ile temizleyin.Her şeyi detaylı olarak anlattığımı düşünüyorum yine hata verirse donanımsal bir sıkıntı olabilir.Aynı sorunu Sd kart ile yaşamıştım adaptörü değiştirerek sorunumu çözmüştüm.Bu arada doğru diski seçtiğinizden emin olun yanlışlıkla Windows'un kurulu olduğu diski falan temizlemeyin.İşlem başarılı bir şekilde tamamlanırsa bilgisayarı yeniden açıp disk yönetiminden biçimlendirin.Kolay gelsin,iyi forumlar :)

Frosa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,416
Zamanında biri 940 kilobyte RAM'dan fazlasına gelecekte ihtiyaç olmayacak demişti... Şimdi 10000 kat fazlasını kullanırken yetersiz diyoruz... Zaman değişiyor, teknoloji çağ atlıyor... Ayak uyduramayanlar silinip gidiyor...

İyi Forumlar...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
@Halktan Biri usb nizin ışığı yanıp sönüyor mu? ama hep yanmayacak , okunduğuna dair yanıp sönecek yani sinyal işleyecek. eğer sinyal işliyebiliyorsa biraz olsun çalışıyor demektir. ona göre biraz daha araştıralım çünkü fiziksel zarar da görmüş olabilir bellek, eğer öyle ise işimiz zor :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@Halktan Biri usb nizin ışığı yanıp sönüyor mu? ama hep yanmayacak , okunduğuna dair yanıp sönecek yani sinyal işleyecek. eğer sinyal işliyebiliyorsa biraz olsun çalışıyor demektir. ona göre biraz daha araştıralım çünkü fiziksel zarar da görmüş olabilir bellek, eğer öyle ise işimiz zor :)
Evet USB belleği bilgisayara takınca yanıp sönüyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
@Halktan Biri ...ona göre biraz daha araştıralım çünkü fiziksel zarar da görmüş olabilir bellek, eğer öyle ise işimiz zor :)
Ben daha çok yazılımsal sorun olduğunu düşünüyorum. USB belleğin Mbr'sini yeniden yüklemenin bir yolu var mı?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
peki windows usb bellek tanınmadı diye uyarı veriyor mu ? hiç mesaj geldimi olumlu ya da olumsuz (usb yi bilgisayara takınca ...)

ilk önce bilgisayarın usbyi tanıması gerekir.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
peki windows usb bellek tanınmadı diye uyarı veriyor mu ? hiç mesaj geldimi olumlu ya da olumsuz (usb yi bilgisayara takınca ...)

ilk önce bilgisayarın usbyi tanıması gerekir.
USB belleği bilgisayara takınca şu resimdeki uyarı çıkıyor. Ayrıca "diski biçimlendir" seçeneğini seçersem de hata veriyor.
Adsız.jpg

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
tamam görüyor :) ama tanımıyor.

şu programı ve adımları uygular mısın?
USB Bellekteki Kayıp Disk Bölümünü Geri Getirme - Programlar.com

eğer windows görmeseydi bios da boot menude görülüp görülmediğine bakacaktık. boot menude görünmesi durumunda yazılımsal bir sorun vardır diyecektik (büyük olasılıkla...).
Hocam o programı denemiştim. Dün denediğimde bir kere USB belleği gördü ve işlem yapmaya çalıştım. Daha sonra tekrar denediğimde programda USB bellek görünmüyordu.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
peki denetim masasından aygıt yöneticisinde disk bölümünde usb bellek ile ilgili ne gibi şeyler yazıyor? sürücüsünü kaldırıp yeniden bilgisayara taktığınızda usb belleği baştan okur. bir de orda özelliklerden usb nin donanım kimliği ile araştırmak gerekir... ama biraz izin isteyecem :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Taşınabilir aygıt olarak gözüküyor.
2.jpg
3.jpg

Ayrıca Linux Mint'te USB bellek 2,2TB olarak gözüküyordu ama açılmıyordu. :)
@PARAzitCELL

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
@Halktan Biri şuan biraz araştırma yapıyorum. :) sonuca ulaşabilirsem (kendi diskim üzerinde deneyecem ) yazacam. :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
yukarıdaki programla mbr yeniledim ama yine olmadı bende :D bide forumda şöle bişe buldum ben denedim, bişeyler oldu ama hala 12,9 mb alan var :)

Başlat>çalıştır>cmd yaz. Komut sistemine gir. Buradan "convert Z: /fs:ntfs" yaz. Ama dikkat et bu koddaki büyük harfle gösterilen "Z" yerine kingston sürücüsüne atadığın harfi yazmalısın.Üstteki convert işlemi Z sürücüsü için. Bu arada ntfs ye çevirdikten sonra tüm dosyaların silinir.bir de cmd yi yönetici olarak çalıştırıp eğer convert işlemi yaparken birim etiketi yaz derse usb nin adını yazacağız .