- Reaksiyon puanı
- 9,165
Geçmiş olsun. Benim de 4 Gb'lık bir USB belleğim var. Hangi yolu denersem deneyeyim sorunu çözememiştim.
Peki nasıl yaptınız bunu? Benim bozuk USB 15 Mb bile gözükmüyor.bende de 4 gb sony usb bellek var, hala atmadımama ne yaptımsa olmadı ... en son yabancı forumlarda aramıştım çözümünü ve tanınmayan usb tanındı ama 15 mb olarak
fakat dahası mümkün olmamakta .
Vakti zamaninda 256mb kingston usb almıştım. Fiziksel boyutu simdiki corsair serisinden bile daha buyuktubende de 4 gb sony usb bellek var, hala atmadımama ne yaptımsa olmadı ... en son yabancı forumlarda aramıştım çözümünü ve tanınmayan usb tanındı ama 15 mb olarak
fakat dahası mümkün olmamakta .
Floopy diskler 1.44 Mb boyutundaymış.Vakti zamaninda 256mb kingston usb almıştım. Fiziksel boyutu simdiki corsair serisinden bile daha buyuktukaybetmemiş olsam saklamak isterdim hatıra niyetine. 15mb usb yi de saklayın, ilerde çoluk çocuğa gosterirsiniz "bizim zamanimizda depolama bu kadar zordu işte" diyerek
![]()
Zamaninda onu da cok kullandik, ilkokulda bilgisayar derslerinde odevler disketle goturulurduFloopy diskler 1.44 Mb boyutundaymış.Şimdiki zamanda 1.44 Mb gerçekten çok az bir depolama seçeneği. Ama teknoloji geliştiği için insanların teknolojiye göre ihtiyaçları da değişiyor ya da ihtiyaçlara göre teknoloji değişiyor.
yok kardeşim önceden denedim kaç kere senin hatrına bir kere daha denedim az önce ama olmuyorŞimdi size bir program ismi vereceğim kullanmanızı öneririm.HP USB Disk Storage Format Tool alanında güçlü bir programdır.Yönetici olarak açmayı unutmayın.Bu da olmazsa tek seçenek kalıyor bir deneyin ona göre önereceğim onu da![]()
bunu nasıl kullanacaz yaw çok kafam karıştıSkymedi SK6281 USB Stick Format software - Flash Drive Repair
aşağıda mediafire olanını dene diğeri saçmalıyo çünkü... burdan programı indir ve flashı görsün bi bakalım sonra anlatıma göre start de .
Hocam o program sadece Skymedi SK6281 USB belleklerde işe yarıyor.bunu nasıl kullanacaz yaw çok kafam karıştı
heHocam o program sadece Skymedi SK6281 USB belleklerde işe yarıyor.
Hocam yardımınız için teşekkür ederim. Programı denedim ama yine de düzelmedi. Size hatırladığım kadarıyla sorunun nasıl olduğunu anlatayım. Yaklaşık 4 yıl önce USB belleğin boyutunu artırmaya yarayan bir program ile USB belleği boyutunu artırmışım(güya). Daha sonra USB belleğe bir şey atmak istediğimde "disk yazma korumalı" hatasını veriyordu. Daha sonra bir kaç program daha kullanmıştım. Bir programla USB bellekteki daha önceden yüklü olan bazı şeyleri kurtarabiliyordum. Ama sonra her ne olduysa USB bellek kullanılamaz hale geldi. Başka USB belleğim de var. Ama eğerki kurtarmanın bir yolu varsa bozuk olan USB'yi de kurtarıp kullanmak isterim.Skymedi SK6281 USB Stick Format software - Flash Drive Repair
aşağıda mediafire olanını dene diğeri saçmalıyo çünkü... burdan programı indir ve flashı görsün bi bakalım sonra anlatıma göre start de .
O zaman şöyle yapıyoruz.Windows DVD'nizi takın ve bilgisayarını DVD'den başlatın.Dil ve klavye kısmında ileri diyerek geçin.Gelen ekranda bilgisayarınızı onarın diye bir seçenek var oraya girin.Ve komut istemi ile onar yolunu takip edin.Sonra komut penceresine DISKPART yazın.Sırada ki komutumuz LIST DISK.Önümüze gelen disklerden sıkıntılı olan USB'yi seçeceğiz.SELECT DISK 0 şeklinde seçimimizi yapıyoruz.Orada ki 0'ı ben örnek verdim.Diskiniz hangi numarada ise onu yazın.Sonra da CLEAN komutu ile temizleyin.Her şeyi detaylı olarak anlattığımı düşünüyorum yine hata verirse donanımsal bir sıkıntı olabilir.Aynı sorunu Sd kart ile yaşamıştım adaptörü değiştirerek sorunumu çözmüştüm.Bu arada doğru diski seçtiğinizden emin olun yanlışlıkla Windows'un kurulu olduğu diski falan temizlemeyin.İşlem başarılı bir şekilde tamamlanırsa bilgisayarı yeniden açıp disk yönetiminden biçimlendirin.Kolay gelsin,iyi forumlaryok kardeşim önceden denedim kaç kere senin hatrına bir kere daha denedim az önce ama olmuyor
Evet USB belleği bilgisayara takınca yanıp sönüyor.@Halktan Biri usb nizin ışığı yanıp sönüyor mu? ama hep yanmayacak , okunduğuna dair yanıp sönecek yani sinyal işleyecek. eğer sinyal işliyebiliyorsa biraz olsun çalışıyor demektir. ona göre biraz daha araştıralım çünkü fiziksel zarar da görmüş olabilir bellek, eğer öyle ise işimiz zor![]()
Ben daha çok yazılımsal sorun olduğunu düşünüyorum. USB belleğin Mbr'sini yeniden yüklemenin bir yolu var mı?@Halktan Biri ...ona göre biraz daha araştıralım çünkü fiziksel zarar da görmüş olabilir bellek, eğer öyle ise işimiz zor![]()
USB belleği bilgisayara takınca şu resimdeki uyarı çıkıyor. Ayrıca "diski biçimlendir" seçeneğini seçersem de hata veriyor.peki windows usb bellek tanınmadı diye uyarı veriyor mu ? hiç mesaj geldimi olumlu ya da olumsuz (usb yi bilgisayara takınca ...)
ilk önce bilgisayarın usbyi tanıması gerekir.
Hocam o programı denemiştim. Dün denediğimde bir kere USB belleği gördü ve işlem yapmaya çalıştım. Daha sonra tekrar denediğimde programda USB bellek görünmüyordu.tamam görüyorama tanımıyor.
şu programı ve adımları uygular mısın?
USB Bellekteki Kayıp Disk Bölümünü Geri Getirme - Programlar.com
eğer windows görmeseydi bios da boot menude görülüp görülmediğine bakacaktık. boot menude görünmesi durumunda yazılımsal bir sorun vardır diyecektik (büyük olasılıkla...).
İlginiz için teşekkür ederim. Bence kendi diskiniz üzerinde denemenize gerek yok. 4 gb'lık bir Usb bellek için diskinizden olmayın.@Halktan Biri şuan biraz araştırma yapıyorum.sonuca ulaşabilirsem (kendi diskim üzerinde deneyecem ) yazacam.
![]()